Kijk je mee? Lifestyle

Weekendje Scheveningen

Afgelopen zaterdag was het zover. Ik verraste manlief met een weekendje Scheveningen. Het was drie jaar geleden na ons trouwen zo goed bevallen dat we met flink wat zin richting Scheveningen vertrokken.

Ik heb niet heel veel foto’s gemaakt, want ik was het eerlijk gezegd steeds vergeten. Ook voelde ik mij de zondag niet heel goed en zijn we snel nog even wat winkels in gegaan om daarna weer terug te rijden naar huis.

Zaterdag kwamen we rond 13.00 aan in Scheveningen. Het inchecken kon vanaf 15.00 dus we zijn eerst op de Boulevard gaan wandelen en een leuk tentje ingedoken om te gaan lunchen. Na het inchecken zijn we even op de kamer gebleven om bij te komen en alles uit te pakken, om vervolgens met de tram naar Den Haag te rijden. Het OV is trouwens perfect tussen Scheveningen en Den Haag.
Je stapt voor het Kurhaus in de tram en binnen no time sta je in het gezellige centrum van Den Haag.
Winkels als Lush, Rituals, Mac, The Body Shop, Primark, Make up Studio en Bobbi Brown lokken je naar binnen. Het is maar goed dat ik niet in Den Haag woon, want alle winkels op mijn lijstje zijn aanwezig. Niet goed!
Om 19.00 zouden we een hapje gaan eten in ons favoriete restaurant Rootz dus we hadden nog even de tijd om wat winkels in te duiken. Met trots kan ik zeggen dat ik niks bij de Lush heb gekocht, haha. Ik heb thuis nog zoveel liggen dat ik toch maar weer naar buiten ben gelopen.

Rootz hebben we leren kennen tijdens ons vorige bezoek aan Den Haag, vlak na ons trouwen. Het is een biercafé met ook de uitstraling van een bruin café. Maar je kunt er zo ontzettend lekker eten. De sfeer is goed, het personeel is geweldig en het eten is…goddelijk lekker. Bij elk gerecht kun je advies krijgen over het biertje of een glas wijn die er perfect bij past. En wat een keuze hebben ze in drank!
Er was voor het restaurant ook het bierfestival gaande dus het was heel druk, maar boven konden we heerlijk rustig eten. Giorgio genoot van verse garnalenkroketjes (de beste) en ik van een heerlijke carpaccio (ook de beste). Samen kozen we voor biefstuk met brood en raspatat als hoofdgerecht. Wat was het lekker!

IMG_1473 (1)

IMG_1474 (1)

IMG_1478 (1)
Bijna drie uur hebben we daar gezeten. Niet omdat de bediening zo slecht was, maar omdat het zo gezellig was. Giorgio koos nog voor een cognacje en ik genoot braaf van mijn witte wijn en thee als toetje.

Die avond kwamen we moe maar met een volle buik terug in het hotel. Eigenlijk wilden we naar Crazy Piano´s, maar ik was zo moe dat het helaas geen goed idee zou zijn om te gaan.
Ik dook nog even in een warm bad en we zijn toen gaan slapen.
De overnachting in het Kurhaus had ik gereserveerd inclusief een luxe ontbijt. En of het luxe was. Terwijl ik mijn bordje vol laadde zat ik met mijn hoofd al bij de tweede ronde. Maar die heb ik nooit gehaald, want ik zat helaas al vol. Maar de rest van de dag konden we hier prima op teren.

IMG_1487 (1)

IMG_1489 (1)

Nog even lekker uitwaaien op de pier en dan uitchecken. Op de pier werd ik even niet lekker maar een glas cola bracht mij weer bij. We zijn daarom niet de hele middag in Den Haag geweest, maar gingen even snel wat winkels in om te shoppen en zijn toen naar huis gereden.
Eigenlijk is 1 nachtje tekort, maar het was zo fijn en zo heerlijk. Het hotel is werkelijk prachtig en was ontzettend mooi versierd met lichtjes en kerstballen.

IMG_1482 (1)

IMG_1483 (1)

IMG_1495 (1)

IMG_1486 (1)

Er is genoeg te doen in en rond Scheveningen. Denk aan Madurodam, Sea Life en winkelen in Den Haag. En Crazy Piano´s komt de volgende keer zeker aan bod! Hou de blog in de gaten, want vanmiddag komt er een shoplog online van de buit!

Kom jij weleens in Scheveningen? En winkel je ook graag in Den Haag?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Mmm dat eten ziet er goed uit en wat lief dat je dit regelde voor je man! Wij zijn ook gek op scheveningen en moeten nodig eens terug!

  Beantwoorden
 • Zo dat ontbijt mag er zijn! Ik kwam vroeger bijna elk weekend in Scheveningen, omdat ik een enorme musical was (ben) en het Circustheater daar staat. Een van mijn favoriete plekken dus! Den Haag is ook eeen geweldige stad.

  Beantwoorden
 • Jammer dat je niet lekker werd, voor de rest zag het er super uit! Wij gaan af en toe een dagje naar Scheveningen, heerlijk.

  Beantwoorden
 • Kurhaus vind ik prachtig om te zien de buitenkant dan 😉 ik ben er nog nooit binnen geweest.

  Fijn zo een nachtje weg. Het centrum van Den Haag is heel slecht voor de portemonnee.

  Beantwoorden
 • Heerlijk een weekendje samen ertussenuit. Zonde dat je je zondags niet lekker voelde! Het eten ziet er goed uit zeg, zowel in het hotel als in het restaurant.

  Beantwoorden
 • Ergens misschien juist wel een goed teken dat je vergat om foto’s te maken. Dat betekent denk ik dat je gewoon ‘in het moment’ was en genoot van wat je ervaarde. Zonder daar direct een camera tussen te zetten : )

  Leuk zo’n uitje naar Scheveningen.

  Beantwoorden
 • Ik kom graag in Scheveningen, zowel voor de musicals als de leuke boulevard. Die dingen worden vaak gecombineerd met een dagje Den Haag. Er zit zo’n lekkere notenbar genaamd “De Notenkoning”, daar halen we altijd een voorraadje. Altijd leuk zo’n dagje.
  Zo te zien heb jij ook een fijn weekend gehad. Kurhaus lijkt mij ook prachtig!

  Beantwoorden
 • Fijn dat jullie toch een leuk weekend hebben gehad, en helaas dat het wat sneller eindigden. Er woont een vriendin van mij in Den Haag waardoor ik daar wel eens kom, en in de zomer gaan we naar Scheveningen, erg leuk daar inderdaad!

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen. Wij wonen nu twee jaar in Scheveningen en ik ben net vorige week voor het eerst in het Kurhaus geweest, ik vond het plafond ook zooooooo mooi 😀

  Beantwoorden

Write a comment