Lifestyle

We zijn weer terug van een bijzondere vakantie!

Zoals jullie misschien hebben gemerkt kwamen er wat minder artikelen online de afgelopen weken. Ik had wel het één en ander ingepland staan, maar verder genoot ik van een heerlijke zonnige vakantie op Curaçao! En hoe dat allemaal was vertel ik je vandaag. 

Zondagochtend 14 mei vertrokken we met het vliegtuig richting het heerlijke Curaçao voor twee weken een welverdiende vakantie. Ja welverdiend, want zowel mijn ouders als Giorgio en ik moesten er gewoon even uit. Relaxen, uitrusten, gezellige dingen doen en even weg van huis. Veertien dagen ‘niets hoeft, alles mag’ en wat hebben we heerlijk genoten! Naast het bezoeken van mooie stranden, winkels en het bezichtigen van natuur hebben we ook heel veel familie van Giorgio kunnen ontmoeten en bezoeken.

Een betere gids konden we niet hebben!

En dat was heel bijzonder, want mijn ouders wilden zo ontzettend graag weten waar Giorgio is geboren en opgegroeid. We hebben niet alleen zijn ouderlijk huis en scholen gezien, maar ook heel veel van zijn familie gezien. Beide oma’s, veel tantes, zijn biologische vader, vrienden en oud klasgenoten. Een oma is inmiddels 103 en verschilt dus 100 jaar met Sarah. Een mooi moment om de twee Sarah’s voor eeuwig vast te leggen met mooie foto’s!

Naast deze bijzondere bezoekjes zwommen we bij het strand op Kas Abou, Jan Thiel en Grote Knip. We bezochten meerdere malen Willemstad, gingen heerlijk uit eten, hebben de prachtige Westkust bezocht en Dolfijnen en Flamingo’s gezien. Ook struinden we langs de boulevard van Mambo Beach en bezochten we het enorme winkelcentrum van Sambil. Tussendoor deden we dutjes, boodschappen, speelden we Rummicub en genoten we van het niets hoeven. Het was zo heet maar zo fijn!

Waar verbleven we?

Via internet kwamen we eind vorig jaar terecht bij een geweldig leuke AIRBNB bij Jan Thiel. En mooi dat het was! Aan de achterkant van een huis was een heel appartement op de begane grond waar we verbleven. Een grote woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, apart toilet, badkamer en een heerlijke tuin met eettafel buiten en een loungegedeelte. Joyce, de verhuurder, woont met haar gezin sinds een tijdje op het eiland nadat haar man naar Curaçao moest verhuizen voor zijn werk. Wat waren ze gastvrij en het was op en top geregeld. Bij aankomst stond een gevulde koelkast klaar, waren de bedden mooi opgemaakt en versierd en we kregen een heel warm welkom. Een beter verblijf hadden we ons niet kunnen wensen!

Vliegen met een peuter.

Ik was heel benieuwd hoe Sarah het zou vinden in het vliegtuig. Nooit eerder heeft ze gevlogen en dit zou meteen een behoorlijk lange reis worden (ongeveer 9 uur). Wij vlogen met KLM en wat zijn ze daar kindvriendelijk! Naast voorrang bij het inchecken en instappen werden er kindermaaltijden geregeld en kreeg ze leuke cadeautjes in het vliegtuig. De heenweg ging helemaal prima, ze vermaakte zich heel goed met haar rugtas met leuke kleine cadeautjes er in. Het enige vervelende was dat de televisies het niet deden op de heenweg, ondanks meerdere malen resetten. Hierdoor kon Sarah geen filmpjes kijken en moesten we haar op een andere manier vermaken. Dit is prima gelukt, alleen Sarah had zich verheugd op de filmpjes.  Tijdens de reis heeft ze misschien een uur geslapen en bij aankomst was ze goed gehumeurd. Wat zeg ik…ze werd door de vermoeidheid zo gek als een deur. Haha.

De terugweg ging op zich ook prima. De televisie deed het weer en ze heeft een paar films kunnen kijken. Ook plakte ze er heerlijk op los met stickers en heeft ze af en toe door het vliegtuig gelopen. Helaas viel ze het laatste uur in een diepe slaap en moesten we haar wakker maken toen we waren geland. Ze was toen helemaal over de rooie, aangezien het voor haar midden in de nacht was. Maar zowel de heen- als de terugreis is echt voorspoedig gegaan en wat heeft ze het knap gedaan!

Dat belooft veel goeds voor te toekomst, want Sarah vindt reizen leuk en ze is enorm ‘makkelijk’ als het gaat om vliegen. Zo willen we ooit nog eens naar Amerika (New York en Los Angeles) en op rondreis door Europa of Azië. Er is nog zoveel te zien en het feit dat Sarah reizen ook leuk vindt maakt het alleen maar leuker!

Ben jij weleens op Curaçao geweest? Wat vond je het mooiste plekje? Of wil je er nog ooit een keer naartoe? 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ik ben er met mijn ouders geweest toen ik 11 was en ik herinner me vooral nog het zwembad. Reden genoeg om nog eens terug te gaan dus ?

  Beantwoorden
 • Ik ben helaas nog nooit op Curaçao geweest, maar het lijkt me prachtig daar! Eigenlijk is het wel 5,5 jaar lang de bedoeling geweest om naar Aruba te gaan om mijn nichtje op te zoeken, maar die is ondertussen weer in NL. Misschiwn komt het er ooit nog echt van om de antillen te bezoeken.

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen dat jullie zo hebben genoten. Ik heb op Curaçao gewoond en ga nog geregeld terug; wat een heerlijk eiland!

  Beantwoorden
 • Ik ben, toen ik op Aruba woonde ooit eens twee dagen op Curacao geweest met m’n familie. Hebben niet super veel gezien maar was wel leuk!

  Beantwoorden
 • Klinkt heerlijk! Ik ben 2x op Aruba geweest. Op Curacao nog nooit.

  Beantwoorden

Write a comment