Halfvol Lifestyle

Wat we kunnen leren van Hansje, pansje kevertje.

Ooit gedacht wijze levenslessen te kunnen leren van een kinderliedje over een denkbeeldig diertje?

Hansje Pansje kevertje
die klom eens op een heg.
Neer viel de regen,
die spoelde Hansje weg.
Op kwam de zon,
die maakte alles droog.
Hansje Pansje kevertje
die klom toen weer omhoog.

Terwijl mijn dochter voor de 956e keer het knopje indrukte van het muziekdoosje drong eindelijk de tekst pas tot mij door. Het kwartje viel. Hansje Pansje is een bikkel! Neer worden gehaald, wachten tot de zon weer komt en overnieuw proberen. Hansje Pansje is mijn held.

Hoe vaak heb jij iets geprobeerd voor elkaar te krijgen wat niet lukte? Of een tegenslag moeten verwerken? Na een aantal keer proberen en opkrabbelen gaat het mis. Vaak zie ik mensen na een aantal keer opgeven. Met het idee voor ogen dat iets ’toch niet lukt’, leggen ze het bijltje erbij neer. De rest van de tijd houden ze zich bezig met het denken aan datgene wat niet lukte of wat hun omver blies. En dat denken brengt je nergens, hoop hebben wel. En ergens blijft er altijd een sprankje hoop. Wat nou als je dat sprankje hoop met een vergrootglas bekijkt?

Dat kleine beetje hoop is dan ineens een stuk groter. En hoe meer hoop, hoe positiever je bent. Hansje Pansje liet zich niet uit het veld slaan, zo blijkt uit het kinderliedje. Hoe vaak zal dit kevertje omver zijn gespoeld door de regen? Vast niet maar een paar keer. Hansje weet dat na de regen de zon weer gaat schijnen en dus wacht hij tot het weer droog wordt. En dan probeert hij het opnieuw. En de volgende dag weer. Als Hansje niet opnieuw omhoog zou klimmen zou hij verpieteren en misschien wel doodgaan. Met zijn doorzettingsvermogen kan hij elke keer toch weer genieten van de warmte en de zon.

Mocht je geen hoop meer hebben, pak dan even je vergrootglas erbij. Hoop is altijd te vinden, hoe klein het ook is.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Oooo zo waar! Gewoon blijven doorgaan, hoe moedeloos de situatie soms ook lijkt en de vooruitgang ver te bespeuren is, want deze komt echt wel, als je maar volhoudt! Goede blog!

  Beantwoorden
 • Het is “neer viel de regen, die spoelde ALLES weg” en niet HANSJE DANKJEWEL

  Beantwoorden
  • Nou meid als je je daar al druk over maakt wens ik je veel sterkte in je verdere leven

   Beantwoorden

Write a comment