Lifestyle

Wat te doen met Valentijnsdag? Tien leuke (en goedkope) ideeën!

Nog ruim een week en dan is het Valentijnsdag. Lang niet iedereen viert het en voor sommige is het elke dag Valentijnsdag. Ik doe er ook niet altijd aan mee aangezien ik niet altijd inspiratie heb. Dit jaar zal ik wel moeten, want door dit artikel heb ik zeker weten ideeën genoeg!

har

Bron

 • Een uitgebreide wandeling maken

In de drukte van alledag vergeet je nog weleens om diepgaande gesprekken te voeren. Plan een middagje vrij (zonder kids of werk) en maak een lange wandeling onder het genot van een gesprek die over meer gaat dan alleen ‘hoe was je dag?’ Als je geluk hebt kun je de wandeling ook nog romantischer maken door samen naar de zonsondergang te kijken. Mits het natuurlijk niet bewolkt is of regent.

 • Kleine hapjes maken voor elkaar

Comfort food maken voor elkaar en dan nét de hapjes waarvan je weet dat de ander ze lekker vindt. Helemaal leuk als je tijdens het eten van de tapas een leuke of spannende film opzetten.

 • Samen een pot vullen met dates voor de komende maanden

Voor dit idee liet ik mij inspireren door mijn naamgenoot Geertje. Zij kwam met de ’12 dates in een doosje’. Het is de bedoeling dat je de dates met je lief alvast plant voor het komende jaar. Voor elke maand schrijf je een date op (uit eten, naar de film, een wandeling maken, etc) en deze dates verpak je in een leuk doosje. Geweldig toch!

 • Een moodboard maken van jullie relatie

Wat typeert jullie samen? Wat hebben jullie meegemaakt de afgelopen tijd (positief en negatief) en wat zijn jullie dromen? Maak een moodboard van jullie samen waarin je deze vragen verwerkt met behulp van plaatjes of quotes. Leuk om in de slaapkamer te hangen of een ander mooi plekje.

 • Uitgebreid koken

Tja, liefde gaat door de maag, niet? Kies een uitgebreid diner uit om te koken en ga samen aan de slag. Let er wel op dat de recepten niet te moeilijk zijn en dat de kans van slagen groot is. Het zou jammer zijn als je allebei chagrijnig aan tafel zit omdat het eten mislukt is. Maar aan de andere kant…misschien is een date bij de McDonalds ook wel heel erg hip.

 • Je eerste date overdoen

Wat deden jullie op je eerste date? Doe hem gewoon een keer over! Indien het kan is het natuurlijk leuk om naar precies dezelfde plek te gaan. Dezelfde film is niet mogelijk, maar je zou de eerste film samen bijvoorbeeld wel thuis kunnen kijken. Brings back memories!

 • Plan een dagje uit

Niet een standaard dagje, maar een bijzonder dagje. Kijk bijvoorbeeld of je samen naar een live-show kunt gaan. Of naar een huiskamer concert in de buurt.

 • Koop een outfit voor elkaar

Spreek een bedrag af en ga allebei voor elkaar shoppen. Koop een kledingstuk of een hele outfit, aan jullie de keuze. Het is meteen een goede test of je weet wat de smaak is van de ander. En na het winkelen natuurlijk wel even showen.

 • Plan een tochtje langs alle plekken met herinneringen

Stippel uit waar in de buurt jullie herinneringen liggen. Waar was jullie date? Waar zijn jullie getrouwd? In welk ziekenhuis zijn de eventuele kinderen geboren? Maak een tochtje langs alle plekken in de buurt die belangrijk en waardevol zijn. En vergeet die ene stamkroeg niet!

 • Print een foto van jullie uit (schilderijformaat) en schrijf alle mooie herinneringen op de foto.

Net als de moodboard is dit een leuk idee om herinneringen op te halen én te bewaren. Lijst de foto in en hang hem op een mooie plek.

Vertel mij nu niet dat je geen idee hebt wat je kunt doen met Valentijnsdag 😉 Wat zijn jouw plannen? Of doe je niet aan deze dag van de liefde? Laat het mij weten!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (16)

 • Wij doen er eigenlijk zelden aan. Veel van bovenstaande dingen doen wij gewoon als wij er zijn in hebben en niet omdat het die dag zogenaamd zou moeten.

  Beantwoorden
 • Leuke tips! Wij gaan samen met een ander koppel en onze kinderen uit eten. Om de liefde te vieren en niet alleen die van en aan onze partners.

  Beantwoorden
 • Wij gaan als koppel niets doen met Valentijn, maar wel met de familie. Valentijn is immers de huwelijksverjaardag van mijn ouders.
  Mijn moeder is 2 jaar geleden overleden dus zorgen we dat we die dag samen met papa iets doen.

  Beantwoorden
 • Leuke ideeën, en wat leuk dat je mijn idee hebt gebruikt! In een pot is ook zeker zo simpel en leuk als mijn doosjes! 😉
  Wij zitten de hele dag in de auto die dag op de terugweg van vakantie. Weinig romantiek dus haha!

  Beantwoorden
 • Wij gaan meestal uit eten in ‘ons’ restaurant. Ook het restaurant waar we de eerste date hebben gehad en waar we zijn gaan eten toen mijn man me ten huwelijk had gevraagd.

  Beantwoorden
 • Wat een super leuke en romantische ideeen heb je opgeschreven!
  Wij doen eigenlijk nooit wat met Valentijn… Helaas moet ik werken, anders had ik zeker wel een ideetje willen uitvoeren!:)

  Beantwoorden
 • Ik doe nooit iets op Valentijnsdag maar zo een lange wandeling klinkt erg goed.

  Beantwoorden
 • Super leuk allemaal die tips, wij doen nooit iets aan Valentijn. Als ik toch zou moeten kiezen vind ik die pot met dates ook wel wel erg leuk! Zo kun je toch een beetje afwisselen en doen wat jullie allebei graag zouden willen doen. Ik ben dan ook iemand die dan ook uitdagende dingen zou kiezen, zoals karten of paintballen en lekker een keer een andere stad bezoeken.

  Beantwoorden
 • Wij doen normaal niet aan Valentijnsdag? maar hebben dit jaar besloten met z’n tweeën uit eten te gaan.. toch even tijd met z’n tweeën.

  Beantwoorden
 • Leuk ideetjes! Mijn man is echt a romantisch dus na jaren wel iets gegeven te hebben en dat ik niks terugkreeg, ben ik maar mee opgehouden…

  Beantwoorden
 • Een paar van die dingen kosten voor ons net teveel geld haha.. Maar wij gaan naar een food event, wel op de 12e haha.. maar doen dan alsof het valentijn is 😉

  Beantwoorden
 • Ventjelief zit terug in China et Valentijn…. Balen 🙁

  Moet hij acheraf maar goedmaken!

  Wel leuke, gezellig tips, meer moet dat niet zijn !

  Beantwoorden
 • Die eerste date over doen, wat een top idee. Zo simpel maar goed

  Beantwoorden
 • Dat klinkt goed ? leuke ideeën heb je gedeeld.

  Beantwoorden
 • Wij doen eigenlijk nooit zoveel met Valentijnsdag maar deze tips zijn erg leuk! Vooral de wandeling en het ophalen van herinneringen klinkt erg goed! Koken en lekker eten is natuurlijk altijd prima 😉

  Beantwoorden
 • Valentijnsdag…
  Een maand geleden leerde ik een erg leuke vrouw kennen. Zij al 2 kinderen uit een vorige relatie, ik ook. Aantal keer geprobeerd af te spreken en gister was die dag. Eindelijk alletwee oppas geregeld en wij op stap. Gezellig ergens iets gedronken en beter leren kennen.
  Morgen krijgt ze al via de bezorger een lief bosje met een beer… Maar ja, het is en blijft valentijnsdag natuurlijk!
  Als we iets zouden kunnen doen, doen we dit liever pas na 20.30 vanwege het ritme van de kinderen en de oppas van haar…
  Ik ben even inspiratieloos!! Anyone een tip?
  (Omgeving gorinchem)
  Groetjes Arjan

  Beantwoorden

Write a comment