Halfvol Lifestyle Mama

Wat te doen met een leeg kraambezoekboek?

Ik was het kraambezoekboek al bijna weer vergeten. Toen ik zwanger was van Sarah vroeg ik het boek voor Sinterklaas en in mijn fantasie was deze tot de nok toe gevuld met zoetsappige teksten van het kraambezoek. Maar door alle omstandigheden bleef dit boek nagenoeg leeg. Weggooien is zonde, dus we bedenken er gewoon wat op! Wat kun je doen met een leeg kraambezoekboek?

IMG_3147

De eerste twee bladzijdes zijn ingevuld en beantwoord, namelijk de vragen over de geboorte. Daarna blijft het angstvallig leeg. Na twee maanden kwam er af en toe wat kraambezoek, maar de nadruk lag toen absoluut niet op het invullen daarvan. Toen er in de weken erna mondjesmaat bezoek langskwam ben ik het hartstikke vergeten. Nou is een ingevulde kraambezoekboek niet het allerbelangrijkst en is het op zich geen ramp dat hij toen niet is ingevuld, maar ergens vind ik het wel jammer.

IMG_3154

Ik vond het wel heel bijzonder om de eerste ingevulde bladzijdes terug te lezen. Zo schreef ik op welke muziek er werd gedraaid rond 14 maart en wat het belangrijkste nieuws was. De vermiste meisjes in Panama was toen een hele happening.

De vragen die verderop in het boek worden gesteld aan het kraambezoek, zijn tot mijn grote vreugd niet heel erg toegespitst op alleen de kraamtijd. Het zijn vrij algemene vragen die je nu nog prima kunt invullen en zo bedacht ik afgelopen week een idee om dit boek nieuw leven in te blazen.

IMG_3156

Elke verjaardag vanaf aanstaande 14 maart zal dit boek op tafel komen (op een gegeven moment is het boek vol) en kan de visite in het boek schrijven. De meeste vragen zijn op twee jarige leeftijd nog steeds van toepassing en kunnen prima worden ingevuld door het feestelijke bezoek. Het zou leuk zijn om elk jaar de wensen voor Sarah terug te kunnen lezen en te zien welke cadeautjes ze kreeg en van wie. Op de pagina ‘dit ben ik’ komen elk jaar foto’s van een jarige Sarah. Met feestmuts op, plakkerig van de taart of in actie tijdens het uitblazen van de kaarsjes. Het kan allemaal! Of misschien wel elk jaar een foto in hetzelfde shirt, op dezelfde plek. Het kan allemaal en dat maakt het zo leuk.

IMG_3162

Het is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer de kraamvisite in het boek schrijft, maar dit lijkt mij een prima oplossing en ook nog hartstikke leuk voor later.  Veel dingen van feestjes en verjaardagen vergeet je al snel aangezien er vaak alleen foto’s worden gemaakt. Het boek weggooien vind ik heel erg zonde en op deze manier kunnen we toch nog flink wat herinneringen bundelen voor dat lieve kleine meisje!

Heeft het kraambezoek tijdens je kraamweken het kraambezoekboek ingevuld? Of had je geen kraambezoekboek? Ik hoor graag van je!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Ik had geen kraambezoekboek, bij beide keren niet. En als ik er wel eentje had gehad dan denk ik niet dat er van invullen veel terecht was gekomen. Mijn eerste kindje lag in het ziekenhuis, dus geen kraamtijd gehad en kraambezoek daarna bewust maar mondjesmaat toegelaten. Bij de tweede een heftige bevalling waardoor ik weer geen normale kraamtijd en ook geen huis vol visite had. Leuk dat je het boek op deze manier gaat gebruiken. Dat zal Sarah vast een leuk aandenken vinden later!

  Beantwoorden
 • Wij hadden geen kraamvisiteboek bij Fiene. Ik vind het altijd lastig om zo’n boek in te vullen en vaak schrijft iedereen toch een beetje hetzelfde op.. Ik wilde ook niet met zo’n boek gaan ‘leuren’ – hoe mijn man het noemde haha

  Beantwoorden
 • Wat een goed idee! Bij ons is het boek wel aardig gevuld, maar nog lang niet vol… Misschien ga ik dit ook wel doen!

  Beantwoorden
 • Hier had ik geen kraambezoek-boek 😉 Wel heb ik het 9-maanden zwangerschapsboek helemaal ingevuld 🙂 Leuk als je hem zo nog gaat invullen!

  Beantwoorden
 • Wij hadden een kraambezoek boek, mijn man wilde dat graag. We zijn alleen onze collega’s vergeten er in te laten schrijven, zonde. Maar goed, leuk om terug te lezen. Ik vind jou oplossing heel erg slim! Een goed idee ook!

  Beantwoorden
 • Wat een leuk idee zeg! Wij hadden er eentje, maar ik vergat hem telkens.. Daarom staat er ook erg weinig in.

  Beantwoorden
 • Ik heb heel lang gezocht naar een goed kraambezoekboek. Ik ben alleenstaande moeder en helaas bestaan er vrijwel geen boeken waar geen vragen over de vader instaan. Echt een gat in de markt. Heb uiteindelijk een boek met lege bladzijdes gekocht bij de Hema zodat het bezoek een wens kon schrijven.

  Beantwoorden
 • Wij hadden hetzelfde boek en idd super leuke vragen die voor de komende jaren prima ingevuld kunnen worden. Iedereen vond het trouwens ook erg leuk om te doen.

  Beantwoorden
 • Wat een super leuk en creatief idee! Heb je ook nog iets wat je op het negenmaandenboek kan verzinnen, deze heb ik niet helemaal vol geschreven haha.. 😉 Net als foto’s inplakken is dat er bij gebleven..

  Beantwoorden
 • Heel leuk en origineel idee van je om het boek de komende jaren op Sarah haar verjaardag boven te halen en de mensen leuke dingen erin te laten schrijven. Veel plezier ermee!

  Beantwoorden
 • Oooh dat boek, dat zit volgens mij nog in mijn kraampakket (want ik kreeg het daarbij cadeau). Morgen gelijk uitpakken en klaar leggen!

  Beantwoorden
 • Wat een geniaal idee. Echt super leuk..,, ik had geen kraambezoek boek, maar zou er bijna een voor kopen

  Beantwoorden
 • Wij hadden ook geen kraambezoek boek dus geen idee of ik wat gemist heb haha! Wel een leuk idee hoe je het boek wilt gaan vullen, leuke herinnering voor Sarah voor als ze groot is!

  Beantwoorden
 • Briljant idee! Ik heb nog drie van die boeken liggen!! ??

  Beantwoorden

Write a comment