Halfvol Lifestyle

Wat kun je doen tijdens een off-day?

Nee, ik heb het niet over een vrije dag, een day off. Ik heb het over een off day. Een dag waarop je niet lekker in je vel zit, geen energie hebt, je lamlendig voelt en de wereld om je heen je gestolen kan worden. Je sluit je op in huis om een beetje bij te komen en tijd voor jezelf te nemen. Ik deel wat tips om van je off-day een on-day te maken.

1. Netflix

orange

Netflix it is. Onwijs fijn als er niets op de televisie is en je dorstig snakt naar een serie om te volgen. Je installeert je op de bank, kussens in de rug en een dekentje over je heen. Links staat wat te drinken en rechts staan lekkere hapjes. Niets is fijner dan dat wanneer je je niet top voelt. Er zijn zo ontzettend veel series te volgen via Netflix. Ik ben bang dat als ik mij erin ga verdiepen en series begin te volgen, ik hele dagen bezig ben met volgen. Dat doen we dus maar niet, we volgen braaf één serie per keer.

Ik kan niet wachten tot juni, wanneer het nieuwe seizoen van Orange is the new Black uitkomt. Man, wat een heerlijke serie is dat! En wees niet getreurd als ook dit seizoen weer is afgelopen. De cast heeft laten weten dat ze gaan starten met het opnemen van nog een seizoen. Hoera!

 

2. Good old movies

FILM Diaz 130532

There is something about Mary, Me, myself and Irene, the other woman….ik kan er heel veel opnoemen. Films die je keer op keer kunt opzetten en die altijd leuk blijven. De positie op de bank en het eten en drinken om je heen zien er hetzelfde uit als bij punt 1, alleen nestel je je dit keer in voor een heerlijke film. Komedies vind ik op dit soort dagen het leukst om naar te kijken. Het maakt mij aan het lachen en vaak word ik er vrolijker van. Een drama kijken op een off-day kan ik je niet aanraden, behalve als je wilt wegkwijnen in zelfmedelijden en de rest van de dag je rot wilt blijven voelen. Zet in dat geval ook je Kleenex op een armlengte afstand.

3. Een bad, een bed en een boek.

Ik doe niet aan Buik, billen en borsten trainen. De drie B’s staan voor mij voor bad, bed en een boek. Een heerlijk tijdschrift kan natuurlijk ook. Eerst een warm bad (met eten en drinken of zonder) gevolgd door een warm bed en leesvoer. Wie weet val je nog even in slaap ook, iets wat je goed kunt gebruiken als je niet vooruit te branden bent.

4. Blogjes tikken

Blogjes schrijven of gewoon lekker van je aftikken. Je kunt je laptop op schoot nemen zodat je niet ergens op een kamer hoeft te zitten. Mijn laptop is helaas gaan hemelen dus ik zal wel naar boven moeten, maar heel erg is dat niet. Van je afschrijven lucht op als je je niet top voelt. Het helpt je loslaten en je hoofd leeg te maken. Als ik mij niet top voel schrijf ik niet altijd droevige of zware blogjes. Soms juist hele vrolijke, meer om mijzelf een beetje op te vrolijken. Reacties en mailtjes lezen van lieve lezers vrolijkt mij ook altijd op.

5. Je uitleven met de poppetjes van V-tech.

Als je een kindje hebt kun je het speelgoed vast wel even lenen. Nou vind ik babyspeelgoed niet heel uitdagend. Nu Sarah ouder wordt, wordt haar speelgoed leuker. De tijd van keukentjes, poppenhuizen, winkeltje spelen en barbies is bijna aangebroken. Soms is het gewoon even lekker om je een beetje kind te voelen en je te verplaatsen in de onbezorgde wereld van een kind met eindeloos veel fantasie. Doe gewoon lekker mee en schaam je niet.

6. Download een grappige app

me

Bijvoorbeeld om je foto’s mee te bewerken. Lachspiegel-effecten, hoedjes op je hoofd, vreemde kapsels uitproberen. Het kan allemaal en zorgt voor puur leedvermaak. Lekker een paar uurtjes jezelf belachelijk maken en uitlachen, het werkt.

Met wat vrolijk jij jezelf op tijdens een off-day? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

Write a comment