Lifestyle

Wat is nou de meerwaarde van een echtscheidingsadvocaat?

Scheiden doet niemand voor zijn of haar plezier. Het is, naast een huwelijk of een geboorte, een belangrijke markering in je leven. Soms is er voornamelijk materieel en/of geld te verdelen, maar in veel gevallen zijn er ook kinderen bij betrokken.
Ondanks dat je veel informatie over scheiden vindt kunnen hobbels op de weg een scheiding complexer en pijnlijker maken dan nodig. En bovendien moet je niet alleen kijken naar oplossingen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn.

Kinderen scheiden mee

Ik kom zelf uit een warm nest en mijn ouders waren 42 jaar getrouwd toen mijn moeder kwam te overlijden. Ik besef maar al te goed dat ik veel geluk heb gehad dat mijn ouders een goed en sterk huwelijk hadden. Tegenwoordig is een lang stabiel huwelijk echter niet meer zo vanzelfsprekend.

Voordat ik zelf moeder werd kon ik mij weinig voorstellen hoe het zou zijn voor een kind om een scheiding mee te maken. Nu Sarah in ons leven is doet het alleen al pijn bij de gedachte dat haar veilige en stabiele thuis ineens op losse schroeven zou komen te staan. Scheiden van huis en haard is praktisch misschien al intens heftig, emotioneel al helemaal.

Tips bij scheiden met kinderen

  • Kinderen hebben de ruimte nodig om zich te uiten als er sprake is van een scheiding van ouders. Elk kind reageert anders op een heftige situatie. Zo zal het ene kind boos en/of verdrietig zijn terwijl het andere kind zich stilletjes terugtrekt.
  • Probeer altijd in contact te blijven met je kinderen, ook al uit je kind zich niet. Laat weten dat je er altijd zal zijn en vraag regelmatig hoe het met ze gaat.
  • Zorg dat het contact met beide ouders goed blijft zodat de kinderen niet het gevoel krijgen dat ze tussen de ouders in staan of moeten kiezen.

Voordelen echtscheidingsadvocaat

Een scheiding opzich is heftig, laat staan als er ook kinderen in het spel zijn.
Afhankelijk van hun leeftijd zal de impact enorm zijn en is het des te belangrijk te zorgen voor een goed verlopende scheiding waarbij zaken goed worden geregeld. Denk hierbij aan huisvesting, afspraken rondom de opvang van kinderen, eventuele verhuizingen en een nieuwe omgeving en/of school.

Scheiden opzich is niet ingewikkeld en kan binnen een aantal weken geregeld zijn. Maar wanneer de situatie ingewikkeld is, de partners ondernemer zijn of er zijn kinderen in het spel, kan een echtscheidingsadvocaat uitkomst bieden. Een echtscheidingsadvocaat komt op voor de belangen van beide partners en de kinderen.
Hij of zij kijkt niet alleen naar de zaken rondom de scheiding zelf, maar ook naar zaken op de langere termijn.

 

Wanneer een partner of beide partners een eigen bedrijf hebben kan de echtscheidingsadvocaat de cijfermatige kant in goede banen leiden.
Indien beide partners goed met elkaar overweg kunnen kan ervoor worden gekozen voor een gezamelijke echtscheidingsadvocaat te kiezen. Ook is het mogelijk om bij een al lopende scheiding een second opinion aan te vragen bij een echtscheidingsadvocaat.

Op de website vind je meer informatie over de echtscheidingsadvocaat en tref je tevens een uitgebreide kennisbank aan met alle antwoorden op je vragen rondom scheiden.

Heb jij ervaring met een scheiding? En eventueel met een echtscheidingsadvocaat?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment