Halfvol

Wat ik mij weleens afvraag…

Je vraagt je vast wel eens dingen af. En niet één keer, maar meerdere keren in je leven. Vanzelfsprekende dingen die je ziet op een andere manier beredeneren en bekijken. Ik maakte een lijstje met de dingen die ik weleens afvraag.

Waarom kan het niet ’s nachts regenen en overdag altijd zonnig zijn?

Lijkt mij niet zo moeilijk, want zo krijgen planten en bomen genoeg water, hebben weinig mensen er last van en zijn de mensen overdag een stuk vrolijker. Het zou fijn zijn geweest om elke dag van een heerlijk zonnetje te kunnen genieten! En in je bed liggen terwijl het regent vind ik altijd heerlijk. Het slaapt zo lekker.

Hoe dachten de mensen een paar honderd jaar geleden? Waren ze gelukkig? En de moeders, waren die onzeker?

Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis. En niet de saaie feitjes, maar in de mensen. Waar dachten mensen over? Wat was hun angst en wat maakte hen gelukkig? En de moeders van toen, waren die net zo onzeker als de moeders van nu? Er was geen social media om elkaar te bekritiseren of om te laten zien ‘hoe goed je wel niet bent’.

Waarom zijn bomen en planten groen?

Tja, waarom groen? Groen staat wel voor fris en nieuw, maar als de blaadjes blauw of geel waren waren die kleuren de associatie geweest met fris en nieuw. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd prachtig vind wanneer alles weer groen wordt en de kleur verveelt niet. Maar waarom groen?

Wie heeft bedacht dat kinderen zo snel groot moeten worden? Waarom kan het groeien niet een stukje minder hard?

Dit vraag ik mij misschien wel dagelijks af. Waarom zou een kind niet 30 jaar mogen doen om groot te worden? Oké, sommige mannen mensen hebben inderdaad 30 jaar nodig. Maar even serieus: als het groeien twee keer zo langzaam zou gaan zou ik al gelukkig zijn. Meer tijd om te genieten van alles. En nee, twee keer zo lang luiers verschonen en doperwtjes uit oren peuteren zou ik niet erg vinden.

Waarom worden we dik van lekker en veel eten?

Niet elke dag, maar misschien wel wekelijks is dit een vraag die ik stel aan…tja aan wie eigenlijk? Waarom kunnen we niet gewoon eten wat we willen en hoeveel we willen? Maar aan de andere kant…zouden we dan nog zoveel genieten van lekker eten?

Zou de ontdekker van de weegschaal zich beseft hebben hoe groot de invloed van de weegschaal zou zijn op de mens anno nu?

In een wereld van perfectie, slank zijn en obesitas is de weegschaal niet meer weg te denken. Aan degene die hem heeft uitgevonden: dank je wel, besef je wel hoeveel hekel ik heb aan jouw uitvinding? En met mij nog miljarden mensen.

Waarom heb je dagenlang, soms wekenlang een trillend spiertje in of onder je oog?

Sinds anderhalve week trilt er een spiertje dagelijks onder mijn rechteroog. Gek word ik er van. Maar waarom? Wat heeft het voor nut om een trillend spiertje onder je oog te hebben? Vreselijk irritant. Ik ben altijd bang dat mensen mijn oog op en neer zien gaan. Nou schijn je dit niet goed te kunnen zien, maar ooh wat irritant.

Wat zouden baby’s denken?

Regelmatig vroeg ik mij af wat Sarah zou denken als we weer eens boven haar kleine lijfje gebogen stonden en ons gedroegen als een stelletje idioten. ‘Hallo daar, hallo. Ja doe maar lachen! Doe maar lachen! Dag Sarah, dag mooi klein meisje, oeioeioeioei’. Beeld je in: twee ouders die een piepstemmetje opzetten en zich onwijs voor schut zetten.

Hoe zou het zijn na de dood?

Best een serieuze en moeilijke vraag. Op de vragen hierboven kun je uiteindelijk vaak wel een antwoord vinden, maar niemand die kan vertellen hoe het is na de dood. Het is een groot geheim die we allemaal ooit te weten komen, maar die niemand ons van te voren kan vertellen. Ik heb er geen beeld of voorstelling bij, ik ben alleen hartstikke nieuwsgierig. Maar niet dat ik het snel zou willen weten, het kan wel wachten.

 

Vertel, wat vraag jij je weleens af? Ik ben benieuwd naar de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Ooh de eerste 5 vragen stel ik mezelf ook wel! Vooral wat je zegt over waarom kinderen zo snel moeten groeien, als ik naar ons lopende dametje kijk dan stel ik die vraag wel 100x per dag!

  Beantwoorden
 • Haha dat oogspiertje, heb ik ook weleens! Dat van de regen vind ik een heel goed idee, meteen invoeren!

  Beantwoorden
 • Zitten wel wat bekende dingen tussen idd! Dat van dat spiertje heeft volgens mij te mk met vermoeidheid!
  Wat ik mij nog weleens afvraag:

  Wie zouden er op mijn begrafenis komen? Hoe zouden de mensen mij herinneren?

  Hoe kun je iemand in beide ogen aankijken als je met elkaar praat (als je erover gaat nadenken wordt t helemaal irritant, want dan weet je niet meer hoe je dit voorheen deed…)

  Waarom staat FB vol met vrolijke levens terwijl je dit in het dagelijks leven helemaal niet terughoort van mensen…

  Is ouder worden eigenlijk wel zó leuk? Tegenwoordig word er zoveel geklaagd over slapeloze nachten, lastige opvoeding, verminderde tijd voor etentjes en tijd voor elkaar…

  Poeh.. Ik geloof dat ik nog wel even door kan gaan…

  Liefs!

  Beantwoorden

Write a comment