Julia Challenge Lifestyle

Wat ga jij eten op pakjesavond?

Pakjesavond 2015 staat bijna voor de deur (oké, Sinterklaas en zijn pieten) en de gezelligheid van zo’n dag maakt het plezier compleet. Cadeautjes, de spanning op het gezicht van kinderen en…lekker eten. Maar het is geen kerst en je hebt vast geen zin om lang in de keuken te staan. Ik deel vandaag de beste en handigste recepten die het afgelopen jaar op Lifesabout zijn verschenen. Eet smakelijk alvast!

ken

Heerlijk op de bank cadeautjes uitpakken en op tafel de lekkerste bites om je vingers bij af te likken. De Kentucky kip die een tijdje terug op de blog stond, is al door heel veel mensen gemaakt én geproefd. Hij is zo lekker! Let er wel op dat je genoeg maakt, want je blijft eten.

taart2

Kip in de hoed, ook wel ‘ghettokip’ genoemd, gaat viraal en iedereen is er fan van. De combinatie van zoet en pittig is heerlijk. Je kunt hem prima in de middag maken en pas op het laatst de oven in schuiven! Ik heb ook al variaties voorbij zien komen, zoals het gebruik van mango in plaats van kersen. Het kan allemaal!

IMG_0385

Deze verwarmende herfstsoep blijf ik steeds maken en is verslavend. Je maakt op pakjesavond heel makkelijk een enorme pan met soep, serveert er lekkere broodjes bij en eventueel een salade. Iedereen kan voor zichzelf zorgen en opscheppen, ideaal!

IMG_0235

Zien deze pittig gevulde taco’s er niet heerlijk uit? Je vult ze heel makkelijk zelf en naar wens. Zet verschillende bakjes met vulling op tafel en iedereen is tevreden.

etenzo

Het recept voor deze nachoschotel kreeg ik ooit van mijn nicht, ook een liefhebber van koken. Je maakt hem heel makkelijk en bijna iedereen lust het. Om je vingers bij af te likken!

IMG_9644

Mijn laatste aanrader: deze sticky sweet chicken. Heerlijk zoet en plakkerig en ik denk een hele goede combinatie met de Kentucky kip aan het begin van dit artikel. Deze sticky chicken kun je op zo’n avond prima serveren zonder de noodles erbij. Enjoy!

Ik hoop dat jullie dit overzicht leuk vonden! Ik ben heel benieuwd wat jullie op tafel zetten op de dag dat je Sinterklaas gaat vieren.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Vanavond vier ik het met vriendinnen en eten we tussen de gedichten en het cadeauspel door wat lekkere hapjes zoals wraps, groente met dip en natuurlijk pepernoten. Zaterdag met familie eten we eerst lekker erwtensoep en zondag bij mijn schoonouders boerenkool, allemaal een traditie haha.

    Beantwoorden
  • Oh ja die kip met kersen die moet ik nog een keer maken!! Wij krijgen beide families op bezoek, dus we maken twee grote pannen soep met broodjes.

    Beantwoorden

Write a comment