Lifestyle Random

Wanneer wel en niet je blog promoten?

Naast vaste lezers op je blog en het verkeer dat je via Google krijgt, komen er ook heel wat bezoekers via social media. Denk aan Facebook, Instagram en Twitter. Ook Google+ en Pinterest kun je prima gebruiken om mensen te bereiken en te attenderen op jouw geweldig leuke blog. Je kunt nog een stapje verder gaan en bijvoorbeeld op Facebook je artikel als advertentie voorbij laten komen, ook wel een gesponsorde post. Maar wanneer is dat nou verstandig? En wanneer is het weggegooid geld?

Ik probeerde het vorig jaar een keer, een blog promoten via Facebook. Hij zou als advertentie worden weergeven op de tijdlijn van mensen die overeenkomen met de door mij gekozen doelgroep. Het trok wat extra lezers, maar niet noemenswaardig. Lange tijd heb ik het gelaten voor wat het is, maar de laatste tijd promoot ik af en toe weer een blog of een reeks blogjes.

Ik kies deze blogs niet willekeurig, maar er gaat enig denkproces aan vooraf. Welke blogs trekken veel lezers? Waar zijn mensen naar opzoek? Onder welke blog zouden mensen elkaar taggen om een ander te informeren over het blogje? Ik kwam erachter dat mijn recepten van de Wereldgerechten en bijvoorbeeld de blogs over het Killerbody dieet heel erg in trek zijn, aangezien ze ook als een gek via Google worden gevonden.

jep

Nu is het niet zo dat ik met geld ga smijten en mensen bombardeer op Facebook met deze blogs, maar af en toe maak ik een advertentie. Zo bereik ik weer mensen die ik anders nooit zou bereiken. Belangrijk is dan wel dat je advertentie er aantrekkelijk uitziet. Foto’s van geweldig lekker eten doen het altijd goed, maar let ook op de kwaliteit foto’s. En de tekst bij de advertentie is ook niet geheel onbelangrijk, mensen moeten nieuwsgierig worden en doorklikken. Winacties doen het ook goed, mits er natuurlijk wel iets te winnen val. Voor een gezichtsmasker zullen mensen bijvoorbeeld niet snel verder klikken, al zijn we opgegroeid met het motto ‘wie het kleine niet eert…’.

Hoe heb ik het aangepakt? Als voorbeeld de Wereldgerechten: ik koos ervoor om meerdere foto’s te weergeven in de advertentie. En niet meteen reclame te maken voor 1 blog of recept, maar voor het hele concept ‘wereldgerechten’. Ik voegde de link toe aan de advertentie waardoor mensen meteen alle wereldgerechten konden zien en bekijken. Zo gaan mensen meteen verder klikken omdat ze meer willen zien. Wat ik besteed aan een advertentie? Niet heel veel, want ik vind het al snel zonde geld. Maar bereik is ook heel wat waard en het is leuk om veel mensen te bereiken met datgene waar je trots op bent. Gemiddeld besteed ik per maand 15 euro aan het promoten van blogjes. Daar wil ik ook niet overheen gaan, het is een prima bedrag wat zorgt voor voldoende bereik. En die paar tientjes hebben mij toch ongeveer 500 likes opgeleverd op Facebook. Die mensen lezen vervolgens jouw andere blogs ook die je daarna op je pagina promoot. Dus ook weer meer verkeer!

Wat je dus beter niet kunt promoten? Blogs die het slecht doen, die voor het publiek niet interessant zijn. Blogs die niet origineel zijn, slechte foto’s bevatten of een standpunt waar je een ander mee kunt kwetsen. Zorg bij het maken van een advertentie ook niet voor lappen tekst, maar houd het kort en bondig. In een paar oogopslagen moet iemand kunnen zien waar het over gaat en bedenken of hij/zij verder wil lezen.

Promoot jij weleens een blog op Facebook? Wat besteed jij dan per keer?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Ik heb het wel eens gedaan en dat liep niet. Blijkbaar toch verkeerde blog gepromoot. Nu heb ik voor 5 euro er eentje gepromoot en die heeft nu al 2000 bezoekers geleverd. Je moet maar net het juiste artikel delen denk ik. En een beetje geluk hebben.

  Beantwoorden
 • Artikelen heb ik nog niet gepromoot, maar wel mijn pagina, waardoor ik weer meer likes kreeg. Ik doe het af en toe en dan blijft het leuk, anders vind ik het ook al snel te duur worden 😉

  Beantwoorden
 • Ik heb ook na zitten denken om af en toe een advertentie op fb eruit te gooien. Het kost weinig (als je inderdaad bewust kiest wat wanneer) en kan hopelijk wel wat opleveren.

  Beantwoorden
 • Ik heb het nog niet geprobeerd, maar de laatste tijd denk ik er wel vaker over na.. Misschien toch eens testen 😉

  Beantwoorden
 • Ik heb dat nog nooit gedaan, maar het klinkt wel heel antrekkelijk om een keer te doen. Ik ga het ook eens proberen. En bedankt voor de tips

  Beantwoorden
 • Ik zag het voorbij komen en vond het heel slim, volgens mij liep het best goed 😉

  Beantwoorden
 • Handige tips staan er in dit artikel. Ik heb het nog nooit gedaan, daar vind ik het nog te vroeg voor.

  Beantwoorden

Write a comment