Interieur

Wanneer ik onze nieuwe badkamer zou ontwerpen en uitkiezen…

Inmiddels ben ik niet meer de enige die graag in de badkamer aan het tutten is. Zo liggen er niet alleen kleine kleren en onderbroeken op de grond, de spiegel zit dagelijks onder de tandpasta spetters en na een make-up sessie van de kleine mevrouw zit werkelijk alles onder de glitters. Maar je hebt een echte meid of je hebt het niet. Ook delen we onze liefde voor een warm gevuld ligbad. Maar als ik nu een nieuwe badkamer zou ontwerpen en uitkiezen, zou ik het anders doen.

Even terug in de tijd

Ik weet nog goed dat mijn ouders regelmatig naar boven schreeuwden of de warme kraan uit kon. Ik lag als kind en tiener gerust twee uur in bad en dat een paar keer per week. Heerlijk veel schuim en lekkere zeepjes en scrub zorgden ervoor dat ik eindeloos kon genieten.
Maar aangezien warm water afkoelt moest er regelmatig warm water bij. En dat merk je aan de verwarming beneden, waardoor mijn ouders regelmatig letterlijk in de kou zaten omdat ik mijn bad bleef bijvullen.

Zo moeder zo dochter

De enige wens die wij hadden toen we opzoek waren naar een koophuis, was een ligbad. Met het oog op nageslacht zou dit helemaal ideaal en wenselijk zijn, naast mijn eigen liefde voor badderen.
En zo kochten we tien jaar geleden een mooi groot huis met een ligbad. Eentje waar je met twee personen heerlijk ik kan liggen.

Saar was nog maar een baby toen zij voor het eerst met mij of mijn man in bad ging. Ze genoot er intens van en nu zeven jaar later gaat ze nog wekelijks languit in een bad vol schuim. Het liefst met gekleurd water en een bak vol speeltjes. Ook zij kan uren zoet zijn en ook zij heeft regelmatig warmer water nodig.
Dus ook hier slaat de verwarming weleens uit. De geschiedenis herhaalt zich!

Als ik nu een nieuwe badkamer mocht ontwerpen en uitkiezen…

De ruimte in onze badkamer is een enorm pluspunt. Naast een ligbad hebben we een aparte douche, twee wastafels en een grote kast. Op de overloop bevindt zich nog een apart toilet waardoor deze geen ruimte inneemt op de badkamer.

Met name de wastafelmeubel is erg aan vervanging toe. Blijkbaar is het materiaal toch niet zo vochtbestendig als je van een badkamermeubel mag verwachten. De bovenkant van de lades krullen om vanwege het vocht. De wastafels zelf beginnen wat te barsten en de afvoer verschuift continue.

Wanneer ik nu een badkamer kon ontwerpen en uitkiezen, zou deze niet veel afwijken van wat we nu hebben. Echter vindt ze het vaak koud onder de douche omdat we geen deur hebben om de douche af te sluiten (enkel een muur en een opening). Een glazen deur met staal zou prachtig zijn bij de tegels.
Het bad is voor ons groot genoeg, maar zou nog groter mogen zodat we allemaal tegelijk in bad kunnen. Iets wat Sarah ook geweldig zou vinden, want ze zit liever met gezelschap in bad dan alleen. En wat ze dan het liefst doet? Playmobil mee in bad of verf wat je kunt gebruiken tijdens een baddersessie.

De grote spiegel is voor ons onmisbaar om met het hele gezin voor te kunnen staan en  gekke bekken te trekken tijdens het tandenpoetsen.
Echter zou ik graag een nieuw wastafelmeubel willen met eveneens twee wasbakken. De badkamer is zwart en wit, dus beide kleuren passen goed. Ik vind persoonlijk losse wasbasbakken op het meubel heel erg mooi en zou voor een spiegel met verlichting kiezen, iets wat mij ideaal lijkt met het opmaken.

Gelukkig is een badkamer ontwerpen niet meer alleen weggelegd voor badkamerspecialisten. Je kunt online heel makkelijk je eigen wensen betrekken bij je online ontwerp. Zowel praktische ideeën als dromerige, luxe wensen kunnen worden gebruikt om zelf je droombadkamer te ontwerpen. Handig toch?

Dit schrijvende herinnert mij er tevens aan om wat vaker een warm bad te pakken. Want naast dat het ontspannend is voor lichaam en geest, blijkt dat een uurtje in bad dobberen gelijk staat aan een uur sporten. Dat klinkt als muziek in mijn oren!

Als jij je eigen badkamer zou ontwerpen, wat mag er dan absoluut niet ontbreken?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment