Looking good...

Walk in my closet…

Tijdens het opruimen van mijn kledingkast bedacht ik mij ineens dat er totaal geen structuur in zat. En met structuur bedoel ik niet alleen de stapeltjes sorteren op zwart, wit en kleur, maar ook een logische basisgarderobe. Welke basics zijn onmisbaar en waar bestaat een basisgarderobe eigenlijk uit? En stel dat ik tussen mijn AH moestuintjes een geldboompje had staan, wat zou ik dan aanschaffen?

Structuurloos dus, dat is de inhoud van mijn kledingkast. Het bevat meer een bij elkaar geraapt zooitje dan een georganiseerd geheel waar over nagedacht is. Er liggen 15 spijkerbroeken in maatje 27, die al jaren niet worden aangeraakt maar wel bewaard worden omdat de eigenaresse ervan er ooit weer in denkt te kunnen passen. Maar dat zal nooit gebeuren. Door de zwangerschap heb ik wat meer heup en kont gekregen die je er met veel geweld in zou moeten proppen. En dan nog zal ik liggend de dag moeten doorbrengen wil ik mijn knoop en rits behouden.

Ik heb er een streep onder gezet: ze gaan allemaal weg. Ook de zwangerschapsbroeken die ’tijdelijk’ in mijn kast zouden logeren. Nog steeds draag ik ze wel eens want ze zitten zo lekker. Ben ik nou werkelijk meegesleurd in het fenomeen ‘als je moeder wordt geef je niets meer om je uiterlijk?’Alsjeblieft niet. Nee, ook deze zullen mijn kast verlaten.

Ik ga dus een nieuwe garderobe aanschaffen gericht op mijn figuur en op de mode van nu. Geen tijdloze saaie shirtjes en truitjes meer, nee mama wil voor modieus en sexy. Meer kleur in je leven breng je ook door meer kleur te dragen. Ik heb een lijstje opgesteld met basisitems (en basic kleuren) en wat inspiratie opgedaan voor specifieke kledingstukken gericht op het seizoen met fellere kleuren. Ik vind het nog best lastig aangezien ik geen rokjesmens ben. Jurkjes dragen daarentegen voelt prettiger en wil ik wel aanschaffen.

Basisgarderobe

 • 3 Spijkerbroeken
 • 1 Zwarte broek (of leatherlook)
 • 1 Witte broek
 • 1 Grijze broek
 • 2 Zwarte t-shirtjes
 • 2 Witte t-shirtjes
 • Zwarte blouse
 • Witte blouse
 • 3 Basic vesten (effen kleuren)
 • 2 Basic truien (effen kleuren)

Lentegarderobe

 • 2 Gekleurde blousjes (met print eventueel)
 • 4 Gekleurde shirts (met print of tekst)
 • 4 Hempjes
 • 2 Gekleurde (felle) broeken
 • 2 Jurkjes
 • 3 Sjaaltjes
 • 1 Paar gympen/sneakers
 • 1 Paar espadrilles
 • 2 Paar slippers
 • 1 Paar enkellaarsjes
 • 2 Paar pumps
 • Sieraden

Voor de lente ben ik vooral opzoek naar pasteltinten en wittinten. Luchtige stofjes en gehaakte stofjes vind ik prachtig evenals de combinatie wit/goud en pastel/goud. Details maken het vaak bijzonder en luxe. Laat duidelijk zijn dat ik ook de basisgarderobe opnieuw ga aanschaffen. Sommige shirtjes heb ik al jaren en er vallen zo langzamerhand gaten in. Ik ben de afgelopen tijd heel zuinig geweest en heb amper kleding gekocht (ook omdat ik aan het afvallen was). Vanaf 1 mei mag ik los gaan en neem ik dit lijstje mee naar de winkels.

Supertrash
wehkamp.nl

 

Only

 

Loavies.com

 

POM Amsterdam

 

 

Genoeg leuks te vinden in zowel de ‘real life’ winkels als in de webwinkels. Het lijkt mij heerlijk om alle oude zooi, waarvan ik 3/4 nooit meer draai, compleet te vervangen door nieuwe kleding.

En dat geldboompje….stel je voor dat ik die zou kunnen oogsten. Wat zou ik qua kleding dan ongegeneerd aanschaffen?

Goosecraft
Goosecraft  298 euro….

 

Polo 110 euro...
Polo 110 euro…

 

Tommy Hilfiger 229 euro...
Tommy Hilfiger 229 euro…
En als we toch bezig zijn is het noodzaak om een goede kledingkast te vinden...*kwijl*
En als we toch bezig zijn is het noodzaak om een goede kledingkast te vinden…*kwijl*

Oké….genoeg gekwijld. Tijd om over ruim een maand gewapend met een lijstje de pashokjes in te duiken. Ik houd jullie op de hoogte!

Ik ben benieuwd waar jullie je kledinginspiratie vandaan halen! En ga je dit voorjaar ook voor een nieuwe garderobe of koop je enkele items om je outfits op te frissen?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Dit vind ik zo leuk om te volgen! Kan ik vast wat inspiratie op doen bij jou haha. Ik vind goede broeken vinden eigenlijk heel erg moeilijk. Om een of andere reden passen ze mij nooit perfect. Succes ermee!

  Beantwoorden

Write a comment