Lifestyle My killerbody motivation

Waarom ik wel kies voor het Killerbody dieet en mijzelf niet uithonger…

Even heb ik getwijfeld…zal ik er wel iets over schrijven of niet? Menig blogger en journalist probeert aan de hand van Fajah haar bezoek aan Eva lezers naar zich toe te trekken door Fajah de verdoemenis in te schrijven. Het dieet hongert je uit, het is niet gezond om zo weinig te eten en Fajah zou een verkeerd voorbeeld geven aan haar jonge volgers. Oké, let’s go.

Fajah is niet het enige voorbeeld

Laat ik even een korte disclaimer plaatsen: jonge meiden horen niet op dieet te gaan. Ik ben het ermee eens dat het niet oké is dat jonge meiden zoveel druk ervaren om er perfect uit te zien. Fajah zou hierbij ook het verkeerde voorbeeld geven. Ze is mooi, succesvol, heeft het ‘perfecte’ lichaam en nog veel meer. En ze roept dus om honger te lijden. Toch? Dat is toch wat je denkt?

Helaas hebben veel schrijvers die het boek en/of Fajah verafschuwen het boek zelf niet gelezen en zij schrijven dus naar aanleiding van die paar minuten uitzending. Ze roept niet op om honger te lijden, echt niet. Het enige wat ze zegt in het boek is dat het ervaren van honger niet verkeerd is. We leven in zo’n welvarend land dat we de hele dag van alles in onze mondjes kunnen stoppen, nog voordat onze maag echt knort. Zodra we die maag van ons voelen moet er wat in. Maar is dat gelijk nodig? Nee. Onze voorouders moesten tenslotte ook eerst op jacht met een lege maag voordat ze konden eten. Niet meteen eten bij een hongergevoel is niet erg, het is natuurlijk. Maar het zal de media niet zijn als zij er meteen wat anders van maken: honger is goed! Lijd honger!

Even terug naar het tussenkopje: Fajah is echt niet het enige voorbeeld van een perfecte vrouw. Open Instagram en je komt de één na de andere ‘perfecte’ vrouw tegen. Met of zonder botox, lipfillers, nepwimpers, bilimplantaten en gebleekte tanden. Open een tijdschrift en je ziet modellen die gephotoshopt zijn, ook al valt er bizar weinig weg te shoppen. Kijk televisie, speel een film af en je wordt doodgegooid met bloedmooie dames die allemaal een voorbeeld zijn voor andere meiden en vrouwen.

Moeten we dit massaal gaan verbieden dan? Het is niet mogelijk en het is nou eenmaal de wereld van nu. In plaats van dat we onze ‘meiden’ weghouden bij deze perfecte dames en de perfecte dames in kwestie afkraken, kunnen we onze meiden ook vertellen en uitleggen waar het wél om gaat in deze wereld. Dat zij perfect zijn zoals ze zijn. Iets met opvoeding. En leg meteen uit dat er niets mis is met sporten, bewegen en hard werken om je doel te bereiken…

Fajah is niet perfect…

Dan meteen door naar het volgende: Ze is niet perfect. Ze heeft dan wel een jaloersmakend figuur waar ze haar Killerbody dieet aan linkt, maar ze is niet perfect. Niemand. En ook dat laat ze zien in haar boek. Maar die heeft het merendeel van de klagers niet gelezen, dus dan weet je dat ook niet. Ze vertelt open en eerlijk over haar valkuilen, haar vreetbuien, dat ze ook een emotie-eter is. Ze huilt echte tranen op Youtube wanneer ze over haar leven praat. Ze is een echt mens, echt. Van vlees en bloed. En ook zij heeft putjes en puistjes. Maar daar komt ze eerlijk voor uit, iets wat we ook moeten meegeven aan ‘onze meiden’. Imperfectie is prachtig.

Wat ik allemaal wel niet eet…

Mensen vielen over ‘die 1200 calorieën’. Getallen die weinig zeggen maar blijkbaar enorm shocking zijn. Wil je weten wat ik allemaal eet? Ik ontbijt met een proteïnepannenkoek van havermout, een banaan en 3 eieren. Daarbij vers fruit. Paar uur later een bak kwark met appel en kaneel. Als lunch een wrap met kipfilet en rauwkost. Tussendoor snoep ik vaak een stukje chocolade of een koekje (ja echt…) en vaak nog een cracker met appelstroop. Mijn avondeten is als die van jullie: vlees, veel groenten en koolhydraten in de vorm van aardappels, pasta of rijst. En mijn weekenden zijn ook zoals die van jullie. Met chipjes, een bordje sushi of een patatje. Honger? Nee heb ik eigenlijk nooit echt. Ook niet toen ik minder calorieën moest eten tijdens het afvallen. Want ja mensen het slechte nieuws is: je moet minder eten dan je verbrand. Voor het geval je het nog niet wist. En voor de één zijn dat 1200 calorieën, voor de ander 2000. Mensen zijn allemaal anders, de getallen dus ook.

Ik ben geen moeder met een blokjesbuik…

Ik volg het dieet en sport er soms bij. Ik hoef geen blokjesbuik. Voor de mensen die het wel willen: ga je gang. Ook als je moeder bent. Want wat is er mis met een blokjesbuik als je moeder bent? Je laat alleen maar zien aan je nageslacht dat je iets kunt bereiken als je er aan werkt. En kom op, alsof we al onze tijd 100% aan onze kinderen besteden. Dat doe jij ook niet wanneer je een kritisch betoog tikt achter je laptop om Fajah een poepie te laten ruiken. Ja, ook Fajah poept. En heb je flubber? Ook prachtig. Laten we allemaal doen wat we zelf willen, want dat wijzende vingertje…zo ontstaat ook oorlog.

Fajah leert mij…

‘Die actrice en dj met haar neppe tieten’ leert mij om mijn voedingspatroon te veranderen zodat ik minder koolhydraten nodig heb om mij goed te voelen. En ze leert mij dat ik veel groenten, vezels en eiwitten moet eten. Maar ook dat gezond en slank eten hartstikke lekker is. Of ze dat nou allemaal zelf heeft bedacht of niet…who cares? Het werkt voor haar en het werkt voor mij, meer hoef ik niet te weten. Ik ben zo blij dat ik niet meer de hele dag brood aan het knagen ben en constant trek blijf houden omdat mijn lijf verslaafd is aan die koolhydraten.

Er is altijd wel wat..

Met elk dieet, met elk lichaam. Toen ik 14 kilo zwaarder was hoorde ik niets. Zakken chips en snoep in mijn mandje waren sociaal geaccepteerd. Gangpaden vol koekjes, chocolade en andere rommel. Kleding in allerlei maten. Toen ik riep dat ik wilde afvallen hoorde ik al snel ‘maar je bent al zo slank’. En toen ik af was gevallen was ik voor sommige te dun. Kortom: het is nooit goed. Er is altijd wel wat en er is altijd kritiek. Kritiek op Sonja, op Atkins, op Vegans en smoothie-kauwers.

Stop met (ver)oordelen en bashen. Leef je leven zoals jij dat wil en geef je kinderen een compliment en een zoen. Leer ze over gezond eten en bewegen in plaats van Nintendo en Pokémon. Leer ze niet te wijzen naar een ander, zoals nu gebeurt.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Voor- en nadelen aan het Killerbody dieet

Al zes maanden stabiel op gewicht

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Yess!! En zo denk ik er ook precies over. Had het er toevallig vanochtend met mijn man over, die was het gelukkig ook met mij eens 😉 mensen moeten altijd wat zeuren.. wat betreft de calorieen, klopt ook helemaal. Wil je echt afvallen moet je minder innemen.. en niet ieder zijn caloriebehoefte is even groot.. ik ben zelf heel klein en volgens berekeningen moet ik maar 1200 calorieren innemen wil ik niet afvallen of aankomen.. Ik luister niet naar het gezeur en het 2e boek staat dus gewoon op mijn lijstje 🙂

  Beantwoorden
 • Wat mij juist opviel aan Fajah en haar boek is dat haar menu’s juist verantwoord zijn en heel erg lijken op de menu’s die ik ook van de sportschool kreeg. Bij haar bezoek aan Eva was ze ook juist heel eerlijk en zei ze ook nog dat je niet afgetraind hoeft te worden en dat iedereen moet doen wat ze zelf willen, maar niet klagen als je niet je best doet om het op te lossen; precies wat ik zelf ook vind. Ik ben met je mee pro-fajah!

  Beantwoorden
 • Wat een goed stuk! Wat zijn sommige mensen toch bitter… ik heb faya haar 1ste boek ook, ben net bevallen van de derde en wil gewoon een richtlijn van wat misschien werkt. En even.. We zijn toch allemaal mensen met gezond verstand? Je kunt zelf een inschatting maken, wat voor je werkt of niet (dat is mijn bescheiden mening dan hè.) Alle respect voor faya en andere mensen die een methode hebben gevonden wat voor hen werkt. Ik ben er blij mee dat ze het delen. Ik haal er gewoon uit wat voor mij werkt! En ook het tweede boek staat op de wishlist!

  Beantwoorden
 • Ik heb de boeken niet gelezen dus daar kan ik niets zinnigs of onzinnigs over zeggen. Maar ben het helemaal met jou eens dat mensen moeten stoppen met oordelen over elkaars leef en eetwijze. Ik ben na 3 kinderen eindelijk weer terug in Shape (okay wel met een flubbervelletje op mn buik) door koolhydraatarm te eten. Nooit geen honger, nooit geen vreetbuien en dagelijks bergen groente (met plezier ), en dan moet je de mensen eens horen “kan nooit goed zijn” ” je eet teveel eiwitten en vetten” “wat voor voorbeeld geef jij jouw kinderen?” Nee 40 kilo te zwaar is goed, vreetbuien zijn een lekker voorbeeld. Mama eet heel de dag door groente, kookt niet uit pakjes en zakjes en er word water en thee gedronken (met een blokje chocolade) volgens mij krijgen ze een prima voorbeeld. Dat Fajah haar wijze met ons wilt delen ondanks de bergen kritiek verdiend alle lof Ipv de gebruikelijke afkeur waar onze samenleving mee besmet lijkt te wezen.

  Beantwoorden
 • Ik ken het boek enkel van hier op je blog, want bij ons in Vlaanderen kennen we het nog niet of is het toch zeker geen hype dus ook geen commotie. Maar telkens als er iemand nieuw opstaat in dat wereldje is er wel commentaar, je kan nooit goed doen. En het is wel raak wat je zegt: over slecht eten wordt minder gezeurd dan over gezond willen eten. Maar hopen dat al deze negatieve aandacht voor een aantal mensen een positief duwtje in de rug is om het toch eens verder te bekijken.

  Beantwoorden
 • Waarschijnlijk kom ik nu over alsof ik uit een ei kom, maar ik ken heel die Fajah niet. Zie wel wat op blogs voorbij komen en als ik jouw kant van het verhaal lees, denk ik: dit gaat toch gewoon over diëten en afvallen, niks geks toch? Klinkt ook best lekker wat je allemaal eet.

  Beantwoorden
 • Ik vind….. dat iedereen lekker moet doen waar hij of zij zich goed en happy bij voelt! Ik heb 2w Fajah gedaan en het ging als een tierelier. En toen kwam de klad erin.. wekenlang schranzen. Répen Tony’s per week. Nu is de knop om en volg ik Sonja Bakker. Ik houd ervan om een menu te volgen en voor mij werkt dit prettiger (gewoon makkelijk een broodje eten en geen salade preppen). Maar ik heb het Killerbody boek en ga deze week wel lekker de courgette pasta eten, omdat die té lekker is!

  Beantwoorden
 • Kies voor jezelf, heel goed! Ik volg geen dieet, ik leef gezond en voel mij daar top bij. Als je nog inspiratie nodig heb, kom een kijke nemen zou ik zeggen. Mooie blog!

  Beantwoorden
 • Yessss. Wat goed dat je hierover schrijft. Ik vibd Fajah ook een topper. Helaas is haar dieet niks voo mij, maar na het boek te hebben gelezen heb ik wel veel dingen aangepakt in mijn ‘dieet’. Leuke blog.

  Beantwoorden
 • En zo is het! Ben het met je eens.

  Beantwoorden
 • Eindelijk iemand die het snapt!

  Beantwoorden
 • Ja helemaal mee eens!! Ik werd er eerder ook erg onzeker van, dat ik overal internet voor raadpleegde wat wel of niet goed is.
  Ik heb een aantal keer jou recepten gemaakt zonder pakjes en zakjes en heb eindelijk mijn gezonde verstand weer terug.
  Hup lekker naar buiten, ZELF koken, zonder e-nummers, gewoon brood eten (daar eet ik er toch geen 5 van) veel meer nadruk op groenten en wat kan het makkelijk zijn!
  Ik word gewoon niet gelukkig van smoothies fit girls en dat is oké!

  Beantwoorden
 • Mooi stuk! Het belangrijkste is: luisteren naar je eigen lichaam. Wat voor de een werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Dat geldt wat mij betreft ook voor het Killerbody dieet. Alleen jonge meiden zouden dit dieet niet moeten volgen naar mijn mening.

  Beantwoorden
 • Het woord “dieet” staat mij wel tegen. Diëten kun je niet je levenlang. Gezond eten wel. (zou ik zelf ook meer moeten doen :-))

  Beantwoorden

Write a comment