Random

Waarom onze dochter een oude smartphone krijgt

Nog ongeveer drie weken, dan wordt Sarah 9 jaar. Omdat ze al in de vervroegde puberteit zit en sociaal emotioneel voorloopt, hebben we op sommige dagen al een tiener in huis. Een tiener wat graag Youtube kijkt, Roblox speelt maar ook vaak buiten te vinden is.

Kind slaat haar vleugels uit

Een aantal jaar geleden ging ze steeds vaker buitenspelen. Met haar vriendjes uit de buurt (twee van hen wonen zelfs naast ons) of soms heerlijk alleen rondjes fietsen.
In het begin vond ik dat loslaten lastig. Ik was overbezorgd, wilde graag weten waar ze was en de opluchting was elke keer groot als ze weer klaar was met buitenspelen en weer naar binnen kwam.
Omdat ze steeds vaker en langer buiten speelt, lijkt het ons een prettig en veilig idee als we haar altijd kunnen bereiken en zij ons.
Daarom krijgt ze deze zomer een oude (maar goed werkende) smartphone van ons, waarmee we elkaar kunnen bereiken en ze tijdens autoritten of in het vliegtuig onbepekt kan genieten van Youtube en TikTok.
Bij T-Mobile heb je unlimited data, waarmee je onbeperkt data hebt waarmee je eindeloos online kunt zijn.

Goede redenen

Dat eindeloos online zijn is voor een kind uiteraard niet nodig. Dat is onze bedoeling ook niet wanneer ze een eigen telefoon zou krijgen. Met buitenspelen bijvoorbeeld kunnen we elkaar altijd bereiken en tijdens lange autoritten en/of vliegreizen kan ze zich eindeloos vermaken met haar favoriete apps zoals Youtube, Netflix en TikTok.
Nu zetten we mijn hotspot vaak aan op haar Ipad, maar dat betekent dat mijn bundel wel sneller op is. Bovendien vind ik het niet handig om een Ipad overal mee naartoe te slepen. Een telefoon neem je makkelijker mee.

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een eerste smartphone voor je kind? Je leest hier veel tips en advies voor wanneer je overweegt een smartphone voor je kind aan te schaffen.

Duidelijke regels

Omdat Sarah nog maar 9 wordt stel ik wel duidelijke regels voor bij het gebruik van de smartphone. Ik vind haar nog te jong voor whats-app, Instagram en Facebook bijvoorbeeld.
De enige telefoonnummers die wij zullen instellen is die van mij, haar vader, opa en tante. Bellen kan altijd, maar onbeperkt internet zetten we alleen aan wanneer we lang in de auto zitten of elders lang moeten wachten of reizen. En natuurlijk zijn er nog heel veel andere leuke dingen die je tijdens een lange reis in de auto of het vliegtuig kunt doen. Toch blijven bepaalde apps zoals YouTube favoriet bij Sarah om haar tijd te spenderen.
Het fijne van unlimited data van T-Mobile is dat wanneer je klant bent, je deze onbeperkte data kunt uitproberen voor een dag.

Als laatste is het niet nodig om haar telefoon mee naar school te nemen. Er is dan kans dat ze hem verliest, dat hij wordt gestolen of dat de telefoon wordt gebruikt terwijl het niet nodig is. Wanneer ze naar de middelbare school gaat zal ze haar telefoon wel mee naar school mogen nemen, al is het maar omdat ze dan een stuk langer moet fietsen en ze niet meer door ons naar school zal worden gebracht.

Kleine meisjes worden groot, zo blijkt wel weer…

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment