Random

Waarom online shoppen zo leuk is

Ik houd van winkelen. Slenteren door de straten met handenvol aan tassen. Eerlijk gezegd bevalt dat sjouwen met tassen minder dan het winkelen zelf. Ik shop de laatste tijd steeds meer online en ervaar heel veel voordelen. Benieuwd welke voordelen? lees dan verder!

1. Je blijft lekker droog.

Weer of geen weer, je hoeft je niet zeiknat te laten regenen om vervolgens drijfnat thuis te komen. Je nestelt jezelf lekker op de bank met wat eten en drinken binnen handbereik. IPad of Laptop starten en klaar. Desnoods in je pyjama, want niemand die je ziet.

2. Geen TL-buis in je paskamer.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: het geweldige licht in kleedhokjes dat je flink laat schrikken. Soms is het TL-buis licht zo slecht dat je jezelf haast opnieuw moet voorstellen in de spiegel. En vrolijk word je er ook niet van, aangezien alle striemen, hobbels, bobbels, kuiltjes en blubbers extra geaccentueerd worden. Thuis heb je mooier (sfeer)licht en dat geeft je meteen meer zelfvertrouwen.

3. Geen rijen bij de kassa of bemoeizuchtige verkopers.

Niemand die je vraagt ‘kun je het vinden en kan ik iets voor je zoeken? O deze staat je denk ik geweldig, pas maar’. Nee, serene stilte en geen lange rijen bij de kassa als je wilt afrekenen. Klikkerdekklik en je mandje is gevuld en afgerekent. Online ben je gewoon meteen aan de beurt, heerlijk.

4. Bezorgen wanneer je wilt, ruilen als het nodig is.

Bij de meeste webwinkels kun je kiezen wanneer je kleding bezorgt wordt (bijvoorbeeld Wehkamp) en dat is handig als je nog meer te doen hebt dan onder de brievenbus te zitten. Wil je je kleding ruilen? Dan hoef je niet helemaal naar de winkel te rijden maar wordt het vaak gewoon thuis opgehaald.

5. Het plezier wanneer de deurbel gaat.

Ken je dat gevoel? Je bent zo benieuwd naar je gekochte kleding en wacht met smart op de bezorger. Zonder geduld scheur je de verpakking los en voel je dat je hart een sprongetje maakt. Het bezorgen van kleding voelt als een cadeautje aan jezelf.

6. Geen gesjouw met tassen (en dus milieu vriendelijker) geen auto, geen parkeerkosten.

Hoeveel je ook shopt, je hoeft nooit te sjouwen met tassen. Het enige wat je hoeft te doen is het aan te nemen aan de deur en de kleding naar je kledingkast te vervoeren. Moet lukken toch? Ondanks dat je wel bezorgkosten hebt bij de meeste webwinkels, zit je niet opgescheept met bezinekosten en vooral parkeerkosten. Je bent online bijna altijd goedkoper uit. En het milieu is er ook wel blij mee!

shoppen

7. Lekker op de bank wegdromen bij kleding die je ziet.

Doordat je de kleding gepresenteerd ziet en je foto’s ziet van mensen die het kledingstuk dragen, heb je al een veel beter beeld van de pasvorm en van de kleding opzich. Als het in winkels in de rekken hangt zie je dat niet en heb je kans dat je het voorbij loopt. Je ziet jezelf al veel sneller ergens in rondlopen omdat het dat model ‘zo goed staat’. Of het jou staat is nog maar altijd afwachten, maar het helpt wel bij je beeldvorming. Ook word je vaak op ideeë gebracht om kledingstukken te combineren.

8. Lekker alles overzichtelijk.

Kleding in webwinkels zijn overzichtelijk en verdeeld per categorie. Als je alleen op broeken zoekt met een bepaalde kleur, dan kan dat. Of per maat. Zoek je alleen artikelen in de sale? Dan krijg je in een paar klikken een fijn overzicht. Scheelt je een hele zoektocht in winkels.

Tot zover de voordelen die ik ervaar als ik online kleding shop. Ik vind het veel praktischer en eigenlijk net zo leuk. Koop jij online wel eens kleding? En wat vind jij daar de voordelen van? Laat je reactie achter onder dit artikel.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment