Lifestyle Looking good...

Waarom mama weer een dikke kont moet krijgen…

Ja hoor je leest het goed! Mama moet weer een dikke kont krijgen. Hoe boller hoe beter toch? Lees waarom ik van droog kapje naar witte bol wil gaan. Let’s do some bil-talk!

Voor mijn zwangerschap was ik bevoorrecht met een bolle bilpartij. Ik deed er niets voor, behalve eten wat ik wilde. Sporten deed ik regelmatig, maar voornamelijk cardio. Mijn conditie verbeteren stond op nummer 1, strakker worden was niet nodig want ik was al strak genoeg. Ik was jong en perfect (al zie ik dat nu pas) en mijn billen waren er nu eenmaal. Rond en gezond, zoals je nu in de bladen ziet.

En toen was ik bevallen en samen met 2 kilo kind leek er ook een paar kilo bil te zijn verwijdert in de OK. Kan handig zijn, maar ik heb het niet over een klein strak kontje. Nee, over een platgeslagen achterwerk waarvan je denkt…waar is de rest? Een gevalletje ‘long ass day’ welke niet meer te redden valt met liftende en corrigerende broeken. Dat je heupvetjes opspaart en bij je houdt na de bevalling snap ik (je kunt zo makkelijk je kind op je heupen hangen tijdens het dragen) maar welk doel heeft een platte kont? Billen horen rond te staan, mooi bol uit te steken. Persoonlijk vind ik rondingen gewoon prachtig en dan met name een goede bilpartij. Geen dril, geen vierkante billen of bijna niets. Nee: volle en ronde billen. Stevig en trots aanwezig.

jo

Huilen kon ik wanneer ik oude broeken aan probeerde te trekken en met een rood hoofd en een tong uit mijn mond mijn heup-spek in de broek probeerde te duwen. Na wat gekraak en mijn vel ergens tussen te hebben gekregen gaf ik op.
Of ik kon na wat duwen alsnog de broek dicht krijgen en draaide mij trots om voor de spiegel. Om vervolgens naar mijn platte kont te staren. Nou ja kont…mijn rug leek gewoon heel erg lang te zijn geworden.
Nu ik mijn heupen grotendeels er af heb ge-killerbody’t en mijn taille mij nog steeds meer dan trouw is, kan ik misschien nog wel meer huilen om die flatjes aan de achterkant. Platter dan plat, want ook daar is gewicht van af gegaan. Ooit waren het heerlijke, zachte witte bolletjes. Nu zijn het twee droge witte kapjes die je misschien nog net aan de vogels kunt geven.

Dus: die billen worden echt niet vanzelf meer bol, mits je natuurlijk voor een oplossing zonder gekke operaties kiest. Vanaf eind april, toen ik begon met afvallen, deed ik trouw mijn squats en genoot ik van de helse, brandende pijn in mijn achterwerk. Mijn ogen zagen mijn billen al groeien, de spiegel helaas nog niet.
Maar wel zie ik een iets geproportioneerde achterwerk. Er zit veel meer vorm in en het kapje wit brood wordt langzaam wat verser en zachter. We zetten door tot we een doel bereikt hebben.

En dat doel is: witte, verse bolletjes. Heerlijk fluffy en bouncy.  Ik hoef echt geen Kim-kont, maar iets meer vulling en volume zou ik fijn vinden. Gek hoor, dat het eigenlijk nooit goed lijkt te zijn. Toen ik jong was en niets voor mijn lijf hoefde te doen waren bolle billen nog niet in en hadden mensen het vaak over mijn rondingen.
Maar nu het ‘in’ is, ben ik uit. Platgeslagen, geplet door een heel lief hoopje mens. Dat nu al zoveel meer vulling in haar billen heeft dan haar moeder.
Nou ben ik benieuwd wie er met bepaalde zoektermen op Google op mijn blog komen en zwaar teleurgesteld de blog zullen wegklikken. Sorry mannen!

Ben jij ook een deel van je billen kwijtgeraakt na de bevalling? En mis je ze ook?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Leuk artikel waarbij ik me bij het lezen van droog kapje en witte bol totaal niet kon voorstellen waar je het over had. Tot ik wat verder las waar het precies over ging en je het expliciet over brood had. Ik heb gelachen! Zijn dit misschien typische Nederlandse uitdrukkingen? Ik kom uit België ;-).

  Beantwoorden
 • Afwachten dus wat eerst is, ronde billen die terug ‘uit’ zijn of jij die terug ‘in’ bent 😉

  Beantwoorden
 • Mooie billen hoor op de foto. Ik heb echr dubbel gelegen om je kadetjes

  Beantwoorden
 • Je mag wel wat van mij 😉 nee, ik ben geen bil kwijt geraakt, was het maar zo. Je hebt gelijk, het is nooit goed. Als ik nu foto’s terug zie van voor mijn eerste….. Wauw, waar maakte ik me druk om zeg…

  Beantwoorden
 • Ik had echt prachtige billen voor mijn zwangerschap.. en gelukkig komt daar nu weer aardig vorm in. Lunges en single leg squats werkt ook echt goed voor je billen. Ik zie bij jou het verschil wel hoor! Je bent al op de goede weg

  Beantwoorden
 • Ik ben mijn rondingen nog niet kwijtgeraakt, maar dat is wel iets waar ik bang voor ben nu ik steeds meer op mijn kont zit. Alhoewel… als ik toch alleen maar zit, ziet ook niemand die billen, dus waar maak ik me druk om? ?

  Beantwoorden
 • Is de foto bij deze blog van voor of ná je zwangerschap? Ik vind je er nl prachtig uitzien! Niks mis met dat figuur en die billen ???

  Beantwoorden
  • Na mijn zwangerschap en nadat ik 14 kilo ben afgevallen. Dank je wel!

   Beantwoorden

Write a comment