Halfvol Lifestyle

Waarom geluk in de kleine dingen zit.

Grote carrière moves, een nieuw grachtenpand kopen of een geweldig model auto, net op de markt. Het maakt je misschien blij maar geeft het ook geluk? Waarom eigenlijk niet? Waarom zit het geluk juist in de kleine dingen?

ge·luk (het; o) 1. Gunstige loop van omstandigheden; voorspoed: hij heeft altijd geluk boft altijd; van geluk mogen spreken veel geluk hebben. 2. Sangenaam gevoel van iem. die zich verheugt –

 

 

Wat zijn kleine dingen? Voor het oog vaak heel klein, maar met een machtig grote uitwerking. Eigenlijk mogen ze geen kleine dingen heten omdat ze (uiteindelijk) zo belangrijk zijn.
Wanneer je materialistisch bent ingesteld zul je denken dat een aankoop je hartstikke gelukkig maakt. Maar na een paar dagen zit er al een laagje stof op de auto, scheld je op alle zooi die je in dat grachtenpandje hebt neergezet en heb je mot met een paar collega’s. Dat overwerken gaat je nu al tegenzitten en die nieuwe kleding waar je kast mee gevuld is, is na een wasbeurt niet zo nieuw meer. Het bijzondere is er af.

Nee, kleine dingen zijn longlasting. Een heerlijke wandeling met degene van wie je houdt raakt niet onder het stof. Een goed gesprek met een dierbare eindigt niet in ruzie (tenminste, als het goed is ;)). De zon die na heel veel grijze dagen weer schijnt. Die zon verveelt niet, ook niet na een week of een maand. Hij blijft geluk geven en je blijft er van genieten.
Datgene wat tastbaar is (en dan heb ik het dus over spullen) gaat zijn waarde verliezen.
Misschien duurt het een dag of een week, maar het verliest zijn waarde. Daarmee verlies je dus ook je zogenaamde geluk. De kleine dingen waar het geluk eigenlijk inzit verliest geen waarde. Keer op keer geeft het nieuwe energie en geluk. Kun jij je herinneren dat die arm om je heen ooit verveelde? Of dat je geen waarde meer hechtte aan het feit dat de lente weer begint?

DSC_2333

Kleine dingen geven je voorspoed, grote dingen een gevuld huis. Maar uiteindelijk telt toch datgene wat in je hart zit? Waar je een echt aangenaam gevoel van krijgt en waar je je echt op verheugt? Die kleine dingen zorgen voor aangename herinneringen die je nooit meer vergeet. Maar ik durf te wedden dat jij niet meer weet wat je vorig jaar om deze tijd nou eigenlijk kocht bij die online webshop.

Geluk is kijken naar jezelf en vol bewondering kijken naar wie je eigenlijk bent. Je bent sterk, stoer, grappig, mooi en gewoonweg prachtig. Dat besef is klein, maar heeft een geweldige uitwerking. Eentje die niet verstoft of zijn waarde verliest. De rest van de dag straal je uit dat je zojuist jezelf in de spiegel hebt bewondert en misschien straal je daardoor wel non-stop. Ik kan oprecht gelukkig worden van mijn familie, ons gezin, een heerlijke zomerse dag, een drankje met een goed gesprek op het terras of lieve reacties van lezers. Ik kan het niet aanraken, maar het is zo belangrijk.
Het klopt voor mij als een bus wanneer men zegt dat het de kleine dingen zijn die er toe doen. Kijk maar naar Sarah, dat mooie kleine ding van ons.

Welke kleine dingen maken jou gelukkig?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Mijn kinderen 3n hun ontwikkelingen. Samen met vrienden en familie leuke dingen doen, dat maakt mij gelukkig. Gaat absoluut boven materiële dingen!

  Beantwoorden
 • Je hebt helemaal gelijk! Eigenlijk zouden we er allemaal veel vaker bij stil moeten staan: wat maakt ons nou echt gelukkig?
  Bij mij is dat een heerlijke boswandeling met mn vriend, koffie met mn moeder, uitjes met vriendinnen, vrolijke hond als je thuis komt, enzovoort!
  Mooi artikel!

  Beantwoorden
 • Alle momentjes met ons zoontje maken me gelukkig! Hij is echt het allerbelangrijkste.

  Beantwoorden
 • Het zijn de kleine dingen in het leven en wat mij elke dag gelukkig maakt is dat mijn gezin en ik gezond zijn en plezier hebben. Zelfs de wetenschap dat wij het in een klein hutje zouden redden maakt mij blij, materiaal is leuk maar het geeft geen geluk.

  Beantwoorden
 • Het is leuk om een mooi huis te hebben, maar daar wen je ook aan. Bij mijn ouders woonde ik in een vila en nu in een rijtjeshuis met mijn man. Voor mij maakt dat dus niks uit. Het enige wat ik mis is mijn eigen wastafel in de kamer, haha! Nee hoor grapje. Ik geniet juist van kleine dingen. De lach van Yarah, een kusje en van Michiel 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een mooi stuk en helemaal waar!
  Ik geniet onwijs van tijd doorbrengen met familie en dierbare vriendinnen. Deze vakantie was er familie over uit het buitenland en doordat ik ze niet vaak zie heb ik daar extra van genoten.

  Beantwoorden
 • Ik blijf het maar zeggen, maar wat schrijf je toch prachtig. Ik word gelukkig van zoveel dingen, van een glimlach van Naomi als ze wakker wordt, een kus van mijn man als hij uit zijn werk komt, een knuffel van mijn (schoon)moeder, een goed gesprek met een vriendin en zo kan ik nog wel even doorgaan!

  Beantwoorden
 • K ben het helemaal met je eens. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze toch dus ook niet de spullen wie je daar van koop! Het gaat inderdaad om de kleine maar tegelijke tijd ook grote dingen. Ik wordt gelukkig van onze kleine boef, mijn verloofde en vrienden die om ons heem staan. Wat een goed onderwerp en artikel!

  Beantwoorden
 • Helemaal waar! Onze kleine maakt mij ook zo gelukkig daar kan niks tegenop!

  Beantwoorden

Write a comment