Lifestyle Looking good...

Waarom ik nooit een beautyblogger zou kunnen zijn.

Ik geniet elke dag weer van ze; Beautybloggers. Ik zie de mooiste looks en spulletjes voorbij komen en kan zo blij als een kind alle Youtube filmpjes van ze afstruinen. Maar ieder zijn vak, want die van mij zal het nooit worden. Ik leg je uit waarom.

IMG_0293

Begrijp mij niet verkeerd. Ik heb heel veel respect voor bloggers die zich dagelijks bezig houden met uiterlijke verzorging, producten, make-up en looks. Zij blijven door alle bomen het bos zien, ook al ploppen er dagelijks nieuwe bloggers uit de grond. Ik ben blij en zielsgelukkig met mijn persoonlijke blog, waar ik af en toe mijn liefde voor uiterlijke verzorging op kwijt kan. Maar niet dagelijks, aangezien ik het meeste van de tijd rondloop met een blote billen gezicht en mijn haar simpel in een staartje. Maar er zijn nog veel belangrijkere redenen voor mij.

Ten eerste zou ik mij nog onzekerder voelen dan ik nu al ben. Je voelt een soort druk om elke dag weer mooi voor de dag te komen. Nou zal een beautyblogger heus niet elke dag op en top in de make-up zitten met fantastisch haar, maar voor de beste foto’s en video’s is dat toch wel nodig. Ik zou dat niet redden, vaak voel ik mij simpelweg te moe om aan make-up of mooi haar te denken.

Af en toe probeer ik, na een uitgebreide make-up sessie, een mooie selfie van mijzelf te maken. En daar gaat het al mis. ‘Mooi en selfie’ gaat bij mij niet samen. Welke hoek ik ook neem, er staat altijd een deel van mijn gezicht in de spotlights. En niet de delen die ik mooi vind. Nee, ik heb het over een onderkin, kringen, wallen of mijn neus die ineens heel anders lijkt door de hoek van de foto. Dat dus.

Ten tweede zou ik onzeker worden van alle commentaar die je krijgt. Meningen verschillen en dat is prima, maar social media geeft tegenwoordig zo’n veilig gevoel dat iemand kleineren en kwetsen easy peasy is. Afgebrand worden op een persoonlijk stuk of artikel zal wat minder snel gebeuren, maar op een look of tutorial is best makkelijk. Waarom snap ik nog steeds niet (en zal ik ook nooit snappen) maar de afbranders zijn soms niet mis.

Als laatste vind ik het perfecte plaatje lastig. Media en marketing zijn daar heel goed in; een beeld schetsen van perfectionisme. In hoeverre ga je daar in mee als Beautyblogger? Ga je mee met trends of zet je je schrap om er niet in mee te gaan? In hoeverre laat je je ware ‘ik’ zien met imperfecties of shop je lijntjes en vlekjes weg? Ik zou het lastig vinden en mijzelf alleen maar meer onzeker voelen.

Dus: ieder zijn (haar) vak. Ik vind het bijzonder knap hoe sommige dames met een bepaalde druk kunnen leven, goed kunnen omgaan met het ‘perfecte’ plaatje en zich niet laten kleineren door misselijkmakende reacties. Ik blijf kijken en genieten van mooi opgemaakte dames en hun video’s. Het schrijven over mijn en het leven, alle lichtpuntjes, het moederschap, patiënt zijn en mijn liefde voor koken geeft mij een eindeloze voldoening en daar voel ik mij goed bij. En wat mijn selfies betreft: ik geef gewoon mijn camera de schuld.

Zou jij een beautyblogger kunnen zijn? Waarom wel of waarom niet?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (20)

 • Ik zou ook geen beautyblogger kunnen zijn. Ik ben niet zo’n make-upper en ik draag mijn haar ook meestal in een staart.

  Beantwoorden
 • Hi,

  Ik ben zelf een (beginnende) beautyblogger.
  Ik snap je artikel volledig!
  Dit heeft mij in het begin ook erg tegengehouden om zelf een blog te starten.

  Uiteindelijk heeft mijn passie voor uiterlijke verzorging gewonnen en dacht ik bij mezelf: “Ik ga ervoor!”
  En ook ik loop merendeels zonder make-up rond met mijn haar in een staartje (voor zover dat lukt haha)

  Wat betreft de negatieve reactie, die heb ik gelukkig (nog) niet gehad.
  Uiteindelijk blijf je toch mens en geen enkel mens is perfect.
  Dit is ook zeker iets wat ik in mijn achterhoofd houdt.
  Ik persoonlijk vindt het fijn om te zien dat een beautyblogger (of ie dan ook) er niet perfect uitziet en ook last heeft van rimpeltjes en wallen en kringen en… ga zo maar door.

  Anyway, leuk artikel en een leuke blog heb je!

  XOX

  Beantwoorden
  • Dank je wel! En bedankt voor je reactie. Leuk dat je bent begonnen met bloggen om zo je passie te delen. Ik ga even een kijkje nemen op je blog, liefs!

   Beantwoorden
 • Wat grappig, hier heb ik ook een tijdje geleden een artikel over gechreven. Ik ben ook niet gemaakt als beautyblogger, maar zo heeft iedereen zijn interesses om over te bloggen.

  Beantwoorden
  • Leuk, ik ga hem even opzoeken! Dank je voor je reactie!

   Beantwoorden
 • Ik doe qua make-up maar altijd wat, dus lijkt me niet heel verstandig om het anderen te gaan leren, haha! Leuk artikel.

  Beantwoorden
  • Oh ja, als ik dus beautyblogger zou zijn, zou ik absoluut niet mee gaan met de trends of het creëren van het nog-perfectere-plaatje. Een van de grootste doelgroepen van beautybloggers zijn vaak de wat jongere meiden, en ik vind het absoluut geen goed voorbeeld om er altijd maar perfect bij te lopen en van top tot teen geplamuurd met make-up.

   Beantwoorden
 • Haha leuk stukje! Herkenbaar ook! Ik ben als beautyblogger begonnen en blijf het doen, maar dan op mijn manier! Dus met lijntjes, vlekjes en grote neus, moet allemaal kunnen, lekker realistisch blijven 😉

  Beantwoorden
 • Ik blog wel over beauty gerelateerde onderwerpen, maar maak geen filmpjes etc!

  Beantwoorden
 • Geef je camera maar de schuld. 😉 Ik ben helemaal met je eens wat selfie betreft. 🙂 Leuk en verfrissend om te lezen.

  Beantwoorden
 • Hahaha “mooi en selfie” bestaat bij mij ook niet! Nope. Plus: ik maak domme outfit foto’s en schrijf dan daar een artikel over. Incl. de foto’s, haha. Gewoon omdat het kan. Ik ben mijn blog begonnen vanuit mijn liefde voor schrijven dus dat is de essentie. En ik zou trouwens met mijn basic alles echt nooit een beauty blogger kunnen (en willen, oeps!) worden, haha. Maar ik heb zeker veel respect voor de beauty bloggende dames, vind het erg mooi om te zien en soms -heel soms- probeer ik ook eens wat uit. En dan is zo’n lelijke selfie weer het gevolg… haha. Kortom: ik blijf lekker schrijven 😉

  Beantwoorden
 • Heel erg herkenbaar hoor! En mooi geschreven!

  Beantwoorden
 • Als beautyblogger val ik wel lichtelijk uit de “normale” boot haha..ik heb zelf weinig met trends. WEL gek op nieuwe producten en met name limited edtions. Ik maak geen perfecte make-up looks, heb een hekel aan MAC en dure producten vind ik gewoon zonde van m’n geld..zit nu zelfs met een paardenstaart en lekker make-up loos op de bank haha. Je zult bij mij ook genoeg flaws foto’s vinden hoor, maar misschien dat dat mij net even iets aparter maakt als de standaard beautyblogger. Weet je..het is mijn ietswat achterlijk groot geworden hobby, ik vind het super leuk om te doen, erover te schrijven en aan mijn volgers te merken slaat dit heel goed aan. Ik schrijf zoals ik ben, niet normaal, niet standaard en gewoon lekker mezelf <3
  Leuk stuk om te lezen!

  Beantwoorden
 • Grappig artikel. Waar jij min of meer tegen beautybloggers opkijkt, althans zo interpreteer ik je artikel, kijk ik eerder een beetje op beautybloggers neer. En dan doel ik met name op personen die van het beautybloggen hun beroep hebben gemaakt. Hoewel het ongetwijfeld creativiteit en discipline vereist om elke dag bijvoorbeeld 1 artikel online te krijgen, lijkt het beautybloggen tegenwoordig met name te gaan om: ‘hoe krijg ik de meest dure producten opgestuurd?’, ‘hoe krijg ik het meeste geld binnen?’. Het gevolg daarvan is dat reviews niet eerlijk zijn en advertorials zelden ergens op slaan. Er zou niks mis mee zijn als dat ook daadwerkelijk erkend zou worden, maar dat gebeurt niet. Logisch ook wel. Als je producten opgestuurd krijgt van een high-end merk waar je normaliter gek op bent, maar de kwaliteit van de toegestuurde producten is ‘ruk’, dan zou je jezelf in je vingers snijden als je dat met zoveel woorden ook in je review zet, want de kans dat jij producten van datzelfde merk in de toekomst nog een keer krijgt toegestuurd is gelijk aan nihil. Het doet voor mij af aan de geloofwaardigheid van een blogger. Nou moet ik ook zeggen dat ik niet iedere blogger ken en er zullen dan ook vast wel uitzonderingen zijn, maar de beautybloggers die ik ken, vertonen allemaal dit gedrag en dat vind ik jammer. Persoonlijk zie ik beautybloggers dus vooral als mensen die schijnheilig zijn, slecht tegen kritiek kunnen, maar commercieel gezien slim zijn. Tegen dat soort mensen kijk ik niet op.

  Om nog even te antwoorden op je vraag: ja, ik zou een beautyblogger kunnen zijn, maar dan wel eentje die echt heel eerlijk is. Liever té eerlijk dan schijnheilig. Toch zou ik geen beautyblogger willen zijn. Het is misschien onterecht maar ik zie het beautybloggen gewoon niet echt als een beroep en ik zou mij er stiekem voor schamen als ik op de vraag: ‘wat voor werk doe je?’ moet zeggen: ‘ik ben een beautyblogger’….

  Beantwoorden
  • Je hebt helemaal gelijk! Maar wat let je? Kom op beautyblogger;)

   Beantwoorden
 • Haha! ik vind de meeste beauty blogs niet zo interessant. Ik bedoel: hoeveel valt er te zeggen over een lippenstift? Lees eigenlijk alleen Curvacious en dan ben ik weer bij! Maar lees liever over andere zaken dan make-up en dergelijke over het algemeen!

  Beantwoorden

Write a comment