Halfvol Lifestyle Random

Als persoon zou ik nog willen groeien wat betreft…

Groeien in de lengte zal niet meer gebeuren, in de breedte hoop ik nu op tijd te kunnen stoppen. Maar groeien als persoon en blijven leren doe ik graag en zie ik als iets moois en als een geweldige uitdaging. Waar zou jij nog in willen groeien?

IMG_2879

Nog dankbaarder worden

Heel veel dingen vind ik niet meer vanzelfsprekend. Ik bewonder elke dag, bewonder de wereld en het leven. Maar dankbaar zijn kan altijd groeien, eindeloos lang. Ik wil vaker beseffen hoe dankbaar ik mag zijn voor alle fijne dingen in het leven. Voor mijn mooie Sarah, een veilig thuis, kunnen eten wanneer ik dat nodig heb en de beste zorg om mij heen. Dankbaarder worden kan ik veel meer wat betreft de hele kleine dingen om je heen en al het moois in de natuur.

Zelfverzekerd zijn

Diep van binnen ben ik nog steeds dan onzekere, verlegen meisje met een te grote bril. Ik ben inmiddels 30, kan ontzettend trots zijn op wat en wie ik ben en daardoor zelfverzekerd zijn. Maar dat lukt mij maar weinig. Veel maakt mij onzeker, zoals die vetjes op mijn heupen, mijn huid zonder make-up, mijn bleke doorschijnende huid. Die dingen kunnen overigens voor een groot deel verholpen worden door er aan te werken, maar het probleem zit toch echt vooral aan de binnenkant. Daar, tussen mijn oren. Als je mij ziet lopen kun je volgens mij van mijn gezicht aflezen dat ik niet op en top zelfverzekerd ben. Schouders omlaag, hoofd een beetje gebogen. Dat kan anders, want hoe je je voelt straal je uit en het is toch een veel mooier gezicht wanneer je straalt omdat je je goed voelt?

Ik wil leren uit mijn comfortzone te stappen

Letterlijk en figuurlijk. Vaker uit huis, dingen ondernemen die ik anders niet snel zou doen, uitdagende kansen pakken en gewoon in het diepe springen. Ik heb mijn zwemdiploma dus verdrinken zal ik niet, ik zal hoogstens nat worden en de spanning voelen. Altijd maar op het droge wordt zo saai en voorspelbaar, daar wil ik van af.

Mijn doel in het leven ontdekken en dat pad bewandelen

Welk doel denk jij in het leven te hebben? Vroeger dacht ik altijd ‘kinderen krijgen’. Maar daar kom ik op terug, want dat zou betekenen dat ik mijn doel al bereikt heb. Lekker dan, en nu? Nee, mijn uiteindelijke doel in het leven moet ik nog vinden en ik ben hard opzoek. Natuurlijk is gelukkig worden er één van, maar ik weet ook zeker dat ik hier ben met een reden en voor een ander. Gelukkig zijn is een leuk doel voor mijzelf, maar graag zou ik iets willen bereiken waardoor ik veel voor een ander kan betekenen. Het lijkt mij geweldig om dat doel te ontdekken en er in mee te gaan. Ik geloof ook heilig in het feit dat alles wat op je pad komt, een reden heeft. En de kansen die voorbij komen ook, dus pak ze!

Ik wil leren om mij minder druk te maken om de dingen die er niet toe doen

Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet wat mij gelukkig maakt, ik weet dat niets zo belangrijk is voor mij als het welzijn van Sarah. Alles daarbuiten, vooral de kleine dingen, doen er niet toe. En daar hoef ik mij absoluut niet druk om te maken. Toch doe ik dat, het gebeurt. Ik laat mij onzeker voelen, gekwetst, bang of opgelaten. Het zou een hoop energie schelen als ik alles wat er niet toe doet, gewoon los kan laten. Negatieve energie laten we liggen, al het positieve pakken we op. En hup, nou nog toepassen.

Waar zou jij nog in willen groeien en waarom? Laat het mij weten in de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Ook meer uit m’n comfortzone. Ik heb ook nogal de neiging om te blijven bij wat veilig voelt voor me. En de meest leuke dingen gebeuren juist daar buiten!

  Beantwoorden
 • Wat vaker uit mijn comfortabel stappen vind ik wel een goede. Ik blijf ook liever in het bekende en vertrouwde, lekker veilig…

  Beantwoorden
 • Mooi artikel. Ik herken veel punten en ik ben de laatste tijd ook veel bezig met dankbaar zijn, uit de confortzone en een doel vinden. Hoofdbrekers……
  Ik vind het lastig te vinden wat ik wil. Of weet ik het wel en durf ik het niet?

  Beantwoorden
 • Veel succes, zelfverzekerdheid hier ook nog een puntje. Ik zou ook graag een sterke vrouw willen zijn, zelfstandig. Helaas door mijn gezondheid voel ik me niet altijd zo, hoewel het steeds meer lukt.

  Beantwoorden
 • Volgens mij wil iedereen nog groeien, toch?
  Ik zou graag willen groeien in het huishouden, daar komt de ploetermoeder echt naar boven.
  Ik zou willen leren van mijn hoofd uit te kunnen zetten als er nog veel op min to-do lijstje staat.
  Ik ben echt zo’n pieker geval van het moment dat ik met mijn hoofd mijn hoofdkussen raak.

  Beantwoorden
 • Wat vervelend dat je je soms zo onzeker voelt. Niks aan! Knap dat je dat wel zo open bent op je blog! Dat ‘uit je comfort-zone-stappen’ heb ik echt nooit begrepen. Ik lees het overal en dat mensen dit graag willen. Niks mis met blij zijn wat je hebt (dat ben je al zeg je inderdaad). Tuurlijk leuk om eens iets nieuws te proberen maar heb persoonlijk niks met ‘iets uit mn comfort zone doen’. 🙂

  Beantwoorden
  • Er is inderdaad niks mis met je comfortzone, maar ik weet zeker dat er nog zoveel leuks buiten die zone ligt, wat ik zou kunnen bereiken…om dat te ervaren moet ik er wel een stapje buiten die zone zetten.

   Beantwoorden
 • Ik heb al heel wat levenslessen op mijn bord gekregen, maar het is toch elke keer weer voor jezelf kiezen. Ik merk dat ik daar nog in kan groeien. Mezelf graag zien, mezelf op de eerste plaats zetten. Ook vertrouwen op mijn gevoel en eerlijk zijn met mezelf. Een thema dat nu heel erg speelt in mijn leven.

  Beantwoorden
 • Mooie punten zijn dit. Dat laatste was voor mij ook een doel, maar dat is inmiddels wel aardig gelukt 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een mooie doelen! Zelf zou ik idd ook wat dankbaarder willen zijn en leren om me minder druk te maken…

  Beantwoorden
 • Ik dirf wel uit mijn comfortzone, maar in piekeren en onzeker zijn ben ik een kampioen. Zou dus wel wat merr licht in mijn hoofd willen, als een gloeilampje dat ik soms aan kan knippen…

  Beantwoorden
 • Piekeren en onzeker zijn, zijn woorden die naadloos op mij aansluiten. Ik zou graag eens blij zijn met mijzelf en Gewoon een keer een leeg hoofd hebben, leren hoe moet ontspannen. Want ik loop door het leven met een heel stijf lichaam, rustig op de bank zitten is totaal niet voor mij weggelegd

  Beantwoorden

Write a comment