Halfvol

Halfvol.Waar krijg ik energie van?

In halfvol schrijf ik wekelijks over positiviteit en de ‘geheimen’ om het glas halfvol te houden. Ik laat je vandaag graag zien waar ik mijn energie vandaan haal. Niet dat ik elke dag door de kamer heen stuiter, want vaak ben ik nog heel erg snel moe en niet vooruit te branden. Maar toch zijn er momenten dat ik mijzelf even een beetje kan opladen. Benieuwd hoe? Lees vooral verder!

Sinds ik zo ziek ben geweest vind ik het maar moeilijk mijn batterij een beetje vol te houden. Om eerlijk te zijn zit deze nooit helemaal vol en begin ik de dag al redelijk vermoeid. Als ik opsta heb ik eigenlijk nooit het gevoel dat ik de wereld aankan en dat ik echt uitgeslapen ben. Maar toch probeer ik door de dag heen manieren te vinden om dat batterijtje (optisch) een beetje gevuld te houden.

Food
Sinds een half jaar heb ik mijn manier van eten flink aan banden gegooid. Niet dat het heel slecht was, maar zout en suiker heb ik bijna helemaal uit mijn eetpatroon geschrapt. Zout omdat ik vanwege de medicijnen en mijn hart dit niet teveel mag hebben en suiker omdat ik ervan overtuigd ben dat ik het niet nodig heb. Ik wilde graag afvallen en proberen meer energie te krijgen door dit weg te laten.
Sindsdien is mijn eetpatroon heel stabiel te noemen. Ik snoep niet meer (ook geen behoefte aan, echt niet!) en voeg geen onnodige zout en suiker aan mijn eten toe. Hierdoor ben ik mijn zwangerschapskilo’ s kwijt en voel ik mij energieker. Suiker geeft dan misschien heel even een ‘boost’, maar daarna belandde ik altijd in een dip en voelde ik mij moe. Ik heb daar nu eigenlijk nooit meer last van!

Kleinere porties over de dag eten heeft mij ook geholpen. Dus elke 2 uur wat eten (fruit, een boterham of rijstwafel). Ook hierdoor heb ik veel minder ‘dip’ momenten. Met het avondeten merk ik ook dat nu ik de helft eet van wat ik normaal eet, ik na het eten minder vermoeid ben.

Muziek
Muziek….ik kan niet zonder. En ik denk dat voor velen dit erg herkenbaar is. Het versterkt je gevoel of brengt je juist in een heel ander gevoel dan waar je zit. Muziek kan bij mij emoties opwekken die ik liever niet voel. Maar soms is het juist ook heel fijn om even in die mood te blijven hangen. Rustige nummers met pakkende tekst raken mij het meest, maar als je je behoorlijk opgebrand voelt is dit geen goed idee. Een beetje uptempo door de boxen en het voelt alweer heel anders.

Niet dat ik dan zo in de kamer sta hoor…

Om wat energie te krijgen luister ik graag naar Rhianna, Afrojack, David Guetta, Anouk en Guus meeuwis. Gewoon, blije no-nonsense muziek om even alles te vergeten.

Outside
Ik ben er nog steeds niet over uit of ik een echt ‘buitenmens’ ben. Seizoenen vind ik heerlijk en na een wandeling kan ik nog nagenieten op de bank. Maar die drempel soms om erop uit te gaan en dat gebibber in mijn jas…
Toch denk ik dat ik energie krijg van het buiten zijn en onder de mensen zijn. Ik ben absoluut een mens-mens en word doodongelukkig als ik dagenlang niemand zou zien behalve mijn spiegelbeeld. Afspreken met vrienden of familie vind ik heerlijk en ik krijg er een beetje energie van, kan mij er echt op verheugen! Net als dansjes op de dansvloer, wat vond ik dat altijd heerlijk. Voorlopig ben ik nog niet in staat de dansvloer op te klimmen, maar er komt een tijd dat ook dat weer kan.


Erop uit werkt toch altijd heel goed voor mij geestelijke energielevel, al laat mijn lijf mij soms nog in de steek. Toch maar de stoute (warme) schoenen aan en hup naar buiten!

Relax momenten voor jezelf
Ik sluit mij graag af en toe op in de badkamer om eens goed aan mijzelf te denken. Maskertjes, scrubben, languit in een warm bad. Ik hou ervan!
Toch moet ik mij wat vaker dit soort binnenpretjes gunnen, want vaak komt het er toch niet van of stel ik het uit terwijl ik niet eens weet waarom eigenlijk. Net als naar de kapper gaan. Maanden heb ik het in mijn hoofd en vaak na een half jaar komt het er een keer van. En ja, ook daar krijg ik toch weer energie van!

Mijn blog
Last but not least…ik krijg enorm veel energie van schrijven. En dan bedoel ik geestelijke energie. Had ik eerder wel eens dagen dat ik wakker werd met het gevoel geen zin in de dag te hebben, nu heb ik dit gevoel nooit meer. Ik verheug mij om elke dag weer te schrijven, foto’ s te maken, te delen, te lezen wat anderen te vertellen hebben en de lieve reacties en mailtjes te bekijken. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik dit kan doen en hoop hierdoor veel mensen te inspireren en energie te geven.

Ik ben benieuwd waar jullie nou energie van krijgen? Hebben jullie nog aanmerkingen of tips?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Mijn kinderen geven me ook veel energie al maken ze me soms juist weer extra moe;). Lekker buiten spelen met ze of juist heerlijk even op de grond met de duplo spelen.

  Beantwoorden
  • Inderdaad…hoe vermoeiend je dag ook is, je zal altijd energie krijgen voor en door je kind(eren).

   Beantwoorden
 • Wat een fijne blog! Ik krijg ook energie van alles wat je opnoemt. Wat ik ook heerlijk vind is een goed gesprek met man, moeder of vriendinnen.

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor het compliment! Goede gesprekken leveren inderdaad ook goede energie en leegt vaak ook heerlijk even je hoofd.

   Beantwoorden

Write a comment