Lifestyle Random

Voordat ik ga slapen…

Ik kan weleens jaloers worden op mensen die, zodra ze hun kussen ruiken, direct in slaap vallen. Ik kan dat niet en heb het ook nooit gekund. Hoe moe ik ook ben, ik lig gerust een uur wakker. En mijn hoofd is dan niet stil en ratelt maar door, vaak met de meest onzinnige dingen. Benieuwd wat er allemaal door mijn hoofd gaat?

IMG_1395

 • Ik moet plassen. Maar ik lig zo lekker en de vloer is zo koud. Ik blijf gewoon liggen. Nee, ik moet echt plassen. Als ik nu niet ga dan word ik straks weer wakker. Maar ik heb geen zin en lig zo lekker warm. Oké, ik ga toch maar.
 • Heb ik nou honger? Ik had toch wat gegeten voor het slapen? Ja ik heb honger, maar ik ga niet naar beneden. Maar als ik niet wat ga eten kom ik niet in slaap door het hongergevoel of word ik misselijk. Nee, mijn lichaam moet het maar gewoon accepteren, ik ga slapen. Tien minuten later: ik ga toch maar naar beneden om wat te eten.
 • Is het artikel voor morgen wel oké? Kwets ik er niemand mee? Is het wel leuk genoeg om te lezen? Had ik er een andere foto bij moeten zetten? Staat hij wel goed ingepland trouwens?
 • Morgen moet ik niet vergeten komkommer en afbak stokbrood te halen. Zal ik de keuken gaan schoonmaken? Die zwarte schoenen doe ik denk ik maar weg. Gek eigenlijk dat er geen makkelijkere opening op een pak melk zit. Wel cijfer had ik ook alweer voor Frans en Wiskunde? Zal ik de eettafel weer een keer draaien? En de woonkamer veranderen? Wat zullen ze bij het UWV zeggen? Ik mis je lief broertje, waar ben je? Oeps, vergeten brood uit de vriezer te halen…
 • Hey, dat is een leuk onderwerp om over te bloggen. Onthouden! Maar stel dat ik het vergeet? Nee ik moet het gewoon onthouden. Dat moet toch lukken? Gewoon even het onderwerp 20 keer herhalen in mijn hoofd. Daar gaan we…
 • Hoor ik nou Sarah? Nee ik geloof het niet. Maar wat hoor ik dan? Ze huilt niet, maar ik hoor haar wel. Ze zal zo vast wel weer in slaap vallen. Maar wat als haar speen onder haar bed ligt? Of haar beentje zit klem? Of misschien heeft ze het wel te koud? Ik wacht nog wel even. Nee, ik ga bij haar kijken.
 • Wat ruik ik? Het lijkt wel een soort brandlucht. Het raam staat open en het kan van buiten komen. Maar het kan ook iets in huis zijn…als er brand is zal de rookmelder wel afgaan of slaat Shiva wel aan. Maar stel dat zij al gestikt is? En de brandmelder doet het niet? Ik zie geen rook….Maar ik loop toch naar het raam om mijn neus in de buitenlucht te steken. Gewoon een open haard blijkbaar.
 • Één…één twee drie. Één twee drie vier vijf….zes zeven acht negen, negen tien. Zes zeven acht negen, negen tien. Voor de baby-tv kijkers onder ons vast een bekend tafereel…Wie verzint die liedjes? Ze blijven zo akelig in je hoofd hangen als je wilt slapen.

Nu ik het allemaal opschrijf is het duidelijk dat het één grote warboel is in mijn hoofd als ik lekker wil gaan slapen. Gelukkig val ik na al deze onzin lekker in slaap. Ik ben heel benieuwd, gaat jouw hoofd ook als een dolle door op het moment dat je wilt slapen? Of ben je meteen vertrokken als je gaat liggen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Ik lees meestal eerst een saai boek, of een boek over mediteren of stilte. Daar word ik vanzelf slaperig van.

  Beantwoorden
  • Wat fijn dat het goed werkt bij jou, hier maakt het weinig verschil helaas.

   Beantwoorden
 • Hihi, herkenbaar! Als ik ga slapen lijkt mijn hoofd wel een nieuwscentrale. Om de haverklap komt er een nieuwtje binnen. Soms zo goed of belangrijk dat ik het écht even moet noteren, terwijl ik al halverwege dromenland was. Zo lastig is dat!

  Beantwoorden
 • Dat heb ik ook, verschrikkelijk! Een uur liggen draaien voor ik in slaap val, en dan komt Emily voor de laatste voeding.. als ik een blog onderwerp bedacht heb, sms ik dat altijd naar mezelf ?? even gauw plassen en dan slapen.

  Beantwoorden
 • In slaap vallen lukt meestal nog wel. Bij komt dit punt midden in de nacht.

  Beantwoorden
 • Mij lukt het juist niet een boek te lezen in bed, wat ik graag zou willen. Maar zodra mijn hoofd het kussen heeft geraakt, val ik direct in slaap.

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar! Er gaat ook alles door mijnn hoofd. En mijn man, die gaat liggen…. En weg. Jaloers ben ik erop.

  Beantwoorden
 • Meestal slaap ik snel, maar als onze spruit snachts wakker wordt dan kom ik weer moeilijk in slaap en passeren deze punten zeker de revue, samen met
  – zou die persoon het verkeerd opgevat hebben? Even appen
  – hoeveel uur kan ik nog slapen?
  – SLAAP SLAAP SLAAP, ik moet morgen werken

  Beantwoorden
 • Ik slaap ook nooit gelijk
  Lig altijd te piekeren en na te denken
  En soms ook enge dingen en dan kom ik niet in slaap

  Beantwoorden
 • In mijn hoofd is het redelijk rustig, maar ik moet altijd eerst op rechterzij liggen 5 a 10 min en dan op mijn linker. En dan na 15 min val ik dan in slaap op mijn buik. Doe ik dit niet blijf ik onrustig 🙂

  Beantwoorden

Write a comment