Lifestyle

Voor, tijdens en na mijn PMS. Wil je lachen?

PMS was altijd een onbekend fenomeen voor mij. Sinds ik op mijn 11e voor het eerst ongesteld werd heb ik er nooit mee te maken gehad. Niet zo gek ook, aangezien ik toen al aan de pil zat vanwege de ernst van de menstruatieklachten. Nu ik compleet hormoonloos ben na een sterilisatie merk ik pas wat mijn lijf doet voor, tijdens en na een menstruatie. En ik kan het nog een naam geven ook. PMS.

Voor

De wereld is stom. Mensen zijn stom en mijn spiegelbeeld is stom. Waarom wil mijn haar niet goed zitten? En hoe komt die broek ineens zo strak te zitten? Zie je wel, ik kan gewoon niet in de spiegel kijken want dit is geen gezicht.
Puisten all over the face in combinatie met een opgeblazen lijf. Nee, tof!

Over haten gesproken…mensen die mij aankijken terwijl ik door de winkel loop kunnen van mij de tering krijgen. Wanneer ik een pakje salami in mijn mandje stop en deze ernaast valt gooi ik het al vloekend en tierend opnieuw mijn mandje in.
Ik word aangekeken door een man die er niets van begrijpt. Wat ik denk? Kijk voor je loser, hier heb je niks mee te maken!
Op social media ben ik overigens helemaal een blair witch vlak voor mijn menstruatie. Ik ga alle discussies aan en dring meningen op tot mensen zoveel bloed onder mijn nagels vandaan halen dat ik ze vervolgens blokkeer. Ja, logisch toch?
Wil je ruzie met mij? Hier ben ik!

Het schijnt overigens een natuurlijk verschijnsel te zijn dat je zeer onhandig wordt vlak voor je menstruatie. Nou ben ik van nature al flink onhandig, maar in de week voor D-day is mijn ruimtelijke inschatting ver te zoeken.
Ik loop tegen deurposten aan, mep met mijn handen tegen kasten en muren en laat werkelijk alles vallen. En het is niet erg dat er dingen vallen of dat ik bont en blauw word. Maar ik moet werkelijk overal om huilen.
Om de kwark die tussen de voegen zit, om mijn zielige blauwe kleine teen en niet te vergeten alles wat ik uit mijn handen laat vallen. Dat zijn vaak de druppels die mijn baarmoeder-emmer laat overlopen. En verhip daar is het! De rode verlossing.

Tijdens

Sorry spiegelbeeld, sorry mensen om mij heen die ik intens haatte toen mijn hormonen een piek hadden bereikt. Sorry voor het gevloek, het getier en het gejank om niks. Mijn buik doet zeer en ik loop leeg. Letterlijk en figuurlijk. Langzaam zwakken alle haatgevoelens jegens onbekende mensen af.

Ik ga op geen enkele discussie in, lach rare stellingen en berichtjes van mensen weg. Waarom maak ik er altijd zo’n probleem van wanneer mijn PMS zijn hoogtepunt bereikt? W
aarom kan ik nu wel ineens heel vriendelijk zijn tegen iedereen? Oh en waarom huil ik ook alweer tijdens een vlog of reclame?

Na

De wereld is leuk! De mensen zijn leuk en iedereen is aardig. De mensen waar ik het niet mee eens ben vind ik nog steeds aardig, want meningen kunnen verschillen!
Wanneer er een bakje kwark uit de koelkast valt ruim ik het al fluitend op. Teen gestoten? Dat doet zeer, maar ik ga er dit keer niet dood aan. Ik blijf lachen. In tegenstelling tot een week geleden.

Discussies ga ik niet meer aan en mijn spiegelbeeld is vriendelijk. Het lacht zelfs terug!
Het leven is weer mooi en fijn, al is het maar voor een paar weken. Dan huil ik weer om alles en schraap ik vloekend de kwark van de vloer. Ach ja, PMS…

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Herkenbaar! Alleen zonder het leeglopen gelukkig!
  Enkele maanden terug de Novasure behandeling ondergaan ivm hevigheid van ongesteldheid. Nog steeds Pms, al is het wèl beduidend minder! En geen bloedverlies, olé oléé! Nooit meer doorlekkendichtgeknepenbillenellende! Ik Ben Vrijijij😊

  Beantwoorden
  • Jaaa die behandeling heb ik ook gehad vorig jaar, samen met een sterilisatie. Zo tevreden mee!

   Beantwoorden
 • Omg zo herkenbaar!!!
  Heb jij inmiddels iets gevonden wat helpt?
  Ik zit aan antidepressiva te denken want de wanhoop elke maand word me echt te veel

  Beantwoorden
 • Oh ik zie nu je opmerking!:)
  Ik ben zelf midden twintig dus denk dat sterilisatie te vroeg is.. helaas. Word radeloos van pms en wou dat ik een man was

  Beantwoorden

Write a comment