Interieur

Aanschaf van vloerkleden: vijf redenen om een vloerkleed toe te voegen aan je interieur.

Binnenkort gaan wij een nieuwe vloer uitkiezen voor de woonkamer. Het laminaat wat er nu ligt is ruim 12 jaar oud en komt op sommige plekken omhoog. De ongelukjes van een pup destijds en een spelende jonge meid hebben hun tol geëist. We kiezen denk ik wederom voor een lichte kleur laminaat, eventueel gelegd in een visgraat. En er komt waarschijnlijk nog iets bij, namelijk een vloerkleed. Want we hebben genoeg redenen om een vloerkleed toe te voegen aan ons interieur.

1. Sfeer

Niet alleen in de herfst en winter zijn wij dol op sfeer. Ook tijdens warmere dagen staat regelmatig de sfeerhaard aan (zonder warmte) en elke week staat er een verse bos bloemen op tafel. Met feestdagen versieren we de woonkamer en er staan altijd wel kaarsjes aan.

Tock kan een woonkamer met enkel een bankstel, een tafel en stoelen vrij leeg en kil ogen. Een vloerkleed bij de zithoek ‘breekt’ de ruimte en brengt meteen meer sfeer in je woonkamer. Tevens breng je met een mooi vloerkleed de zithoek tot een geheel en mooi afscheidend met de rest.

 2. Warmte

Onze vloer is het hele jaar door heel koud. Ik heb dan ook de hele dag last van koude voeten, ongeacht de temperatuur buiten. Omdat ik ook last van Raynaud heb is dit geen fijne combinatie. Ik loop altijd op sokken of sloffen, maar ervaar dan alsnog de kou die de vloer afgeeft.

Een kleed in de zithoek geeft letterlijk en figuurlijk warmte. Warmte qua sfeer, maar ook het gevoel. Je voeten rusten niet meer direct op de koude vloer waardoor je warmere voeten houdt. Een optie zou vloerverwarming zijn, maar dit is erg prijzig en een behoorlijke klus in dit huis. Een vloerkleed vinden wij een mooie ’tussenoplossing’.

Wist je dat je naast een vloerkleed voor binnen ook veel keuze hebt in vloerkleden voor in je tuin? Ook de tegels in de tuin zijn zonder de zon vaak erg koud. Hoe lekker en fijn is het om dan een kleed onder je voeten te hebben? Bekijk het aanbod.

3. Geluidsdemping

Ik weet nog goed dat we veel geluidsoverlast hadden in het appartement waar wij vroeger woonden. We hadden aan alle kanten buren en werkelijk alles kon je horen. Nu we een eensgezinswoning hebben is die overlast er niet meer. Toch kan vooral het jongste meisje in huis enorme herrie maken op de vloer. Denk aan spelletjes, dansen, rennen, springen en voetballen.

Een vloerkleed in je woonkamer zorgt ook voor plaatselijke geluidsdemping. En dat is fijn wanneer er spelletjes worden gespeeld of gedanst om de tafel.

4. Energiebesparing

Ik betrap mijzelf er vaak op dat ik vanwege vooral koude voeten de verwarming nog wat hoger zet. Of ik stop mijn voeten in een voetenwarmer. Dit kost echter allebei energie. Een vloerkleed biedt warmte zonder dat het energie kost. Dan kan ik de verwarming lager houden en de voetenwarmer aan de kant laten.

5. De vloer beschermen

Met een nieuwe vloer wil je natuurlijk zo lang mogelijk de vloer beschermen en vrij houden van krassen en deuken. In een zithoek wordt veel gelopen en er ontstaan vaak kale plekken op de vloer waar de voeten rusten. Een vloerkleed beschermd je vloer op die plek en voorkomt krassen en deuken. Kopjes die van tafel vallen vallen op het kleed en kale plekken kunnen voorkomen worden.

Kortom: ik wil heel graag een mooi vloerkleed in de woonkamer, bij de zithoek. Echter hebben we een hond die nog enorm verhaard en twee keer per jaar loops is. Ook onze dochter is nog te roekeloos met sitft en nagellak. Maar zodra zij beiden wat ouder zijn komt er met zekerheid een fijn, warm vloerkleed.

Ben jij fan van een vloerkleed? Waarom wel/niet?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment