kids recept koken

Vijf keer anders ontbijten voor je kindje.

Sarah eet als ontbijt vaak een boterham met hagelslag, pindakaas of vleeswaren. Maar de laatste tijd is ze de boterham weleens zat en vraagt ze om wat anders. Dit inspireerde mij om vijf ontbijtjes te delen die net even wat anders zijn dan brood.

Havermout met appeltjes, kaneel en honing

Een favoriet hier wanneer het wat kouder is: havermoutpap met sojamelk en daarbij stukjes appel gebakken in wat kaneel en honing. Het wordt een soort appeltaartje waardoor zowel Saar als ik er gek op zijn. Voordeel van havermout is dat het lang een verzadigd gevoel geeft, voor energie zorgt en bovendien gezond is.

Kwark met aardbei en granola

Wanneer we te weinig tijd hebben om havermout te maken, kiest Saar nog weleens kwark met aardbei en granola. Of in de winter wanneer aardbeien niet zo lekker zijn met druiven, appel of banaan. Soms doen we er nog een beetje honing en kaneel door, maar over het algemeen volstaat granola. Ik ben zelf ook dol op granola, mits er niet teveel suiker in zit. Ik kies dan het liefst voor granola wat alleen gezoet is met wat honing. Mocht de granola op zijn dan is een handje rozijnen een lekkere aanvulling.

Gebakken eitje met kaas en kipfilet

Als goed vullend ontbijt of lunch bak ik weleens een eitje met wat geraspte kaas en een plakje kipfilet. Ook dit zorgt voor een lang verzadigd gevoel en is groot favoriet bij Saar. Ik zorg wel dat ze niet te vaak in een week ei krijgt, maar ongeveer twee keer per week geniet ze er wel van. Soms met een boterham erbij, maar vaak gewoon zonder brood.

Havermoutpannenkoekjes met rood fruit en kokos

Hier smullen we allebei van: havermoutpannenkoek met rood fruit (diepvries) en wat kokos. Ik meng 30-40 gram havermout met een geprakte banaan, 1 ei en 2 eiwitten en bak hier pannenkoekjes van. Een hele lekkere combinatie met het zurige van rood fruit. Maar gebakken appeltjes met honing en kaneel is ook heerlijk op de havermoutpannenkoek. En ook hierbij geldt: je zit lekker lang vol!

En een heerlijke tip in de wintermaanden: verkruimel een paar pepernoten over de pannenkoek en de appeltjes. Dat is echt een heerlijke combinatie!

Ei muffins met paprika, kruiden en kaas

Ik deelde een aantal jaar geleden al een keer het recept voor eimuffins uit de oven. We maken ze weleens in het weekend of de dag van tevoren. Je kunt ze ook heel goed meegeven naar school en het is meteen een ideale maaltijd om groenten in te verstoppen. Je klopt twee eitjes los met kruiden, stukjes paprika en tomaat en doet deze in muffin vormpjes. Twintig minuten in de oven op 200 graden en je hebt deze hartige muffins.

Wat zijn de favoriete ontbijtjes van jouw kinderen?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment