Deze minestrone is perfect voor de komende koudere dagen. Het verwarmt je lijf en vult heel goed. En ook niet geheel onbelangrijk: er zit heel veel groenten in. In één woord genieten!
Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes (natriumarm of gewone)
- 300 gram bloemkool
- 2 rode paprika’s
- 4 tenen knoflook
- 400 gram (zoete) aardappelen
- 1 blik bruine bonen (400 gram)
- 4 eieren, hardgekookt
- Peper, chilipeper en kaneel
Wat moet je doen?
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Verwarm de oven voor op 230 graden en was de paprika’s. Snijd deze in reepjes en leg ze met de binnenkant naar beneden op een rooster of braadslee. Maal er wat peper en kruiden naar wens over.
Pel de tenen knoflook en plaats er 3 tussen de paprika’s. Plaats het rooster of de braadslee voor 20 minuten in de oven, tot de paprika’s zacht worden en het schilletje een beetje zwart begint te worden.
Snijd het vierde teentje knoflook in kleine stukjes.
Verwarm in een soeppan wat boter en het gesnipperde teentje knoflook en fruit even aan. Voeg de roosjes bloemkool en blokjes aardappel toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten.
Als de paprika en knoflook zacht zijn pureer je dit tot een gladde saus. Maal er wat peper en chilipeper door.
Spoel de bruine bonen af in een vergiet.
Voeg de paprikasaus bij het bloemkool/aardappel mengsel, evenals het water, de bouillonblokjes en de bruine bonen. Roer dit goed door en laat voor 15 minuutjes pruttelen. Voeg op het laatst een heel klein beetje kaneel toe.
Verdeel de soep over de kommen en leg er partjes ei op. Serveer met warm stokbrood en eventueel kruidenboter.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (7)
Mmmmm ziet er heerlijk uit. Ben grote fan van paprika dus deze soep ga ik zeker eens uitproberen. Fijne zondag!
Oh dit lijkt me lekker
Wat ziet dat soepje er lekker uit! 🙂
[…] In de middag schrijf ik even wat blogpost, maak ik foto’s (wat een ramp met dit weer) en rust ik wat uit. In de middag ga ik naar mijn ouders en zie ik Sarah weer. Ik fiets met haar weer terug aan het eind van de middag en begin aan een heerlijke soep die ik een hele tijd terug op de blog had staan: een herfstsoep met gegrilde paprika, bloemkool, bruine bonen, rode peper en kaneel. Dit is zo ontzettend lekker. Het recept vind je hier. […]
[…] aanrader. Hij vult als een gek, verwarmt en is zo lekker dat je hem gegarandeerd vaker wil eten. Hier vind je het […]
[…] geroosterde paprika en bloemkool. Heerlijk verwarmende soep met een vleugje chili en kaneel. Hier vind je het […]
[…] herfstsoep met gegrilde […]