Julia Challenge

Zalm met een korst van rode peper & kokos en limoenaardappeltjes .

Het klinkt als een hele vreemde combinatie, kokos en peper. Maar juist zoet en pittig samen maken het tot een mooi geheel. Ook slim wanneer je zoutarm kookt maar niet teveel het zout wil missen. Door het scherpe en het zoete heb je niet eens behoefte aan wat zout.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 verse zalmfilets
  • 1 theelepel koriander
  • 2 limoenen, schoongeboend
  • 1 rode peper (vers of gedroogd)
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 20 gram geraspte kokos
  • Versgemalen peper
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 4 grote aardappels

Wat moet je doen?

Rasp de twee schoongeboende limoenen en vang het rasp op. Pers van 1 limoen het sap uit.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in: elke 2 mm en net niet helemaal door. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en maal er verse peper over en eventueel andere kruiden (zoals paprikapoeder). Strooi de limoenschil erover en besprenkel met wat olie en het sap van de limoen.

Verwarm de oven voor op 235 graden.

Snijd het rode pepertje fijn, evenals de sereh. Voeg de koriander erbij, evenals de peper en de kokos. Voeg 2 eetlepels olie toe en meng het goed door. Bestrijk de zalmfilets met dit mengsel en druk het goed aan.

IMG_1407

Zet de aardappels 40 minuten in de oven. De laatste 10 minuten zet je de zalm naast de aardappels op de bakplaat.

Serveer de zalm met de aardappels er naast. Eet smakelijk!

IMG_1415

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

  • Het ziet er heerlijk uit! Alleen heb ik hier alleen liever gerookte zalm en niet gebakken, hihi.

    Beantwoorden
  • Dat klinkt echt heerlijk!!

    Beantwoorden
  • O wat ziet dit er lekker uit! Ik ben gek op zalm en aardappeltjes uit de oven!

    Beantwoorden
  • Jammie de ingrediënten staan al op het boodschappenlijstje.

    Beantwoorden
  • Vandaag in de keuken gestaan. De aardappelen moeten nog even geoefend worden. Dat was best een werk. Welke aardappelen heb jij ervoor gebruikt? De smaak ervan was wel erg verassend en lekker dus zeker voor herhaling vatbaar.

    En dan die zalm manlief had perongeluk gemalen koriander gehaald, maar dat mag de smaak niet drukken. Wat was ik blij dat mijn kinderen het niet lusten hihi ik bleef er maar van eten. Die kokos en zalm echt een verassende top combinatie.
    Bedankt voor het lekkere recept die je gedeeld hebt.

    Beantwoorden
    • Ja heerlijke combinatie is het he? Nooit kunnen bedenken. Fijn dat het zo goed smaakte. Die aardappels kostte wel even de nodige concentratie en waren helaas niet helemaal zacht. Ik ga ze in het vervolg denk ik eerst even koken of ik maak gewoon frietjes erbij 😉

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 15-21 november.

Tja wat zal ik zeggen over afgelopen week? Leven en geleefd worden. Ik heb niet elke dag speciaal foto's gemaakt...

Sluiten