Lifestyle

Verhuizen in Amsterdam

Elke keer wanneer ik in onze hoofdstad ben voel ik mij als een klein kind in een snoepwinkel. De stad geeft mij heerlijke energie.
De mensen, de prachtige grachten en het ‘alles kan in Amsterdam’ hebben mij altijd al aangetrokken. Toch woon ik ongeveer een uur rijden van Amsterdam, al zou ik er heel graag willen wonen. De huizenprijzen gooien roet in deze langgekoesterde wens. Maar stel he, dat ik het voor het kiezen had…

Liefde voor Amsterdam

Zo’n 5 keer per jaar waren we voor de corona pandemie wel in onze hoofdstad te vinden. Winkelen tot je een ons weegt, mensen kijken en je blijven verbazen van wat kan en mag.
Amsterdam geeft mij door de smeltkroes van culturen altijd een gevoel van vakantie en tegelijk voelt het vertrouwd. Tijdens een dagje Amsterdam eten we her en der in de leukste tentjes, bezoeken we winkels die enkel in Amsterdam te vinden zijn en kijken we onze ogen uit naar de menigte wat voorbij komt.
Sarah is met haar 7 jaar nog maar twee keer in Amsterdam geweest maar is net als ik al aangestoken met het ‘Amsterdam virus’. Het is en blijft gewoon een feest om er te zijn.

Wanneer geld geen rol zou spelen zou ik het liefst naar onze hoofdstad verhuizen en dan als het even kan in het centrum zelf. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben dol op de natuur en de rust. Maar een appartementje of huisje aan de grachten zou ik geweldig vinden.
Elke dag die fijne energie en sfeer terwijl je woont in een van de mooiste panden van Nederland. Ik zou het wel weten! Maar voor nu voorlopig nog even dromen.

Ervaring met verhuizen

Ik ben zelf in mijn leven vijf keer verhuisd, binnen Ede en Wageningen. Toen ik als kind verhuisde kreeg ik weinig mee van het verhuizen zelf. Ik was tenslotte nog te klein om te helpen inpakken en te verhuizen.
Later toen ik op kamers ging viel ‘de verhuizing’ ook nog mee. Mijn studentenkamer was enkel 20m2 en telde een nieuwe Ikea bank, een tafeltje en een bed.

Dat werd wel anders toen ik ging samenwonen en we een huis kochten. We verhuisden destijds van Wageningen terug naar Ede en kwamen er toen achter hoeveel spullen er worden verzameld in een paar jaar.
Omdat we nog een klein huishouden hadden viel het uiteindelijk mee, maar er kwam een hoop planning bij kijken die ik als stressvol heb ervaren.

 

Verhuizen in Amsterdam

Verhuizen brengt veel planning en stress met zich mee. Naast veel voorbereiding krijg je te maken met deadlines, tijdelijke opslag of andere hobbels op de weg. Het is aan te raden om bij een verhuizing gebruik te maken van een ervaren verhuisbedrijf. Verhuisbedrijf Amsterdam is zo’n ervaren verhuisbedrijf en kunnen jou ontzorgen tijdens een verhuizing in of buiten Amsterdam.

In een oogopslag zien zij, door jarenlange ervaring, hoe een verhuizing aangepakt moet worden. Dat scheelt naast veel tijd ook een hoop bloed, zweet en tranen.
Hoe fijn is het wanneer je je zelf niet bezig hoeft te houden met het verhuizen naar je nieuwe woning of bedrijfspand?

De volgende keer dat ik zal verhuizen ga ik zeker nadenken en kijken naar verhuisbedrijven. Het neemt een hoop stress weg en maakt de overgang naar een nieuwe plek meer relaxed. Ook hebben we na jaren en met een mooie dochter veel meer spullen dan vroeger.

Heb jij goede of slechte ervaringen met verhuizen? En naar welke plek zou jij wel willen verhuizen als geld geen rol speelde?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment