BikkelharT

Veilig op pad met deze apps en instellingen op je mobiele telefoon.

Velen kennen de term ‘ICE’ wel. Onder deze naam kun je de contactpersoon opslaan die ‘In Case of Emergency’ gebeld moet worden. Maar het kan nog duidelijker. Apple heeft een App die het voor ambulance- en ziekenhuismedewerkers makkelijker moet maken om basisinformatie over je te krijgen. Ook voor Android is er een app, maar je kunt het ook makkelijker aanpakken.

Android

Android heeft een betaalde App in de Playstore, genaamd ‘In geval van nood’. Dit is een betaalde app met heel veel mogelijkheden, zoals het weergeven van ziekenhuizen in de buurt, een automatisch bericht naar contactpersonen in geval van nood en de mogelijkheid om op je vergrendelscherm heel veel relevante informatie kwijt te kunnen. Met een druk op de applicatie op het vergrendelscherm hebben hulpverleners inzage in personen die gebeld moeten worden en belangrijke medische informatie.

ice4

ice3

Wil je liever niet betalen? Dan zijn er nog twee gratis oplossingen. Ik heb in een fotobewerkings-app ooit een tekst geschreven over de foto die als vergrendelscherm wordt weergeven. Er stond niet veel informatie, alleen dat ik een medische armband draag met informatie. Hierin staan contactpersonen, allergieën, mijn ziektegeschiedenis en meer. Je kunt er ook voor kiezen om een witte achtergrond in te stellen en daar contactpersonen en relevante informatie op te schrijven.

Heb je een kort berichtje wat bij nood of bij een ongeval weergeven moet worden? Via de instellingen van je telefoon is het mogelijk een zin te typen die op je vergrendelscherm wordt weergeven, onder de tijdsaanduiding. Dat gaat als volgt:

Ga naar je instellingen. Ga naar ‘vergrendelscherm‘ en vervolgens naar ‘widgets schermvergrendeling‘.

 

ice1

Als je daar op klikt, kun je je persoonlijke bericht typen bij ‘gegevens eigenaar‘.

ice

Je krijgt een vakje waar je je tekst in kwijt kunt.

ice2

Iphone

In de App store typ je het woord ‘gezondheid’ in. Dit is een algemene app met veel mogelijkheden rondom gezonder leven. Maar er is ook een mogelijkheid om een vergrendelscherm in te stellen. Tegenwoordig kan een scherm ook ontgrendeld worden door je vingerafdruk, waardoor ziekenhuismedewerkers niet bij contactpersonen kunnen. Door een aparte vergrendelscherm in te stellen, zijn meteen de contactpersonen zichtbaar. Maar ook medische informatie, bloedgroep en eventuele allergieën.

icee

Voor een Iphone geldt hetzelfde als je geen app wilt gebruiken: je kunt op je vergrendelscherm een korte tekst kwijt (zowel via de instellingen als bewerkt op een foto of achtergrond) welke in geval van nood gelezen kan worden.

Tot zover mijn tips. Ik ben heel benieuwd hoe jullie gebruik maken van je mobiele telefoon, als het gaat om belangrijke informatie. Heb je telefoonnummers opgeslagen onder ‘ICE’? Gebruik je een app of vergrendelscherm om informatie over te brengen? Laat het mij weten in de reacties!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment