recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Vegetarisch weekmenu voor nationale week zonder vlees.

Van 11-17 maart is het ‘nationale week zonder vlees’. Mocht je er aan mee willen doen: een week zonder vlees is goed voor mens, dier en milieu. Zelf vind ik vlees heel erg lekker en ik zou dan ook niet vegetarisch kunnen zijn. Maar bewustwording en minderen met vlees vind ik wel heel belangrijk. Omdat uit een poll op mijn Facebookpagina bleek dat het meerendeel van jullie graag een vegetarisch weekmenu wilde zien heb ik de vegetarische recepten op de blog in een weekmenu verwerkt! En wie weet smaakt het naar meer. Of nou ja, naar minder (vlees) natuurlijk.

Maandag

De week trappen we af met een heerlijke vegetarische lasagne. Gebasseerd op het pakje van Knorr, maar uiteraard zonder Knorr! Vol lekkere groenten en kruiden en met een heerlijk korstje van broodkruim en Parmezaanse kaas.

Dinsdag

Dinsdag is voor pittige rijst met vegetarische worstjes! Heerlijk afgetopt met gebakken uitjes. Het was het eerste vegetarische recept wat online kwam op Lifesabout.nl en blijft een lekker gerecht!

Woensdag

De Indiase dahl van Knorr zonder Knorr is een heerlijke curry met linzen en andere groenten en vooral heel veel lekkere kruiden. Een goede combinatie met rijst of naanbrood. Mmm!

Donderdag

Donderdag is de perfecte dag voor een heerlijke romige pasta funghi. Veel knoflook, lekker romig en een heerlijke bite van champignons. Deze blijft een favoriet hier!

Vrijdag

Maggi heeft een paar pakjes voor ‘dagje geen vlees’ en daarmee spelen ze in op de vegetarische markt. Ook hun Mexicaanse groentepannetje maak je heel makkelijk zelf. En hij is echt heerlijk! Met enorm veel groenten, de lekkerste kruiden, avocado en ei.

Zaterdag

Zaterdag is de dag van een heerlijke burger op een broodje! Lassie heeft een ‘rijst- en bonenburger’ die je bakt als een hamburger. Heerlijk op een broodje! Ik maakte hem na en met een lekker belegd broodje en bijvoorbeeld wat frietjes of gebakken aardappeltjes een heerlijk hoofdgerecht!

Zondag

Nu ik de vegetarische Siciliaanse ovenpasta weer voorbij zie komen wil ik hem direct weer maken. De ricotta in de ovenpasta maakt hem zo gruwelijk lekker! Verder zit hij bomvol groenten en je maakt hem makkelijk van tevoren zodat je hem op zondagmiddag alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • De recepten van Donderdag, vrijdag en zondag wil ik volgende week eens proberen. Lijkt mij erg lekker.

  Beantwoorden
 • Ooh wat een heerlijk weekmenu! Hier ga ik zeker mee aan de slag, dankjewel!

  Beantwoorden
 • Mmmm ziet der aller sinds heerlijk uit.
  Ik zelf heb nog nooit iets gegeten dat zonder vlees is.
  Maar meschien eens verandering in brengen om toch eens iets in de week eens te proberen.

  Beantwoorden

Write a comment