Vorige week maakte ik bekend dat wij een paar keer per week onze vlees en/of vis inruilen voor een vegetarisch gerecht. Deze wereld is als vleesliefhebber compleet nieuw voor mij en ik vind het dan ook spannend om te ontdekken wat er allemaal voor lekkers is! Vandaag mijn eerste (bewuste) vegetarische recept.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram gele rijst
- 4 vegetarische worstjes (BBQ worstjes of zogenaamde braadworstjes)
- 400 gram Thaise wokgroenten
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijn
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel laos
- Peper en zout
- 1 eetlepel Jalepinopeper-schijfjes (potje)
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het even staan zodat het kan stomen.
Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de wokgroenten toe en wok deze een paar minuten op hoog vuur.
Bak ondertussen de worstjes in grillpan of koekenpan.
Kruid de wokgroenten in de wok met de laos, paprikapoeder, peper, zout, gerookt paprikapoeder, cayennepeper, komijn en paprikapoeder.
Voeg de rijst toe aan de groenten en wok het geheel een paar minuten mee. Voeg op het laatst de schijfjes jalepinopepers toe.
Serveer de pittige rijst met de worstjes en wat gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Ah ben benieuwd, alle kruiden in huis dus leuk om weer wat anders te proberen.