Lifestyle

Van influencer naar Influenza…..met een longontsteking.

Op de blog ben ik al een tijdje van de radar. De laatste weken had ik weinig energie en geen zin om nieuwe artikelen of recepten te plaatsen. Ik was inspiratieloos en moe. Achteraf snap ik waarom, want vorige week werd ik ineens flink ziek en belandde zelfs in het ziekenhuis. Tijd voor een update!

Ongeveer anderhalve week geleden stond ik op met hoge koorts en pijn met ademen. Het voelde alsof het slijm in mijn longen muurvast zat. Daarbij speelden al mijn gewrichten ineens weer flink op ondanks een Prednison kuur.
Ik belde de poli van het ziekenhuis om te overleggen, maar de dienstdoende arts dacht dat het een gewoon griepje was. Er was geen reden om mij te zien of om iets te wijzigen in de medicatie.

De dag erna voelde ik mij niet veel beter. Ik had koude rillingen en het volgende moment dreef ik van de bank af. Ik was kortademig als ik een stukje liep en ook voelde ik mij niet helder in mijn hoofd.
Nadat ik die avond de symptomen van een longontsteking las en bijna alles kon afvinken besloten we toch maar de huisartsenpost te bellen, ook omdat ik al extra kwetsbaar ben door de SLE.
Ik mocht een paar uur later komen en werd onderzocht door een huisarts op de huisartsenpost. Hij keek bedenkelijk toen hij met de stethoscoop mijn longen beluisterde. Er was veel herrie te horen (slijm) maar ook pleurawrijven. Dit hoor je wanneer er een ontsteking zit of een longembolie. Dat laatste kon bijna niet vanwege mijn bloedverdunners.

De huisarts vertrouwde het niet en wilde mij niet terug naar huis sturen. Ik werd doorgestuurd naar de SEH en daar werden longfoto’s gemaakt en mijn bloed gecheckt.
Mijn saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) zat net op de grens, op de foto was een longontsteking te zien en mijn ontstekingswaarden waren erg hoog. Ik mocht niet naar huis en werd opgenomen om antibiotica via het infuus te krijgen….balen!
Het was nog meer balen toen bleek dat ik ook het Influenza virus had. Dit virus heeft waarschijnlijk ook mijn longontsteking veroorzaakt. Op de afdeling moest ik in isolatie worden verpleegd om andere mensen op de afdeling niet te besmetten.

De eerste dag was niet tof. Ik kreeg pas om 5.00 in de ochtend een bed en om 8.00 begon de dag alweer. Ik voelde me goed ziek, sommige gewrichten waren zo dik en stijf dat het leek alsof ik uit mijn velletje knapte. Ik heb bijna vier dagen in het ziekenhuis gelegen om ‘opgelapt’ te worden en beetje bij beetje knapte ik op.

Afgelopen woensdag mocht ik weer naar huis en mocht ik de kuur antibiotica thuis verder afmaken. Door de longontsteking en de griep heb ik een flinke jas uitgedaan. Het zal dan nog wel even duren voordat ik weer een beetje de oude ben, maar dat komt goed! Hopelijk kan ik jullie weer snel voorzien van inspirerende stukjes tekst en de lekkerste recepten!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (15)

 • Jemig, wat een pech, weer! Worden we niet tegen influenza ingeënt? Onze paarden wel, namelijk.. 😉 .
  Hoop dat je snel opknapt!

  Beantwoorden
  • Ja ik ben gevaccineerd! Maar je kunt het dan alsnog krijgen, of een andere variant. Het verloopt over het algemeen dan wel milder…

   Beantwoorden
 • Tjeetje, ik miste je al. Beterschap en rustig aan!

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Wat vervelend, ik wens je veel beterschap en een spoedig herstel.
  Groet,
  Enny

  Beantwoorden
 • heel veel beterschap toe gewenst en pak je rust s wel belangrijk

  Beantwoorden
 • Heel veel beterschap!

  Beantwoorden
 • Tjee, je zit meteen heel erg in de lappenmand. Sterkte en beterschap…..rustig aan hoor. Denk om jezelf.

  Beantwoorden
  • Hoi Geertje,

   Heel veel beterschap toegewenst!

   Groetjes Dineke

   Beantwoorden
 • Altijd wat met jou. Arm kind groeit op in deze ellende. Zo sneu

  Beantwoorden
  • Dit soort reacties doen me niks, dus helaas.
   Sarah krijgt meer aandacht en liefde dan jij ooit zou krijgen en kunnen geven. Sterkte!

   Beantwoorden
  • Beterschap Geertje! Ik miste je al! Hopelijk voel je je snel iets beter.. rustig aan!
   Liefs…

   Beantwoorden
  • Zo ga je lekker Anouk? Als je niks aardigs te zeggen hebt zeg dan niks.. dat is ook een optie hè!! En een betere optie voor jou denk ik zo! Geniet van je zondagavond..

   Beantwoorden
 • Van harte beterschap gewenst.
  Hoop dat je snel weer wat beter voelt.

  Beantwoorden
 • Beste Geertje, ik hoop zo dat je inmiddels hersteld bent en dat je je weer een stuk beter voelt. Ik was al even niet op je site, omdat ik nog alle recepten aan het maken ben die ik al eerder uitgeprint heb. Dan ben je wel even bezig ;-). In ieder geval veel beterschap! Groetjes Manon

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje!

  Hoe gaat het hedendaags met je? Hoop dat je al wat opgeknapt bent en wat beter voelt!
  Heel veel beterschap en sterkte verder in je herstel!
  Doe rustig aan en denk aan jezelf!

  Groetjes aan jou en het thuisfront.

  Beantwoorden

Write a comment