Lifestyle Random

Van avondmens naar ochtendmens. Deel 2.

Een tijdje terug was ik van plan om meer aan mijn ritme te doen wat betreft het slapen. Ik ben geboren als avondmens, maar deze eigenschap is niet heel handig als je moet werken en een klein kindje hebt. Hoe heb ik het aangepakt en hoe gaat het nu?

Ik bloei op in de avond. Zo moe en belabberd als ik mij in de ochtend kan voelen, zo energiek word ik vaak in de avond. Ik zou er geen probleem mee hebben als ik elke avond om 23.30 ga slapen en zou kunnen doortukken tot een uur of 10.00. Laat dat nou net niet gaan met een klein meisje in huis of op het moment dat mijn wekker om 6.00 gaat om te werken. Ik vond het tijd om mijzelf te transformeren van avond- naar ochtendmens. Maar hoe heb ik dat aangepakt?

Ik ben ten eerste strenger geworden naar mijzelf toe wat betreft het tijdstip dat ik naar bed ga. Als ik een werkdag voor de boeg heb kruip ik er uiterlijk om 22.00 in, soms zelfs eerder. Op dagen dat ik vrij ben was ik eerder geneigd om toch later op te blijven, maar om een goed ritme te krijgen is dit niet verstandig. Ook op vrije dagen lig ik dus braaf voor 22.00 in bed.
Ik heb gemerkt dat dit heel goed werkt voor mij, ik ben meer uitgerust en ben minder ‘bang’ dat ik te weinig uren slaap krijg. In de ochtend word ik buiten mijn werkdagen rond 8.00 wakker en voel ik mij uitgerust. Ik heb nou eenmaal veel slaap nodig (minimaal 9 uur) en dat red ik op deze manier dus goed.
Ik kijk tegenwoordig heel erg uit naar het vroeg naar bed gaan en het feit dat ik in mijn heerlijke bed kan stappen inclusief warme kruik. Zo fijn!

Om goed te kunnen slapen moet je natuurlijk in het bezit zijn van een goed en lekker bed. Ook je hoofdkussen is belangrijk, want opstaan met hoofdpijn of een stijve nek is niet goed.
Een goed kussen heb ik, een goed matras is toekomstmuziek. We hadden een goed matras maar deze is toch wel aan vervanging toe, aangezien Giorgio en ik allebei rug- en schouderklachten krijgen. Voordat ik een matras bij elkaar heb gespaard kijk ik met regelmaat rond wat het aanbod is.
Ik wil voor een heel goed matras gaan die misschien wat duurder is, maar wel heel lang meegaat en mij geen lichamelijke klachten geeft.  Op de website van Living Comfort kun je heel veel matrassen vinden en zelfs proefslapen! Zo voorkom je dus dat je achteraf toch een verkeerde keuze hebt gemaakt. Op de website vind je verder heel veel informatie over je perfecte matras en wordt er uitgelegd wat de matrassen zo goed maken.Tegen de tijd dat ons portemonnee is gevuld ben ik zeker van plan om te gaan testen.

zatr

Verder heb ik gekeken naar mijn slaaprituelen. In de avond doe ik nu vrij weinig meer, behalve wat lezen of televisie kijken. Ik blog nauwelijks meer voor het slapen en maak mij ook niet meer druk om de afwas of dat stapeltje wasgoed. Dat komt de volgende dag wel.
Ontspannen voor het slapen is het sleutelwoord. Vaak neem ik nog een warme douche of bad en drink ik een kopje warme melk (met honing) of mijn zogenaamde slaapthee. Ik ben een ander merk aan het uitproberen (Clippers) en dit bevalt mij heel goed. Weliswaar helpt het niet heel erg, maar het behoort wel bij mijn ritueel in de avond.

Wat vind jij belangrijk om lekker te slapen? Heb jij je avondrituelen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

samenwerking

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Wat fijn dat het vroege opstaan steeds beter gaat! 🙂

  Liefs xx

  Beantwoorden
 • Ik lees ’s avonds meestal in bed een rustgevend boek. Over je leven ontrommelen of over stilte en rust. Dan word ik kalm en kan makkelijker slapen!

  Beantwoorden
 • Clipper hoort ook bij mijn ritueel, gewoon lekker een kopje thee om rustig te worden 🙂

  Beantwoorden

Write a comment