Halfvol Lifestyle Random

Vakantievoornemens die altijd mislukken.

Bij de voorpret van een heerlijke vakantie horen vaak ook de (goede)voornemens. Maar wat komt daar vaak van terecht? Lees verder als je benieuwd bent naar mijn mislukte voornemens!

Ik ga niet veel in de zon, want dat is heel slecht voor mijn huid.

Werkelijkheid: dagelijks heb ik heerlijke zonnestralen opgevangen in mijn ligstoel bij het zwembad. De zon…de warmte en het kleurtje dat je ervan krijgt maakt je blij, heel bij. Terwijl ik weet hoe slecht het is en ik altijd heel voorzichtig ben. Ik heb mij wel elke dag goed ingesmeerd.

Nog even een paar kilo afvallen voordat ik mij in een bikini hijs op vakantie.

Altijd heb ik dat voornemen, maar vaak mislukt het. Ik ben niet te zwaar, maar zou mij beter voelen in bikini met wat minder heup. Ook voel ik mij dan minder schuldig als ik geniet van al het lekkere eten. Maar vaak, als de vakantie steeds dichterbij komt, denk ik al snel ‘nou laat maar, ik red het toch niet meer’.

Net als thuis zal ik op vakantie niet elke dag alcohol drinken.

Ik geef er niet veel om, maar vakantie doet iets met je. Ik heb elke dag van een glaasje witte wijn genipt. Zo net na het eten, als de zon een beetje ondergaat en de spelletjes op tafel komen. Heerlijk. Ik heb er heel erg van genoten en vind het ook helemaal niet erg.

Ik wil zoveel mogelijk van het land zien.

IMG_8707

In werkelijkheid gingen we om de dag echt op pad. De andere dag was een ‘luie’ dag en gingen we wat boodschappen doen en zwemmen. Aan het einde van de vakantie werd het op pad gaan ook minder. We hebben veel geluierd, dutjes gedaan en gewoon even helemaal niks. Ook niet erg, want hier waren we gewoon aan toe.

Als ik thuis ben wil ik de Franse taal leren.

Elke vakantie neem ik mij voor om mij meer te verdiepen in de taal van het land. Frans heb ik altijd een mooie taal gevonden. Ook was het een examenvak en ik versta het redelijk. Graag zou ik het vloeiend willen spreken en deze voornemen komt regelmatig voorbij. Alleen….komt er niets van.

IMG_0413

Als ik thuis ben blijf ik zo lang mogelijk in de vakantiesfeer hangen.

Misschien hield ik het 120 minuten vol, maar al snel zag ik de stapels post, de bergen met wasgoed en de mailtjes in mijn inbox. Bye bye vakantiegevoel!

We zouden veel vaker op vakantie moeten gaan.

Leuk bedacht, want terug van vakantie besef je pas hoe fijn het is. Je rust uit, geniet van elkaar en het geeft je vaak mooie herinneringen. Maar na een aantal maanden is dat idee al weer weg, of het geld is op, of de vakantiedagen…beetje jammer.

 

Waren deze punten herkenbaar voor je? En heb jij een vakantievoornemen die altijd mislukt? Ik hoor ‘m graag van je!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

Write a comment