Lifestyle travel

Vakanties vallen in duigen….maar wij maken er ons feestje van!

Vol heimwee bekijk ik de foto’s van vorig jaar toen we in de Franse zon zaten te ontbijten. Vakantie vieren betekent herinneringen maken, intens genieten en even tot rust komen.
Als Corona geen roet in het ‘eten’ had gegooid zouden we dit jaar weer richting de zon vertrokken zijn. Maar het werd ons huis en onze tuin waar we weken moesten vertoeven. Hoe hebben we er toch een heerlijke vakantie van gemaakt?

Plannen voor de zomervakantie

We wisten natuurlijk al begin dit jaar dat de mogelijkheden om op vakantie te gaan erg onzeker waren. Als het aan ons had gelegen hadden we de zomervakantie buiten Nederland doorgebracht. Wederom Frankrijk, Amerika of toch Curaçao?
Frankrijk was vorig jaar overigens heel goed bevallen met kind en hond, maar ergens kriebelde het ook om weer wat verder weg te gaan. Ruim twee jaar geleden waren we nog op Curaçao en ook dat was heerlijk, te meer ook omdat daar veel familie van Giorgio woont.
Het werd dit jaar geen van deze drie, want door het aantal besmettingen bleef reizen te onzeker en kozen we ervoor om definitief onze plannen een jaar op te schuiven.

Plannen omgooien

Nederland ging deze zomer massaal aan de slag met het opknappen van de tuin of iets in huis. Wij kozen om de tuin aan te pakken (dit stond al jaren op de planning) met het oog op vakantie in eigen tuin.
Het terras werd aangepakt, er werd een start gemaakt met de overkapping en er werden nieuwe schuttingen geplaatst. Ik ging zelf nog aan de slag met het mat zwart verven van de houten tuinmeubels en klaar was ons vakantieadres!

De extra ruimte die we nu hadden vulden we met een gigantisch zwembad van bijna 2000 liter, welke we ooit van de buren hadden gekregen. Met een filter en wat chloortabletten waren we verzekerd van een zomer lang een gevuld zwembad.
En dat was nodig, want de temperaturen waren hoog. Dag in dag uit heeft Sarah uren kunnen spelen en zwemmen en ook wij lagen er af en toe in om af te koelen.
Verder hebben we heerlijk vaak kunnen wandelen met de hond of gingen we een stuk fietsen. In beweging blijven is belangrijk als je niet de hele dag op stap kunt zijn.

Een nieuwe parasol zorgde voor de nodige verkoeling en onze barbecue hebben we vaak aangestoken. Zomer is voor mij dan ook een combinatie van de geur van barbecue, het geluid van zwemmende kinderen en lange zwoele zomeravonden. Wanneer je niet kunt genieten van een andere cultuur of omgeving, dan genieten we maar intens van wat we wel hebben!

De komende herfstvakantie is uiteraard anders, aangezien het zwembad opgeruimd is en het weer lange avonden buiten niet meer toelaat. Maar nog steeds kunnen we genieten van wat we wel hebben en kunnen: wandelen, de natuur in, eindeloos veel spelletjes en het huis zal worden ongdergedompeld in Halloween sferen. Mede mogelijk gemaakt door een zesjarige Halloween-fan…

Uitdagingen

Toch ging de zomervakantie niet zonder slag of stoot. Niet veel weg kunnen met een energiek meisje van 6 is op zijn zachts gezegd een uitdaging.
Op de dagen dat er niet gezwommen kon worden of kon worden gespeeld met een vriendje/vriendinnetje, kwamen de bordspellen tevoorschijn en speelden we spelletjes op de Nintendo Switch. Maar ook al staat een kinderkamer vol speelgoed en ben je bereid om je kinderlijke ‘ik’ weer naar boven te laten komen, je ontkomt er niet aan dat je kind zich gaat vervelen. En dan is het huis best klein ineens.

Gelukkig kwam dit niet vaak voor en zijn we heerlijk uitgerust in de 6 weken dat we thuis waren. Uitslapen, filmavondjes, wandelingen in het bos met de hond, een brandende barbecue en gewoon het samen zijn….het was heerlijk!
Hopelijk kunnen we volgend jaar weer vakantie buitenshuis vieren en nieuwe omgevingen verkennen. En mocht het nog niet mogelijk zijn, dan weten wenu hoe we alles uit de zomervakantie kunnen halen!

Hoe heb jij de zomervakantie beleeft? En wat zijn je plannen voor de herfstvakantie?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Mis je lekkere recepten. ……🤔

    Beantwoorden

Write a comment