Lifestyle Random

Vader met kind in bad. Kan dat eigenlijk nog wel?

Met open mond las ik gister een artikel op het internet. Een Deense vader zou voor pedofiel zijn uitgemaakt nadat hij bekend maakte weleens met zijn dochtertje van 2 in bad te zitten. Hij sloeg terug met een foto waar ook weer flink ophef over ontstond.

Want kan het eigenlijk wel? Een vader die in bad gaat met zijn dochter? De Deense komiek Torben Chris had het in één van zijn shows over de baddersessies met zijn dochter. Er werd door preutse bezoekers verontwaardigd gereageerd. Hij werd zelfs voor pedofiel uitgemaakt, want hoe kon je als man naakt in bad zitten met zo’n klein meisje?
Hij maakte een statement door een foto te plaatsen op Social Media. Hierop is te zien hoe hij samen met zijn dochter in bad zit. Niks aan de hand, ze hebben veel pret en er is nergens sprake van buitensporig gedrag of iets wat kan duiden op kindermisbruik.

vader

Want hij is niet alleen man, maar ook vader. Een vader die zijn kind met zijn leven beschermd, ook tegen mensen die zijn dochter kwaad willen doen. Een vader die heel normaal met zijn eigen kind in bad zit, of het nou een jongetje of een meisje is.
Een dochter die nietsvermoedend met haar held in hetzelfde water aan het spelen is. So what? Waarom moeten we toch overal wat achter zoeken? Waarom mag bijna niets meer? Waarom denken sommige mensen zo?

Een pedagoog legt uit dat het heel normaal is om als vader met je dochter in bad te gaan of onder de douche te staan. Dat vertrouwen is er en hij snapt niet waarom dit iets met pedofilie te maken zou hebben. Maar toch is er volgens de pedagoog wel iets veranderd sinds de jaren ’70. Toen was het de normaalste zaak van de wereld dat een naakte vader een naakte dochter op schoot nam.
De tijden zijn anders, vooral door alle misbruikzaken rondom kinderen die zijn voorgevallen de afgelopen jaren. We hebben een ‘bedorven blik’ gekregen.
Op een gegeven moment wordt het badderen wel anders, aangezien jongetjes en meisjes vanaf hun vijfde leeftijd interesse gaan krijgen voor hun lichaam. Ze gaan anders naar hun eigen lichaam kijken en dat van hun ouders. Schaamte kan er dan ineens zijn, waardoor je misschien niet meer ‘ongegeneerd’ kunt badderen met je kindje.
Maar dit is een kwestie van aanvoelen en je kindje respecteren in het gevoel dat hij of zij op dat moment heeft.

Wat vind jij? Kunnen vaders gewoon badderen met hun dochter? En tot welke leeftijd moet dit kunnen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (17)

 • Ik vind dat dat gewoon moet kunnen. Ik heb zelf ook jarenlang met mijn vader in bad gezeten en op een gegeven deden we dat niet meer. Maar als mijn vader aan het douchen was (toen ik ouder was) kon ik gewoon binnen lopen, deur zat niet op slot. Andersom kwam mijn vader niet bij mij binnen hoor. Maar ik vind dat het moet kunnen! En kinderen geven echt wel zelf aan als ze niet meer met papa willen douchen. Dat denk ik tenminste 😉

  Beantwoorden
 • Jeetje joh, wat een ophef.
  Ik vind dat een vader gewoon met zijn dochter kan badderen of douchen. Tsja er bestaat geen handboek voor, dus tot hoe oud moet dit kunnen? Totdat het kind het niet meer wil? Of dat je je zelf er niet meer gemakkelijk bij voelt?

  Beantwoorden
 • Wat een ophef! Dan zou je eigenlijk als moeder ook niet meer met je kind in bad mogen. Want ja, we willen natuurlijk hetzelfde behandelt worden. Ik vind het absurd, ik zat vroeger graag met mijn vader of moeder in bad!

  Beantwoorden
 • Het moet gewoon kunnen, maar er zit wel een leeftijdsgrens aan. Maar welke, dat weet ik dan weer niet.

  Beantwoorden
 • Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal eens ben met dat het moet kunnen. Beetje bekrompen van die mensen om het gelijk met kindermisbruik te associëren. Leeftijdsgrens geen idee maar ik denk dat kinderen het op een gegeven moment zelf niet meer willen.

  Beantwoorden
 • Tuurlijk moet dit kunnen! Ik snap niet waarom mensen hier zo’n probleem van maken. Als vader ga je toch lekker badderen met je kinderen, omdat zij (en jijzelf) daar plezier in hebben. Als dit al niet meer kan, mag je je dochter nog wel een kus geven dan?

  Beantwoorden
 • Moet gewoon kunnen! Wat een onzin zeg! Ik neem mn neefje trouwens ook mee in bad.. is volgens sommige ook bizar. Nou ik vind het normaal!

  Beantwoorden
 • Ik blijf het gewoon doen. Mensen die er moeite mee hebben moeten in de spiegel kijken en zich af vragen waarom ze er moeite mee hebben. Misschien omdat ze zelf pedo-feelings hebben??.
  Geloof wat je wil………. Vind wat je wil…….. Ik blijf doen wat IK wil….. dussss.

  Beantwoorden
 • Er zijn ook vrouwelijke pedofielen, dus mogen zij dan ook niet meer naakt met hun kind in bad? Ik vind het allemaal een beetje onzin. Zolang het kind er geen moeite mee heeft moet het gewoon kunnen vind ik

  Beantwoorden
 • Ja natuurlijk kan dat. Hier gaan papa en dochter ook samen in bad. Ze zal zelf wel aangeven wanneer zij dat niet meer wil. Ze is nu 8.

  En vroeger hadden we geen bad, maar was bij ons de douche ook niet echt privé. Soms na het sporten ofzo vaak zelfs lopende band werk. 1 eruit, ander direct erin. Broer, zus, mama of papa maakte niet uit. Naakt in jet gezin is toch gewoon normaal.

  Beantwoorden
 • Wow zeg, dat vind ik wel best erg, dat dat niet mee zou mogen. Ik wil net dat mijn twee dochtertjes leren dat er niks is om je voor te schamen en dat een lichaam iets heel normaals is. Ik herinner me als kind dat de deur altijd direct op slot ging, ik denk dat ik mijn pa nooit naakt zag. Niet dat ik dat op zich gemist heb natuurlijk, maar het geeft eigenlijk toch een raar idee, alsof het iets is dat echt foute boel is. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft t zijn. Mijn vriend gaat ook soms gewoon mee in bad met de dochtertjes, en dat vinden ze superleuk, net zoals wanneer ik dat doe. Soms is het wel eens raar, want voor hen is het iets heel normaals, maar als ze dan die piemel maar gek vinden en daar aankomen, vindt hij dat wel niet zo fijn. Dat gebeurt maar heel af en toe, ze gaan nu ook weer niet elke week samen in bad. Maar ik zou het echt erg vinden als er achter zulke dingen al slechts wordt gezocht…

  Beantwoorden
 • Ik vind dat het niet gekker moet worden! Laten we nog steeds in de goedheid van de mens geloven en niet alle mannen die iets met kinderen doen gelijk bestempelen als pedofiel! Tuurlijk als kinderen een bepaalde leeftijd hebben en moet je als ouder nagaan of het nog wel kan. Maar in bad met je kleine kinderen is toch super leuk voor zowel papa als je kind.

  Beantwoorden
 • Jammer dat normale zaken overgeseksualiseerd worden.

  Beantwoorden
 • Toevallig had ik deze discussie vanmiddag met mijn man. Hij was afgelopen week voor het eerst in bad gegaan met sofie, maar nu die dat stuk heeft gelezen voelt het voor hem nu alsof het fout is. Niet dat hij het zelf fout vindt, maar de gedachten dat anderen dat vinden. Ik vind het absoluut wel kunnen.. Het begint steeds gekker te worden. Straks mogen papa’s niet eens meer de luier van hun kinderen verschonen. ..

  Beantwoorden
 • Wat een onzin zeg dat een vader niet met zijn dochter in bad mag!! Gaan we er dan tegenwoordig vanuit dat alle mannen pedofiel zijn? In wat voor bijzondere wereld leven wij tegenwoordig. Een vader moet gewoon met zijn dochter in bad kunnen. Zoals je inderdaad beschrijft gewoon omdat je samen plezier kunt hebben! Dus wat mij betreft gewoon lekker blijven badderen met je dochter hoor papa’s!

  Beantwoorden
 • Ik ben van mening dat het ook tot een jaar of 3 kan, maar vanaf 1 jaar wel met ondergoed aan 🙂

  Beantwoorden
 • Wat zijn we toch doorgeslagen. Dat betekent dus ook dat ik een pedofiel ben, want ik douche af en toe samen met mijn peuterzoon. Waarom? Gewoon omdat we dat gezellig vinden en soms ook makkelijk. En verder zijn we aan niemand verantwoording schuldig.

  Beantwoorden

Write a comment