Mama

Update Sarah. Van baby naar dreumes.

Afgelopen zaterdag vierde Sarah haar eerste verjaardag en werd ze 1 jaar!Niet alleen dat was een mijlpaal:  haar ontwikkelingen gaan met grote sprongen vooruit. Ik schreef weer een update over mijn kleine, veel te snel groot wordende meid.

Eten en drinken

saar

Sarah is nog steeds een goede eter. De Nutrilon hebben we helemaal afgebouwd en vervangen door de Soya melk van Alpro (vanaf 1 jaar). Ze vindt het heerlijk als ik haar pap er ’s ochtends mee aanmaak en het flesje melk voor het slapen gaat er nog altijd goed in. Fruit eet ze ook nog steeds heel graag, het liefst in stukken zodat ze het zelf kan afhappen. Met appel ben ik daar nog erg voorzichtig mee en dit rasp ik dan ook. Banaan geef ik in zijn geheel, net als kiwi en sinaasappel. Tussen de middag gaan er twee boterhammen in die overigens ook in grotere stukken worden gesneden, omdat Sarah het zelf wil pakken en opeten. Een grote fan is zij ook van het avondeten. Het kan haar niet snel genoeg gaan. Meestal prakken we het, soms malen we het nog even kort in de blender.

Slapen

Overdag slaapt Sarah afwisselend één of twee keer. Vaak gaat ze aan het einde van de ochtend 1,5 uur slapen en aan het eind van de middag nog een uur. Dan voelt zij zich op haar best. In de avond ligt ze rond half acht in bed om twaalf uur later weer wakker te worden. Heel even waren we ‘bang’ dat ze door het vroege licht ’s ochtends haar ritme zou veranderen. Ze werd namelijk een paar keer tussen 5.30 en 6.30 wakker. Waarschijnlijk was dat vanwege haar tanden waar ze niet lekker van was, want nu slaapt ze gewoon tot 7.30-8.00 uur.

Lenge en gewicht

Vorige week brachten we een bezoekje aan het CB waar Sarah ook weer gemeten en gewogen is. Ze weegt net geen 10 kilo en is 75 cm lang. Qua gewicht keurig op de middenlijn, qua lengte iets erboven. Ze heeft alles gewoon keurig ingehaald!

Fysieke ontwikkeling

Mevrouw heeft sinds een week of twee het kruipen heel goed door en sjeest dan ook door de hele kamer. Ook lukt het haar om te gaan staan als ze zich ergens aan kan vasthouden, of het nu de bank, de salontafel of de tv-meubel is. Twee dagen terug stapte ze voorzichtig van de bank via mijn been naar de salontafel. Wow! Ze gaat ineens heel hard en ik verwacht dan ook dat het niet lang meer gaat duren dat ze met hulp wat stapjes zal zetten. Elke stap die zij maakt qua ontwikkeling is geweldig leuk en we genieten er dan ook heel erg van.

Mentale ontwikkeling

We merken aan Sarah dat ze wat eenkennig begint te worden. Ze wordt niet graag alleen gelaten in de box of in de kamer. Als ik in de keuken sta of ik ga even naar het toilet en ik ben uit beeld, dan merk ik dat ze wat overstuur raakt. Ook op het kinderdagverblijf laat ik tegenwoordig een huilend meisje achter. Een aantal weken geleden was er nog niets aan de hand, nu vindt ze het moeilijk om haar ouders even niet in de buurt te hebben. Ik vind het niet erg, het voelt ook wel fijn dat ze niet bij iedereen wil zijn. Sarah vertrouwt mensen  die zij goed kent en mensen die zij niet kent worden steeds meer vreemden voor haar. Het is een fase en de eenkennigheid zal vanzelf minder worden.

Elke dag weer sta ik verbaast toe te kijken hoe ze de wereld ontdekt. Ze gaat verbanden leggen tussen het indrukken van een knopje en het liedje wat ze dan hoort. De hele dag klinken er muziekjes door de kamer aangezien Sarah heel veel speelgoed heeft met geluiden of muziek. Soms doen wij het één keer voor waarna ze meteen weet wat ze moet doen. Het feit dat ze steeds meer snapt zorgt ook voor furstratie bij haar. Ze kan soms ineens boos worden als iets niet lukt. We hebben een echte temperamentvolle dame in huis, wat ik overigens heerlijk vind.

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment