Lifestyle Mama

Update Sarah. Ruim 2 jaar!

Tot mijn verbazing zag ik dat het al een hele tijd geleden is dat ik een update deelde over Sarah (de laatste was met 22 maanden). Over haar ontwikkeling, het eten en het slapen. Dus daarom vandaag weer een update over mijn kleine peuter-meisje! Een meisje dat inmiddels de twee jaar al lang gepasseerd is.

saar

Eten en drinken

Eigenlijk gaat het eten en drinken nog steeds heel goed. Brood, fruit en rauwkost gaat er in als koek. Avondeten is wat lastiger vaak, met name gekookte groenten en rijst of aardappels. Sarah is dol op vlees en vis en pikt dit er altijd als eerste uit. Boontjes bijvoorbeeld vindt ze niet lekker. Ik geef haar over de dag vaak veel rauwkost en wat fruit zodat ze toch de nodige vitamines binnenkrijgt. En zolang ze goed vlees en vis eet vind ik het prima, want overdag eet ze ook ongeveer drie boterhammen. Ze zal niks tekort komen en het gaat vanzelf weer over. Ze drinkt het liefst Optimel of karnemelk, water en een pakje Dubbelfriss Free.

Slapen

We hebben nog steeds geen klagen, want slapen gaat hartstikke goed. Wel merken we dat ze last heeft van de zomertijd en van het feit dat het langer licht is buiten. Ze valt pas rond 22.00 in slaap (na een uur zingen) en slaapt uit tot 9.00/9.30. Ook in de middag valt ze pas laat in slaap met haar slaapje overdag. Deze overslaan is geen optie want dat trekt ze nog niet, maar ik haal haar er wel na maximaal twee uur uit bed, omdat ze anders in de avond nog moeilijker slaapt. Maar als het aan haar ligt blijft ze overdag heerlijk lang in bed liggen. Ze zit in een soort vakantiemodus. Ach, voor ons nu geen probleem.

Lengte en gewicht

De laatste keer dat ze gewogen was, was een maand geleden. Ze woog toen 13,5 kilo en ze is 90 cm lang. Ze draagt dus ook maat 92. Het is een lang meisje met billen en benen, maar niets te dik. Ze doet het prima en groeit volgens de middellijn van de curve. Schoenen heeft ze nu in maat 24/25. Ze lijkt op haar vader en leeft op grote voet.

saar2

Fysieke ontwikkeling

Heel gek om te bedenken dat ze precies een jaar geleden net los kon lopen. Tijdens de vakantie in Frankrijk kon ze op een vlakke ondergrond los lopen, maar op grind of gras nog niet. En nu? Nu rent ze, klimt ze, springt ze….het is echt wonderlijk dat het allemaal zo snel gaat. Ze vindt klimmen en klauteren erg leuk, net als dansen en springen. Je vindt haar vaak met een bal of een fietsje en ze beweegt de hele dag. Maar ze kan ook heerlijk ontspannen en haar momentje rust pakken.

Mentale ontwikkeling

Het is een slimme en snel lerende meid. Ze praat steeds meer (elke week verschil en vooruitgang) en kan hele zinnen maken. Ze pikt dingen snel op, herhaalt ze voor zichzelf en weet het dan meteen. Ook begint ze oorzaak-gevolg te begrijpen, denkt ze in oplossingen, stelt ze vragen en maakt ze grapjes. Zo leuk hoe snel dat gaat en om jezelf als ouders terug te horen in haar uitspraken (oeps). Ze heeft een gezonde dosis zelfspot en een enorm gevoel voor humor. Ze maakt mensen graag aan het lachen en kijkt in een vreemde omgeving met mensen even de kat uit de boom, maar hangt al snel de clown uit. Een heerlijke meid!

Ze speelt graag en veel, vooral met de poppen, het fietsje, puzzelen, lezen en zingen en ze doet van alles in de keuken. Waar ze heel erg van kan genieten en veel mee bezig is, is een rollenspel met de poppen en de knuffels. Ze zorgt voor ze, rijdt ze heen en weer, maakt eten voor ze en zet ze naast elkaar. Dan gaan ze zingen of slapen. Een echte poppenmoeder met enorm veel fantasie.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment