Mama Random

Update Sarah. 22 maanden.

Nog maar twee maanden en dan komen er twee kaarsjes op de taart. Lieve, kleine en mooie Sarah viert bijna haar tweede verjaardag! Maar voor het zover is praat ik je graag even bij hoe het nu met haar gaat. Vandaag is ze 22 maanden oud.

Eten en drinken

Zo slecht als ze een paar maanden geleden at, zo goed eet ze nu. Vooral het warme eten gaat nu prima en zonder problemen. Toen het moeizaam ging hebben we er geen strijd van gemaakt, we dachten eigenlijk meteen aan een fase en dat het er wel bij zou horen. Tevens had ze genoeg spekjes om ook maar iets tekort te kunnen komen. Ze eet sinds een paar maanden ook geen pap meer, dit was van de één op de andere dag niet meer interessant en lekker. Haar ontbijt bestaat nu uit 2 boterhammen met boter en zuivelspread, jam of pindakaas. Na de boterhammen eet ze graag een kiwi.

Op sommige dagen drinkt ze weinig, op andere dagen weer heel veel. Maar gelukkig vindt ze alles lekker. Water, zuivel, multivitaminen of diksap. Zoete drankjes probeer ik maar 1 keer per dag te geven, dit is beter voor haar tanden, haar stoelgang en eigenlijk voor alles.

Slapen

Elke keer als ik wat over haar slaapgedrag wil schrijven moet ik heel hard nadenken, want er valt weinig bijzonders over te melden. Ze slaapt nog steeds heel erg goed (ongeveer 16 uur per dag) en is een echte uitslaper. Ze blijft gerust tot 10.00 in de ochtend slapen en slaapt in de middag zonder problemen 1,5-2. uur.

Lengte en gewicht

Sarah weegt nog steeds 13 kilo, net als 2 maanden geleden. Ze is vooral in de lengte gegroeid en eet als een bouwvakker, maar beweegt ook heel veel. Ze is een lange dame met stevige benen, maar niets te dik. Ze is nu 92 centimeter lang.

IMG_1874

Fysieke ontwikkeling

Rennen, rennen en nog eens rennen! Dat meisje van ons verstookt een hoop energie! Vaak gaan we lekker lopen naar en door de winkel en krijgt ze haar eigen karretje, dit vindt ze geweldig. Ze kan nu een behoorlijk eind lopen zonder snel moe te worden. Verder is het veel klimmen en klauteren en is het hartstikke interessant om te ontdekken waar je allemaal op kunt klimmen, zoals de eetkamerstoelen en de eettafel zelf.

Ze heeft speelgoed waar ze geen genoeg van kan krijgen, zoals duplo ( de trein en het huis), blokjes stapelen (zo lang mogelijk) en haar motorfiets van V-tech. Ook sleept ze trots met poppen rond en staat ze graag achter haar keukentje. Na het ontbijt gaat het schort aan en koken we samen een drie gangen diner, met gebakken playmobil poppetjes en plastic groenten. Maar we voetballen ook in de woonkamer en ballen gerust een kwartier lang, soms ook met de hond als doelman.

Mentale ontwikkeling

Hoe zal ik haar omschrijven? Gezellig, altijd vrolijk, veel humor en kletst de oren van je kop. Elke dag weer leert ze nieuwe woorden en dat is heel gaaf om te zien. Woordjes leert ze heel makkelijk en snel en ze gebruikt nu meerdere woorden om een zin te vormen. Zoals ‘oh nee, meerkaas taufel’ (smeerkaas op de tafel). Het is zo grappig om die ontwikkeling te zien en echt een verademing om elkaar beter te kunnen begrijpen. Elke dag een stukje beter.

Ik houd bij welke woorden ze kent en het zijn er nu ongeveer 65. Ik heb geen flauw idee wat ‘normaal’ is, want dat vind ik niet zo belangrijk. Wel vind ik het leuk om haar woorden en zinnen bij te houden, ook voor later.
Samen spelen met kinderen vindt ze spannend maar ontzettend leuk. Ik vind het zelf heel belangrijk dat ze onder de kinderen is en kan er echt van genieten om haar samen te zien met andere kinderen. Ik ben dan zo trots!  Overdag ben ik natuurlijk met haar thuis, maar de hele dag op elkaars lip is niet alles. Zij speelt dan ook graag met kindjes uit haar buurt, van vrienden of van het kinderdagverblijf.

Tot zover de ontwikkeling van deze 22 maanden oude dreumes. Wat vond jij het leukste aan de ontwikkeling rond deze periode?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Ah wat leuk dat ze nu ook in zinnen begint te praten! Ik vind dat zo schattig die dreumes/peutertaal. Super fijn dat het eten weer goed gaat, hier nog niet helaas…

  Beantwoorden
 • Ik weet niet meer wat ik bij die leeftijd het leukste vond aan de ontwikkeling van mijn kinderen. De tijd gaat te snel en helaas onthoud ik niet alles. Maar eigenlijk is elke leeftijd leuk. Mijn zoontje van drie doet me verbazen en mijn dochter van bijna zeven laat me ook verwonderen over alles wat ze zegt en doet.

  PS: wat is jouw dochter een uitslaper, om 10 uur pas wakker worden. Heerlijk!

  Beantwoorden
 • Zo leuk als ze zinnen proberen te maken! lol

  Beantwoorden
 • Alweer heel herkenbaar bij mijn metekindje, dat over een maand twee jaar wordt. Ook zij praat nu voluit, ik vind het zo grappig om haar hele verhalen te horen vertellen. En oja ze gaat dan soms heel erg fluisteren alsof ze een heel erg spannend verhaaltje aan me wil vertellen. Ik smelt dan helemaal ;-).

  Beantwoorden
 • Fijn dat ze nu weer goed eet!
  Die zinnen in peuter/kindertaal zijn altijd zo grappig.

  Beantwoorden
 • Wat leuk dat je de woordjes opschrijft. Lijkt me heerlijk om die ontwikkeling te zien.
  Wauw, zo’n slaapkopje die Sarah!

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen wat Sarah alweer allemaal kan! Heel leuk (en fijn) dat ze al steeds beter kan praten!

  Beantwoorden
 • […] zag ik dat het al een hele tijd geleden is dat ik een update deelde over Sarah (de laatste was met 22 maanden). Over haar ontwikkeling, het eten en het slapen. Dus daarom vandaag weer een update over mijn […]

  Beantwoorden

Write a comment