Mama

Update Sarah – 20 maanden

Jeetje….over vier maanden vieren we alweer haar tweede verjaardag. De vorige update van Sarah schreef ik ruim twee maanden geleden, toen kon ze net goed loslopen en begon ze te brabbelen en te communiceren. Wederom heeft ze grote stappen gemaakt en vandaag deel ik een nieuwe update over haar.

IMG_1086

Eten en drinken

Het is een hele tijd niet zo goed gegaan met vooral het warme eten. Ze weigerde alles wat haar voorgeschoteld werd, behalve frietjes en pannenkoeken. Het is een fase en we hebben dat maar gewoon geaccepteerd. Pap en brood bleef ze wel eten, evenals fruit. De laatste weken gaat het warme eten weer stukken beter en geniet ze van pasta, rijst, soep (inclusief slurpen van een grote lepel) en zelfs pittige maaltijden.

Drinken gaat ook weer een stuk beter. Wij geven haar water aangemaakt met een beetje diksap, gewoon water of (karne)melk. Ook drinkt ze voor het slapen nog steeds haar fles warme melk. Ze gaat er echt voor liggen en dit is haar moment van ontspannen en de dag eindigen.

Slapen

Hier kan ik nog steeds kort en krachtig over zijn: slapen gaat prima. Ze ligt rond 19.30 in bed en wordt vaak wakker rond 9.00. Vanochtend zelfs 9.45! In de middag gaat het slapen ook zonder probleem en slaapt ze gemiddeld 1,5 uur.

Lengte en gewicht

Gister stond ze op de weegschaal en ze weegt nu precies 13 kilo. Ze is een lange dame met stevige benen, maar niets te dik. Haar lengte weet ik niet precies, maar maat 92 past perfect.

Fysieke ontwikkeling

Lopen heeft plaatsgemaakt voor snelle passen en rennen. Buiten vindt ze het nog best spannend en loopt ze wat voorzichtiger, maar ze kan prima een heel stuk lopen als we naar de winkel gaan of door het centrum lopen. Qua kracht is ze ook een hele sterke dame en ze tilt met gemak zware boodschappen. De trap klimt ze zelf (met mij erachter) en ze beleeft steeds meer plezier in het spelen met een loopfiets.

Omdat ze steeds meer interesse toonde voor de toiletgang van mij heb ik een potje in de woonkamer gezet. De eerste dagen moest om de klipklap alles ‘uut’ en moest ze plassen, zoals ze zelf kan aangeven. Alleen….er kwam niks. Nu is ze de interesse weer een beetje kwijt en dat is prima, dat komt wel weer. Ze weet wel aan te geven dat ze gepoept heeft en dit klopt dan ook.

Mentale ontwikkeling

Het praten en woordjes leren vind ik elke dag weer een feestje. Het is zo leuk om elke keer weer een herkenbaar woord uit de mond van je kindje te horen. Hoeveel woorden ze nu kent weet ik niet, maar het zijn er zeker 30. Naast woorden probeert ze ook dubbele woorden te vormen, zoals ‘bye plasje’ of ‘ook bal’. Natuurlijk zeg je van je eigen kind dat hij/zij ontzettend slim is, maar Sarah is dat ook echt. Zelf ontdekken, oorzaak gevolg, mensen voor de gek houden of een humoristische actie….ze is van alle markten thuis. En dat maakt haar zo leuk!

Tot zover de ontwikkeling van deze 20 maanden oude dreumes. Wat vond jij het leukste aan de ontwikkeling rond deze periode?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Wat heerlijk zo’n klein uitslapertje!

  Beantwoorden
 • Heerlijk he, dat geklets? Dat vind ik met stip het leukste van deze periode. Dat is bij mijn dochter ineens heel hard gegaan, er komen nu vaak hele zinnen uit. Wat lijkt ze dan al groot!

  Beantwoorden
 • Wat een dametje al! Wat gaat het snel zeg! Super leuk dat ze al zo lekker kan kletsen! Elke dag weer genieten! ♡

  Beantwoorden
 • Wauw, 9 uur pas wakker! Dat is een luxe zeg!
  Leuk om zo haar ontwikkeling weer te lezen, fijn dat het weer beter gaat met eten.

  Beantwoorden

Write a comment