BikkelharT Halfvol Lifestyle

Update gezondheid en werken.

Eind juli schreef ik mijn laatste persoonlijke update. Het ging toen al de goede kant op met mijn gezondheid en ik was mijn werkzaamheden aan het opbouwen. Ik heb veel positieve dingen te vertellen! Hoe de tussenstand is lees je verderop!

Werk

Ik zat eind juli op 3 dagen werken van 6 uur. Ik deed wel alle werkzaamheden (ik werk als verpleegkundige), maar werkte dus geen volledige dienst van 8 uur. Ook draaide ik nog geen meerdere diensten achter elkaar. Door het langzame opbouwen heeft mijn lijf goed kunnen wennen aan het werken en de inspanning die daarbij hoort. Na deze dagen van 6 uur ben ik langzaam naar drie dagen van 8 uur gegaan. Toen dat eenmaal goed ging ben ik meerdere dagen achter elkaar gaan werken. Heel even leek het ontzettend pittig, maar er zitten ook zeker voordelen aan.

Voorheen was ik steeds 1 dag vrij tussen de werkdagen door. Ik kon heel even bijkomen, maar je hebt eigenlijk weinig aan 1 dag. Nu ik blokjes van drie dagen achter elkaar werk ben ik daarna meerdere dagen vrij. Ik heb meer tijd om bij te komen en kan prima opladen voor de volgende ronde.

Inmiddels werk ik met ‘gemak’ 24 uur per week en dat wordt ook mijn contract. Ik zou na mijn verlof vorig jaar 28 uur gaan werken, maar ik wil liever niet mijn grenzen opzoeken met het gevaar er af en toe overheen te gaan. Liever in een veilige zone met 24 uur per week dan elke keer afwachten of ik het wel red. Ook is het financieel niet veel aantrekkelijker om 28 uur per week te werken aangezien ik het geld dat ik er extra mee verdien, vaak kwijt ben aan een extra dag opvang. Kortom: 24 uur is het plan en dat red ik goed. En dat voelt fijn! Het enige doel wat ik nu nog wil behalen zijn het werken van nachtdiensten. Maximaal twee per maand is de bedoeling en ik denk wel dat ik dat ga redden. Voorgaande doelen heb ik ook behaald, dus waarom deze niet? Mijn cardioloog gaf aan dat het voor mijn gezondheid geen probleem is, mits ik daarna voldoende rust neem.

voor4

Gezondheid

Nu we het toch over de cardioloog hebben: twee weken terug ben ik weer op controle geweest. Hartfilmpje was goed en ze is tevreden. Ik kreeg wel weer een 24 uurs meting van mijn hartslag, aangezien ik nog steeds dagelijks last heb van hartkloppingen. Soms voel ik mij er even niet lekker bij en ze wilde graag nog een controle doen. Maar ja, zul je net zien: tijdens de meting heb ik amper klachten gehad. De hartkloppingen die ik had waren onschuldig en noemen ze een sinus tachycardie. Je hart slaat even op hol. Maar ik voel verschillende ‘soorten’ hartkloppingen en het soort waar ik naar van word is dus niet gemeten, wat ik jammer vind. Het enige wat ze kon doen was mijn medicatie ophogen, maar daar is geen ruimte voor omdat mijn bloeddruk aan de lage kant is. Als zij de medicijnen zou ophogen zou ik duizelig worden, dus we laten dat voor wat het is. Wel krijg ik snel weer een oproep om 48 uur mijn hartslag te registreren, in de hoop mijn klachten nu wel op te kunnen vangen.

Ik heb twee bloedverdunners en één daarvan mag gestopt worden (Ascal). Mijn cardioloog heeft voor alle zekerheid eerst met mijn andere arts overlegd of dit veilig is. Ik ben ontzettend blij dat dit mag. Elk tabletje minder is er één en ik heb er flinke oorsuizen van gekregen. Toen ik net zwanger was van Sarah moest ik er al mee starten en dat is nu precies twee jaar geleden.

ascal
De pompkracht van mijn hart wordt volgend jaar maart gemeten met een echo hart. Ik hoop dat er weer een vooruitgang te zien is in mijn hartfunctie! Het sporten is nog wel een issue, aangezien ik het opbouwen van mijn werk voorrang heb gegeven. Ze vond het helemaal niet erg en gaf aan dat het misschien in het nieuwe jaar wel weer komt. Op mijn werk loop en beweeg ik genoeg, dus dat scheelt.
Ik begin wel weer meer last te krijgen van mijn ogen en gewrichten. Misschien dat het aan het weer ligt? De afgelopen tijd heb ik ook vaker een pijnstiller moeten nemen omdat mijn lijf simpelweg pijn deed. Het zijn periodes en het idee dat het weer beter zal gaan over een tijdje geeft dan wel weer moed.
Op mentaal gebied gaat het aardig goed. Ik schrijf af en toe nog eens lekker van mij af. Ik denk minder vaak aan de periode vorig jaar, maar soms ineens weer heel veel. Als ik op mijn werk confronterende dingen heb meegemaakt of ik ben gewoon down, dan gaat het even wat minder goed. Maar hey, een mens is een mens!

Tot zover weer een update vanaf mijn kant! Nog een hele fijne dag!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Super dat je nu 24 uur werkt en dat dit goed gaat. Zeker niet je grenzen gaan opzoeken maar doen wat voor jou prettig voelt!

  Beantwoorden
 • Wat positief allemaal! Fijn dat je gezondheid zo goed gaat en dat je 24 uur kunt werken!

  Beantwoorden
 • hey geertje blij te horen dat het zo goed met je gaat en je er zo positief in staat zeg! Hou vol he? En gewrichtspijn kan heel goed door het weer hoor! heb ik ook altijd in de herfst en winter.
  xx

  Beantwoorden
 • Wat goed te lezen dat je het allemaal mooi hebt kunnen oppakken weer. Het gaat de goede knt op. Je bent ook altijd zo positief! Ik vind dat heerlijk om te lezen! You go girl! XoXo Olivia ?

  Beantwoorden
 • Wat onwijs fijn om te lezen dat het allemaal de goede kant op gaat. Heel fijn dat de ascal er af mag, en dat het werken goed gaat. Wel vervelend van de gewrichtsklachten, zou inderdaad aan het weer kunnen liggen, ik heb er ook altijd meer last van als het kouder wordt.

  Beantwoorden
 • Gaat allemaal de goede kant op!! Heel goed meis! Ga zo door!!!

  Beantwoorden

Write a comment