Lifestyle

Update afvallen.

Het leek mij leuk om weer een update te geven over de voortgang van het kwijtraken van kilootjes vet.  6 Maanden geleden ben ik begonnen en zette ik mijn discipline op scherp. Hoe staat het er inmiddels voor?

Ik heb altijd rond de 58 kilo gewogen. Een gewicht waar ik mij het beste bij voel en dat prima is bij een lengte van 1.63.
Tijdens de zwangerschap ben ik niet heel veel aangekomen (in totaal 10 kilo) maar het kwijtraken van die kilo’s ging niet heel snel en makkelijk. Ik ben na mijn bevalling ook nog aangekomen doordat ik ziek werd, bergen prednison kreeg en weinig kon bewegen.
Daardoor kwam ik na mijn bevalling op een gewicht van 69.5 kilo uit. Daar voelde ik mij echt niet prettig bij, ook al zat ik met mijn BMI nog net goed.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????Bron

6 Maanden geleden besloot ik het hardhandig aan te pakken. Elke dag of om de dag flink bewegen kon niet, dus moest ik het hebben van mijn voedselinname. Langzaam maar zeker verloor ik wat kilo’s en had ik de smaak te pakken. Het feit dat ik nu wel de hele dag in de weer ben, met Sarah bijvoorbeeld, maakt het afvallen wat makkelijker dan in het begin.
Maar afvallen is één ding, het volhouden is een tweede. Ik weeg nu 59.5 en ben dus 10 kilo afgevallen. Ik schommel nog wel eens richting de 60 als ik toch meer heb gegeten, maar hoger kom ik niet. Ik zorg dan dat ik de dagen erna weer op mijn voeding let en houd een soort balansdag. Het liefst val ik nog 1 kilo af omdat ik dan weer op mijn oude gewicht zit.

Ik heb mijzelf één ding belooft en dat is dat ik mocht gaan winkelen van mijzelf als ik mijn streefgewicht had behaald. En ik heb besloten om dat te doen als ik 58 kilo weeg, dus ik heb nog een heel klein beetje te gaan. Verkijk je er niet op, want dat laatste kilo’tje kan de moeilijkste zijn.
Maar als ik zo doorga zal ik in maart heerlijk los gaan in de winkelstraten en mijzelf in nieuwe outfits hijsen. Zonder zwangerschapsvetjes.

recept2

 

Wat betreft de Hartrevalidatie gaat het langzaam vooruit. Doordat dit niet wordt vergoed door de verzekering heb ik nu een abonnement en kan ik vrij trainen bij de fysiotherapeut.
Er is wel minder begeleiding, maar als ik het nodig heb of vragen heb, dan krijg ik advies. Het lukt mij elke week in ieder geval om één keer te gaan op maandag.
Donderdag is mijn tweede dag dat ik wil sporten, maar regelmatig red ik het niet om te gaan. Die dag zit tussen mijn twee werkdagen in en ik heb vaak het gevoel echt te moeten bijkomen van het werk. De Cardioloog heeft mij groen licht gegeven om het sporten wat sneller op te bouwen (qua zwaarte) en wil streven naar twee keer per week.
Makkelijk gezegd, moeilijker gedaan. Maar ik probeer het wel en zo stapte ik gisteravond vol goede moed op de hometrainer in de sportschool en zette deze een tandje hoger.
Ik was bijna klaar tot ik mij niet lekker voelde worden (misselijk, duizelig) en eerder moest stoppen. Volgende keer hopelijk beter!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Wat onwijs goed dat je er al tien kwijt bent. Die laatste kilo gaat er ook heus wel goed af! En dat je het langzaam aan doet, vind ik niet meer dan logisch. Hartstikke goed van je!

  Beantwoorden
 • Wat ben je goed bezig! Netjes zeg.

  Beantwoorden
 • Trots op je. Je hebt er altijd goed uitgezien ( met of zonder die extra kilo’s ). Maar ben super trots op je hoe je dit doet.
  Ik zeg …….. LIKE….

  Beantwoorden

Write a comment