Lifestyle Mama Random

Het ultieme cadeau voor leergierige en nieuwsgierige kleuters. De tip toi met ‘Mijn grote wereldatlas’ van Ravensburger.

Sarah komt nu in een fase waarin ze leergierig wordt. Ze slurpt alle informatie op, vraagt de hele dag ‘waarom’ en gaat verbanden ontdekken.
Helaas is mijn kleine filosoof nog net iets te jong om het mooie speelgoed uit deze blog te gebruiken en te testen, maar daar hebben we grote neef Thijs voor. Een vierjarige vent, eveneens filosoof en onwijs leergierig. Of hij de tip toi van Ravensburger wilde testen? Nou en of!

Dit artikel bevat een product die ik heb gekregen van een merk/bedrijf.

Tip toi van Ravensburger

Ken je het fenomeen ‘ Electro’ nog? De tip toi van Ravensburger heeft daar wel iets van weg. Alleen…het is meer, veel meer. Wij kegen de starterset met de ‘ Mijn grote wereldatlas’ om uit te proberen. Spelenderwijs de wereld ontdekken, hoe leuk is dat?

Met ‘Mijn grote wereldatlas’ leer je als kind op een speelse manier alles over de continenten, zeeën, landen en hoofdsteden. Maar ook alles over de dieren en de mensen die op bepaalde plekken op de wereld leven en wonen.
Helemaal gaaf: de starterset bevat ook een hele grote wereldkaart die je op kunt hangen. Tip met de stift op de kaart en hoor liedjes, informatie en geluiden.

Niet alleen de continenten, landen en steden komen aan bod. Je kind leert ook van alles over piramides, welk voedsel er waar wordt gegeten en over de plekken waar de giftigste dieren leven. De tip toi is tevens interactief en laat je kind opdrachten uitvoeren, zoals het aanwijzen van landen en/of steden. Een speelse manier van overhoren dus eigenlijk!

Gebruiksvriendelijkheid

Het was even zoeken in de gebruiksaanwijzing hoe de pen geactiveerd moest worden. Je moet de pen zelf activeren én het boek waar je in werkt. Zo weet ‘de pen’ welk boek je voor je hebt.
De batterijen waren niet inbegrepen, maar als ouder van een peuter of kleuter is dat geen probleem. Batterijen in overvloed!

De pen zelf is behoorlijk groot, maar is niet zwaar en ligt goed in de (kleuter)hand. Een keer voordoen en Thijs wist meteen wat de bedoeling was….aan de slag!
Het is heel eenvoudig als je eenmaal bent opgestart. Je ‘ tipt’ met de pen op een willekeurig rondje of plaatje en je hoort meteen informatie van het land, van de dieren die er leven en de mensen die er wonen. Je hoort muziek en lokale tradities. Enorm veelzijdig!

Eerste indruk

De grijns op zijn gezicht sprak boekdelen…wat is dit voor moois? Je kan werkelijk op alle plaatjes tikken en je krijgt te horen welk geluid het dier maakt, welke mensen er wonen, weetjes over het land of de stad en nog veel meer.
Ideaal voor een leergierige kleuter die alles wil weten! Alle informatie wordt opgezogen en dit speelgoed draagt dus absoluut bij aan het vergroten van kennis.

Oordeel

Wij zijn er allemaal unaniem over eens: dit is een hit! Gebruiksvriendelijk, goed voor urenlang speelplezier en mogelijkheid tot uitbreiden. Je kunt eventueel media downloaden via een kabeltje op de computer en er kan een stekkertje in de pen om de koptelefoon te gebruiken. Dat betekent: ook ideaal voor tijdens het vliegen of autorijden. Je hebt er geen kind meer aan.

Wat Thijs het allerleukste vond? Alle informatie opzoeken en beluisteren over de landen waar hij geweest is of binnenkort naartoe gaat, zoals Thailand en Amerika. Parijs en de Eiffeltoren waren ook enorm interessant. En…per item kun je meerdere dingen laten gebeuren. Dus elk plaatje bevat meerdere soorten informatie, muziekjes en weetjes.

Nog meer leuks!

Weet je wat het leuke van de tip toi is? Dat je hem kunt uitbreiden met eindeloos veel boeken en onderwerpen. Denk aan het menselijk lichaam, tellen, spelling, muziek, dinosaurussen en nog veel meer.
Ik wist werkelijk niet dat er zoveel uitbreidingen waren. De boeken zijn betaalbaar en zijn dus een uitstekend cadeautje voor Sinterklaas, Kerst, een verjaardag of….gewoon zomaar. Want dit soort speelgoed is toch ideaal? Heerlijk ontdekken en leren tegelijk, ideaal voor de leergierige en nieuwsgierige kinderen.

Verkoop informatie

De starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’ heeft een prijs van circa € 39,99 en is zowel online als bij speelgoedwinkels en warenhuizen verkrijgbaar.
Het tiptoi® assortiment, waaronder ook losse stiften, bestaat uit startersets (incl. tiptoi®-stift), boeken, spellen, puzzels en speelfiguren voor kinderen van circa 4 – 10 jaar.
Heb je al een stift, dan kun je deze voor ieder tiptoi®-product gebruiken door simpelweg gratis het programma van het juiste product te downloaden. Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden. Meer informatie is te vinden op www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment