Random recept Zonder pakjes en zakjes

Ultiem comfortfood: nachoschotel met pulled chicken, salsa en cheddar.

4.3
(12)

Wie zegt dat pulled chicken moeilijk te maken is? In no time heb je je pulled chicken verwerkt in deze heerlijke nachoschotel met cheddar, pepers en verse salsa!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram kipfilet, in stukken gesneden
  • 1 klein blikje mais
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 gram tortilla nacho chips (naturel of cheese)
  • 100 gram cheddar (in plakken of geraspt)
  • 2 eetlepels gezeefde tomaten
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel jalepino pepertjes (gesneden uit pot of vers)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 limoen
  • Peper, eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de stukken kipfilet in 10 minuten gaar in kokend water. Pluis vervolgens de kip met 2 vorken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en bak de pulled chicken met de mais en paprika. Voeg de gezeefde tomaten, honing, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en eventueel zout toe.

Beleg de bodem van een ovenschaal met de helft van de tortilla chips. Leg daar bovenop de helft van de pulled chicken met paprika en mais. Verdeel de andere helft van de nacho’s en vervolgens de andere helft van het kipmengsel. Eindig met de cheddar. Zet de ovenschotel 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Prak ondertussen de avocado en meng dit met de rasp van een halve limoen en het sap van een halve limoen. Breng de salsa verder op smaak met wat peper en eventueel zout. Meng als laatste de jalepino pepers door de salsa.

Verdeel de salsa over de nachoschotel of serveer het erbij. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. 12

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Memory Lane. Photodiary 8-14 april

Een jarige vent, Koningsspelen, naar de bioscoop en nog veel meer leuks stond er afgelopen week op de planning! Maar...

Sluiten