Interieur Lifestyle Random

Tuinmeubelen voor de veranda: dit zijn onze plannen.

Komende maanden kunnen we weer lange avonden genieten van onze tuin of balkon. De broeierige zomeravonden zijn voor mij toch echt het ultieme gevoel van zomer.
De barbecue net uit, de wijn koud en ingeschonken en spelletjes op tafel. Buiten natuurlijk. Of gewoon tot laat in de avond nog een boek lezen buiten. Ik houd ervan. Sindskort is onze veranda zo goed als klaar en dat betekent dat we ook met regen of wat koudere avonden nog lang kunnen genieten van het buiten zijn. Maar wat voor soort meubels plaats je nou in je veranda?

Van overbodige schuur naar veranda

Bij het kopen van dit huis waren wij de trotse eigenaren van een huis met tuin en twee schuren. De tweede schuur, die later is bijgebouwd door de vorige bewoners, fungeerde als buitenkeuken aangezien de vorige eigenaren een restaurant hadden en thuis veel aan het koken en voorbereiden waren. De betreffende schuur was lek, stond behoorlijk scheef op sommige plekken en was vooral een plek om troep op te bergen.

Omdat we twee schuren een beetje veel vonden hebben we de voorste, die aan de tuin grenst, half afgebroken.
Het dak en de muren zijn blijven staan en hebben we met balken ondersteund. Er liggen inmiddels vlonders op de grond en het enige wat nog rest is een likje verf op de muren en de veranda inrichten met tuinmeubelen en accessoires.

 

 

Meubelen voor je veranda

Een veranda vind ik vooral heel fijn om te chillen en te borrelen. Er hoeft dus geen eettafel met stoelen in, dat staat namelijk halverwege onze tuin op het terras. Wat ik heel graag wil is een lage tafel en een paar heerlijke tuinstoelen om in te zitten (of te liggen).
Vaak zullen we er met drie personen zitten maar als we mensen uitnodigen zal daar ook ruimte voor moeten zijn. Daarom kiezen we voor een loungebank met meerdere plekken en twee losse stoelen. Geen harde stoelen, maar stoelen om heerlijk in te kruipen . Of misschien nog wel een schommelstoel die we aan het plafond kunnen hangen.
Als laatste plaatsten we er onze terrasverwarmer, welke ons ook in het na-seizoen veel plezier gaat geven van het buiten zijn.

Ik vind het belangrijk dat tuinmeubelen jaren meegaan en onderhoudsvrij zijn, ook als deze regelmatig nat worden. Een doekje over de meubelen moet voldoende zijn als het seizoen weer gaat starten. De kussens van de tuinmeubelen haal ik overigens wel altijd naar binnen als het regent (en permanent in de herfst en winter) om te voorkomen dat deze niet meer goed drogen en gaan schimmelen.

De afwerking van de veranda

Naast een lik verf op de muren, de meubelen en de terrasverwarmer maken we de veranda naast praktisch uiteraard ook gezellig. We hangen lampjes op aan het plafond en langs de balken aan de zijkant, er komen lampjes en kaarsjes op tafel en de muren vullen we met wat schilderijen en spiegels. De veranda is groot genoeg om hoeken op te vullen met planten en bloemen.
Onder de tuinmeubelen zal tevens een kleed komen zodat we niet met blote voeten op houten vlonders hoeven te lopen, in verband met splinters.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment