Halfvol Lifestyle

Trots zijn op jezelf. Het mag best een beetje meer.

Op de één of andere manier zijn wij als mensen geneigd om vooral te kijken naar wat we niet kunnen en wat we niet hebben. Wat missen we? Wat vinden we slecht aan onszelf? Wat zouden we willen verbeteren? Met die constante onderwaarderende verbeteringsdrang (mooi Galgje woord) leven we ons leven en aan het eind van de rit kijken we alsnog naar wat we allemaal niet hebben bereikt. Waarom?

Tja, waarom? Waarom meer richting het negatieve? Waarom kijken we niet naar wat we wél hebben? Ooit schreef ik er dit blogje over en nog steeds sta ik volledig achter elke letter die ik schreef. Maar nog steeds vind ik het moeilijk om daadwerkelijk te kijken naar wat ik wel heb. Waar komt dat door?
Door de maatschappij? Door de depressie of het feit dat ik te vaak omver ben geblazen? Hoe dan ook, het maakt je als mens niet gelukkiger noch leuker door constant te denken en te kijken naar wat je allemaal niet hebt. En naar wat je allemaal wel niet door moet maken. Elke keer weer alle ellende oprakelen, het is niet gezond. En het maakt je leven absoluut niet leuk.

Trots zijn op jezelf kun je enkel en alleen als je van jezelf en je gebreken houdt. Maar vooral als je kijkt naar wat je allemaal kunt en in je mars hebt. Niet in de spiegel kijken en je blindstaren op die kringen of pukkel. Niet elke dag kijken naar wat voor vreselijke momenten je moet doorstaan. Natuurlijk mag je er verdrietig om zijn, maar probeer vooral te kijken naar wat goed ging en naar wat mooi is aan jezelf. Naar wat je tot nu toe bereikt hebt en waar je talenten liggen.
Ga daar mee aan de slag en ontwikkel je verder in die positieve uitblinkers. Hoe meer je daarin uitblinkt, hoe minder het je kan schelen dat die pukkel daar zit of dat je leven verre van perfect is. Doe wat met dat halfvolle glas, of het nou water, drank, koffie of lucht is.

IMG_1717

En zo schrijf ik ‘even’ een belangrijke levensles voor jullie op. Hartstikke leuk en handig, maar de grootste uitdaging is dat ik hem zelf ook moet toepassen. ‘Moet?’ Ja, vind ik wel.
Ik kijk al zo lang (ik denk al vanaf dat ik klein ben) vooral naar tekortkomingen in plaats van talenten, dat ik het mijzelf verschuldigd ben om de andere kant op te draaien. Ik prijs mijn dochter de hemel in, ze is zo mooi en zo perfect dat haar eventuele tekortkomingen mij niet eens opvallen.
Gevalletje ‘liefde maakt blind’, maar zo is het wel. Verliefd op mijzelf zal ik nooit worden (zie je het voor je?) maar omdat Sarah een stuk vlees en bloed van mij is, zal ook ik mijn mooie kanten moeten hebben.
En om dat besef te triggeren besluit ik vandaag een lijstje te maken met dingen waar ik stiekem hartstikke trots op ben. Om een begin te maken en om te ervaren dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is, maar wél hartstikke leuk en zinvol.

 • Ik ben trots op het feit dat ik heb doorgezet om de diploma’s te halen die ik wilde halen.
 • Ik weet dat ik talenten heb voor leidinggeven, zorgen, luisteren, schrijven, creativiteit en communicatie.
 • Ik ben trots op het feit dat ik alweer meer dan 10 kilo ben afgevallen. Het draagt niet bij aan je geluk, wel aan je gezondheid, fitheid en zelfbeeld. Dus ehm…het draagt toch wel bij aan je geluk.
 • Ik ben trots op mijzelf dat ik een eigen huishouden en gezin heb.
 • Ik ben trots op mijzelf dat ik elke dag weer zoveel mensen inspireer door blogs te schrijven.
 • Mooi vind ik aan mijzelf mijn ogen, tanden, armen/ schouders en handen.
 • Ik ben trots op mijzelf dat ik hier nog steeds met beide benen op de wereld sta na ernstig ziek te zijn geweest.
 • Ik vind het stoer en knap van mijzelf dat ik de stap heb genomen om met EMDR te beginnen.

En aan jullie de uitdaging: schrijven jullie mee? Laten jullie in de comments weten waar je trots op bent bij jezelf? Wat vind je mooi, stoer, knap en leuk aan jezelf? Kom maar op!
Het voelt in het begin een beetje gek, want het voelt alsof je aan het opscheppen bent over jezelf. Maar je bent het jezelf verschuldigd, geloof mij. En nu de uitdaging om elke dag even in de spiegel te kijken en in plaats van die puist of die wallen, alle mooie dingen te zien.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Een super goed artikel en zeker iets wat ik ook echt moet gaan doen! Wat wanneer je jezelf accepteert kun je de rest daarom heen ook pas accepteren.
  Ik ben trots op:
  – De plek waar ik nu sta
  – Ik weer met een opleiding begonnen ben
  – Mama ben van een kleine boef!
  – Ik in mijn leven diploma’s heb gehaald voor muziek.
  – Ik mezelf bijna alles zelf heb aangeleerd. Huishouden, financieen en administratie

  Beantwoorden
 • En ik ben trots op jou ?

  Beantwoorden
 • Ik ben ook trots op jou! Digitale vriendin! Ik vind het enorm knap hoe je met jouw ziekte omgaat en hoe positief je in het leven staat na al het verdriet. Ik denk dat ik mijn rijtje op mijn eigen blog ga typen en dat ik dan naar jouw blog ga verwijzen. Goed?

  Beantwoorden
 • Volledig terecht dat je trots bent op jezelf. En dat moet dan helemaal niet stiekem 🙂

  Beantwoorden
 • Ik werd wakker en ging googelen op killerbody. Eigenlijk kwam ik meteen uit op jouw blog en mijn aandacht werd getrokken naar iemand die ook met een beperking leeft.
  Ik heb cerebrale parese, in de volksmond spasmen genoemd. Net als jij heb ik goede en slechte dagen.
  Soms vind ik het frustrerend dat mijn hoofd wel wil maar mijn lijf niet. Ik kan dan wel eens even een dipje krijgen.

  Ik moet nu gaan opstaan om te gaan werken. En ik hoop dat ik je blog nog eens terug vind.

  Groetjes Mirjam

  Beantwoorden
 • […] tijdje geleden schreef Geertje van Lifesabout een deze hele mooie blog over trots zijn op jezelf. Die blog had natuurlijk gewoon in mijn Personal Peaks terecht moeten komen, maar ik vond het een […]

  Beantwoorden

Write a comment