Lifestyle Mama

Tips om je huis klaar te maken voor je kinderen als je zwanger bent

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Een spannend nieuw hoofdstuk van je leven staat op het punt om te beginnen. Om alles in controle te houden, is het slim om je huis alvast klaar te maken voor je nieuwe gezinslid. In deze blog vind je wat tips die je op dit vlak kunnen helpen.

Een veilige badkamer voor kinderen

De eerste tip die we je mee willen geven is om een veilige badkamer te creëren voor je kinderen. Dit houdt in dat je de kans op een ongeluk in je badkamer zoveel mogelijk verkleint.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door je huidige gladde tegels te vervangen met tegels die wat meer grip bieden. Via plekken als Tegels in Huis is het makkelijk om dit soort tegels te vinden, zelf in de kleur waar je naar op zoek bent.

Een kinderkamer creëren

Het inrichten van een kinderkamer is een van de leukste klussen tijdens je zwangerschap.
Denk aan de basics zoals een comfortabel bedje, een verschoontafel en opbergruimte voor kleertjes en spulletjes. Maar ga ook aan de slag met details, zoals sfeervolle verlichting en zachte, veilige materialen. Vergeet niet om praktische keuzes te maken; een stoel waar je lekker in kunt voeden en een plek voor al die schattige decoraties.

Overwegen om hulp in te schakelen

Zwanger zijn en je huis klaarmaken voor een nieuwe baby kan soms overweldigend aanvoelen. Overweeg daarom om hulp in te schakelen van vrienden, familie of zelfs professionele diensten.
Heb je bijvoorbeeld geen tijd om de babykamer te schilderen? Misschien wil een goede vriend het wel voor je doen. Of denk aan een professionele schoonmaakdienst om je huis spik en span te maken voordat de baby komt.
Het inhuren van een professional kan een levensredder zijn en je stressniveau verlagen, zodat je meer kunt genieten van deze bijzondere tijd.

Alle spullen alvast klaarzetten

Het lijkt misschien vroeg, maar het klaarzetten van alle babyspullen kan je een hoop stress besparen als de grote dag eenmaal daar is.
Zorg er hierbij voor dat spullen als luiers, doekjes, kleertjes en dekentjes niet op hoge en onbereikbare plekken liggen.
Een extra tip? Houd een lijstje bij! Zo vergeet je geen enkel product. Door alles goed georganiseerd te hebben, kun je meer ontspannen genieten van de eerste momenten met je kleintje.

Installeer veiligheidsvoorzieningen

Installeer tot slot veiligheidsvoorzieningen. Denk aan het plaatsen van traphekjes boven en onderaan de trap om vallen te voorkomen. Vergeet ook niet om stopcontactbeschermers te installeren om nieuwsgierige vingertjes weg te houden van gevaarlijke plekken.
Het lijkt misschien veel werk, maar stap voor stap kun je je huis omtoveren tot een veilige haven voor je kleintje.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment