Lifestyle

Hoe kies je voor een tijdloos interieur?

Zoals jullie misschien nog weten ben ik bezig met een project op zolder. Hier komt namelijk een werkkamer inclusief foto en filmhoek voor de blog. Maar wat ik lastig vind, is het zoeken naar de juiste items zodat ik de kamer over een jaar of vijf nog steeds mooi genoeg vind.  Uniek en tijdloos dus. Maar hoe kies je voor een tijdloos interieur en waar vind je dat?

Als ik mijn smaak moet omschrijven dan noem ik de woorden industrieel, strak en tijdloos. Nou is tijdloos een vaag begrip dat per persoon weer verschilt, maar graag haal ik items in huis waar ik niet snel op uitgekeken raak. De meubels van het blauw-gele woonwarenhuis zijn prima en leuk (en betaalbaar), maar tijdloos zijn ze niet voor mij.
Ik weet dat de meubels in vele andere huizen te vinden zijn en het ontwerp is niet uniek, terwijl ik daar wel heel erg van houd.  Ik weet van mijzelf dat ik snel iets zat ben en het vervolgens weer wil veranderen. Dat kost tijd en geld en daarom wil ik het nu anders aanpakken.

Gekke kasten, zware industriële bureaus en bijzonder vormgegeven stoelen, ik houd er van! Wat betreft kleuren ben ik misschien wat makkelijker en kies ik graag voor wit, grijstinten of taupe. In een omgeving met rustige kleuren kan ik mij gemakkelijker concentreren dan wanneer schreeuwende kleuren elkaar ontmoeten. Rood schijnt energie te geven, maar in plaats daarvan raak ik snel mijn concentratie kwijt en werkt het averechts.
Wat betreft accessoires ben ik ook een moeilijk geval, even vind ik ze leuk maar al snel slaat de verveling toe. Niet alleen omdat ze niet bijzonder genoeg zijn, maar ook omdat ik ze overal en nergens voorbij zie komen. Geef mij maar unieke opbergmandjes, vaasjes en kaarsen. Ik vond deze leren opbergmanden bijvoorbeeld geweldig.

leather container West, medium : Opbergen van ROWOLD

 

Nu gaat het hier alleen om het kiezen van de juiste meubels en accessoires voor de zolder, maar als ik een eindeloze portemonnee zou hebben dan zou ik mijn hele huis laten ontwerpen door een architect. Hoe gaaf is het wanneer mijn huis en interieur compleet uniek zouden zijn? Nergens anders staan dezelfde meubels als in mijn huis en alles is helemaal naar smaak en afgestemd op persoonlijke wensen.
Ik weet nog dat ik als kind graag een architect wilde worden. Ik tekende kamers en knipte ‘zelfontworpen’ papieren meubeltjes uit om deze vervolgens te blijven schuiven net zo lang tot ik tevreden was. Dat tekenen en knippen doe ik al jaren niet meer, maar ik blijf het vak uniek vinden en blijf een passie houden voor interieur en design.

Om inspiratie te krijgen voor een nieuw interieur kun je uitstekend terecht op de website van Homify. Dit is een online platform waar architecten en particulieren elkaar ontmoeten. Je vindt er prachtige unieke producten voor het hele huis en je wordt meegenomen naar de wondere wereld van interieur en design. De producten zijn uniek en zullen daarom niet snel vervelen. Ook kun je er een duidelijk overzicht vinden van interieur-architecten door heel Nederland en kun je doorklikken naar een online magazine waar je complete metamorfoses kunt vinden en tips krijgt om je huis met een minimaal budget in te richten. Zeker een kijkje waard!

Bureaus van Delicious Concept
Heb jij ooit iets laten ontwerpen door een architect? En welk item is in jouw huis tijdloos?
samenwerking
*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Homify.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Mijn meubels kocht ik 7 jaar geleden en aangezien ik ze nog altijd echt mooi vind en ze zo opnieuw zou kiezen, vind ik ze wel tijdloos. Al worden ze voorlopig toch nog aangevuld door een paar dingen uit dat genoemde woonwarenhuis ?

    Beantwoorden

Write a comment