Lifestyle Random

Tien keer vijf.

Leer mij weer een beetje beter kennen met deze ‘ tien keer vijf’. Welke vijf dingen doe ik als ik wakker word? Wat zijn de vijf mooiste liedjes? Mijn favorieten in huis en mijn fijnste herinneringen? 

Vijf keer wanneer ik wakker word

Ik word niet altijd makkelijk wakker, dus blijf het liefst nog even liggen terwijl mijn lijf en hoofd langzaam wakker worden. Maar wanneer ik mijn benen uit bed gooi ga ik als eerste naar het toilet.
Om vervolgens te douchen of mijn huispak aan te trekken. Mijn haar in een knot en vervolgens Saar klaarmaken voor de dag! Daarna gaan we naar beneden voor ontbijt en koffie (voor mij).

Vijf keer waar ik een hekel aan heb

Even lekker klagen! Ik heb niet snel een hekel aan iets, maar ik kan niet tegen mensen die eeuwig klagen. Ook hufters in het verkeer en mishandeling hoort in dit rijtje.
Iets minder heftig…ik heb een hekel aan natte sokken en droge handen. Brrr.

Vijf keer waar ik een zwak voor heb

Sowieso kinderen en grote kinderogen. Maar ook heb ik een zwak voor dieren, chocolade en sushi. En als we het over materaal hebben: ik heb een zwak voor sneakers en jassen. Can’ t help it. En nee, ik heb er nooit genoeg van.

Vijf keer wanneer ik ga slapen

Voordat ik ga slapen loop ik een heel ritueel langs. Ik leg een warme kruik in bed (niet in de zomer trouwens), poets mijn tanden en verzorg mijn gezicht.
Dan ga ik plassen en als laatst smeer ik 8 Hour cream op mijn lippen. Oh en ik duw oordoppen in mijn oor. Maar dat zijn dan zes punten. Vooruit, voor deze ene keer.

Vijf favorieten in huis

Ik heb veel fijne plekjes in huis die ik fijn vindt en waar ik graag ben. Sowieso in de keuken, maar ook in de woonkamer bij onze zithoek, in onze badkamer, op zolder waar de computerkamer gaat komen en de kamer van Saar.
Grappig, want de kamer van Saar is de enige kamer in huis die perfect klaar is. Is dit herkenbaar voor papa’ s en mama’ s? In alle kamers in huis moet er nog wel wat (of veel) gedaan worden, maar de kamer van Sarah was klaar voordat ze geboren werd.

Vijf keer waar ik niet zonder kan

Uiteraard kan ik niet zonder mijn gezin en familie, die staan muurvast op 1. Verder kan ik (letterlijk) niet zonder mijn medicijnen en mijn artsen. Ook mijn blog is iets waar ik niet meer zonder kan.
Gek idee, dat ik vier jaar geleden nog ‘ blogloos’  was en nu niet meer zonder zou kunnen. Verder: koffie, lekker eten en slapen.

Vijf favoriete kledingstukken

Uiteraard sneakers en jassen. Ik ben de laatste jaren enorm fan geworden van sneakers en jassen/jasjes. Makkelijk te combineren, sportief en toch netjes. Maar als ik echt moet kiezen uit kledingstukken dan zijn het: mijn Vans sneakers, mijn zwarte driekwart lange jas van Vera Moda, mijn Adidas sneakers, mijn fluffy roze trui en mijn leatherlook broek. Die zit goddelijk!

Vijf lekkerste of mooiste nummers

Ik houd van muziek. Toch vind ik de muziek van de laatste jaren steeds minder worden. Lang leve de jaren 90 😉 Tupac, mijn jeugdheld kan natuurlijk niet ontbreken. ‘Dear Mama’  blijft een fantastisch nummer.
Verder: Marco Borsato en het nummer ‘mooi’. Nu we toch op de Hollandse tour zijn: Guus Meeuwis met ‘ Dat komt door jou’. Een stukje tekst van dit nummer hebben we gebruikt voor Sarah haar geboortekaartje: ‘ Ik wil vandaag de lucht versieren en haar kleuren geven die net zo mooi zijn zoals jij’. En dan nog twee nummers: ‘ Sky full of stars’  van Coldplay en ‘ Nothing really matters’  van Mr probz.

Vijf mooiste herinneringen

Uiteraard de geboorte van Sarah en onze trouwdag in 2o12. Maar ook de dagen na onze trouwdag toen we op ‘ huwelijksreis’  waren naar Scheveningen. Heerlijk was dat!
Ook Curacao behoort tot een geweldige herinnering. We hebben tijdens die twee weken zoveel moois gezien en veel mensen ontmoet. Mijn vijfde mooiste herinnering was toen ik weer voor het eerst Sarah kon vasthouden nadat ik van de Intensive Care kwam in 2014.

Vijf keer wat ik het liefst in het weekend doe

Weekenden zijn er om alles te doen waar je zin in hebt, zonder verplichtingen.
Soms doe ik bijna niets vanwege mijn lijf. Maar als het even kan gaan we er op uit richting het centrum of het bos/de hei. Verder halen we elke zaterdag een visje en sta ik net iets langer in de keuken dan normaal. Mag ik nog wat opnoemen? Een goede film en Ben & Jerry ijs. Heerlijk!

Wat is het eerste en het laatste wat jij doet op een dag? Ik ben heel benieuwd!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Het eerste wat ik doe ’s morgens is groene thee drinken en lekker blogs lezen zoals nu, en heel herkenbaar die kruik, want die gaat er bij mij ook in. (man in de nachtdienst dus brrr in bed) en moet altijd een nacht creme op gesmeerd hebben!

    Beantwoorden
  • Het eerste dat ik doe is op de Snooze knop duwen. Slechte gewoonte eigenlijk, maar zo nog even blijven liggen is meestal toch fijn.
    En ’s avonds lees ik altijd nog een beetje in bed voor ik ga slapen.

    Beantwoorden

Write a comment