Lifestyle

Een korte cursus omgaan met ‘de man flu’.

Het is een ‘officieel’ begrip dat zelfs op Wikipedia staat uitgelegd. Maar ik denk dat het weinig uitleg nodig heeft, aangezien elke vrouw wel iets af weet van de man flu, oftewel de mannelijke variant van griep. En deze is dodelijk. Vandaag ga ik uitgebreid in op de mogelijke oorzaken en een stappenplan voor de behandeling.

manfluu

Wikipedia beschrijft ‘de man flu’ als een gegeven dat wanneer mannen verkouden zijn, zij beweren dat ze griep hebben en heel erg ziek zijn. Geloof het of niet, er is zelfs in 2009 een wetenschappelijke studie gedaan naar het bestaan van de man flu. Er kwam uit dat onderzoek dat de man flu niet bestaat, echter wordt aan deze uitkomst getwijfeld aangezien de testpersonen niet de juiste symptomen hadden voor het onderzoek.

Ik heb de man flu. Ik wil kopjes thee en geroosterde boterhammen. En gefriemel aan mijn haar. *Huilt*

Dus die man flu…bestaat die wel? Of is het aanstellerij? Daar zijn dus nog twijfels over en daar kan ik nu geen antwoord op geven. Maar misschien wel op de vraag wat de reden is van deze man flu.

Wel, het kan de volgende oorzaken hebben.

 • Door het snot in de neus en de holtes van de man loopt het gebied in de hersenen vast die zorgt voor oerkracht en overlevingsdrang. De stoere, heldhaftige en onverwoestbare man verandert door de plakkerige substantie in een fragiel wezen.
 • Mocht de man koorts krijgen bij de verkoudheid dan kan het zo zijn dat zijn mannelijke hormonen afnemen. De man gaat zich gedragen zoals hij deed voordat de baard in de keel kwam. En hij verwacht dan ook de zorg van een moederfiguur.
 • De man in kwestie heeft tijdens zijn relatie te weinig dagelijkse aandacht. Door het ziek zijn op een theatrale manier te presenteren hoopt de man een inhaalslag te kunnen doen op het krijgen van aandacht.
 • Man zijn is heftig. Je presteert continue onder overlevingsdrang en het zorgen voor je gezin. Dat kun je niet altijd volhouden en soms moet je bijkomen van je speciale en heftige taak als man. Omdat echte griep niet vaak voorkomt onder jonge, gezonde mannen is de enige manier om een keer voor je te laten zorgen, het doen alsof.

If Man Flu is kind enough not to kill the infected party it will definitely leave him weak, sick, hurting everywhere and in dire need of TLC.

 

Er zijn drie stappen te benoemen als het om de man flu gaat. Er zit een begin en (gelukkig) een eind aan.

 1. ‘Ik denk dat ik verkouden ga worden’. Roep niet meteen tegen je man dat het vast om de man flu gaat. Neem het serieus en bied hem een kopje soep aan. Een DVD met een serie of een film aanzetten helpt vaak ook goed. Stap 1 kan maximaal drie dagen duren.
 2. Je man zal als het goed is zijn vingers nog kunnen bewegen om de afstandbediening te pakken en te bedienen. Kijk niet raar op wanneer je man uitgebreid gaat hoesten en daarbij zijn borst vasthoudt. Deze handelingen kunnen worden afgelost met een kreunend geluid. Bied hem ook nu wat eten aan en koop zijn favoriete magazines, om hem af te leiden van het ziek zijn. Je kunt natuurlijk ook zijn voeten of schouders masseren. Stap 2 duurt gemiddeld drie tot vier dagen.
 3. ‘Het gaat wel beter, maar het is nog niet helemaal over’. Je man moet duidelijk afkicken van alle aandacht de afgelopen dagen. Cold turkey stoppen met verwennen is geen goede optie, je hebt kans dat de ziekte dan terugkomt. Onderschat de impact van de man flu op je man niet. Zeven dagen lang balanceerde hij op het randje van de dood en dat is heftig. Het kan zijn dat je enkele dagen later een notitieboekje of document vindt waar hij in het kort zijn wensen voor de begrafenis heeft beschreven.

De snotmeter.

Om de man des huizes goed in de gaten te houden en serieus te nemen  (want eerlijk is eerlijk, met aandacht is het sneller over) heb ik voor jullie een snotmeter gevonden. Hiermee kun je heel eenvoudig aflezen of je man kerngezond is of terminaal ziek.

snot

Mijn conclusie is dat dit fenomeen nog nader onderzocht moet worden om harde uitspraken te doen, maar toch zeker weten buitenaardse taferelen heeft. Mannen komen niet voor niets van Mars, wie weet is het daar wel een erkende ziekte. Mocht je benieuwd zijn naar zelf-hulp tips voor je man, dan verwijs ik je graag naar de website die speciaal opgezet is voor mannen die lijden aan de man flu. Voor nu wens ik je veel sterkte en succes.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Heel herkenbaar! Zelf ga ik altijd gewoon door met werken, verzorgen van de kinderen en het huishouden wanneer ik ziek ben. Powervrouwen!

  Beantwoorden
 • Hahahahaha, hier valt het meestal wel mee. Om de een of andere reden is hij niet zo vaak ziek. Maar als hij zich dan niet goed voelt is het toch altijd wel even leuk om te roepen: Tja, weet je zeker dat je ziek bent? Je bent tenslotte wel een kerel 😉

  Beantwoorden
 • Toevallig was het gisteren in het nieuws dan mannen écht zwaardere griep hebben dan wij en er dus écht meer last van hebben. ik ben nog steeds aan het duimen dat mijn man het niet gelezen heeft.

  Beantwoorden
  • Haha die van mij dus wel en hij is blij dat vrouwen kunnen lezen hoe ze behandeld moeten worden 😉

   Beantwoorden
 • Nu weten jullie ook hoe voor ons te zorgen. Verder geen commentaar ?

  Beantwoorden
 • Hahaha geweldig ? gelukkig heb ik een man die nooit ziek is…

  Beantwoorden
 • Hahaha wat een leuk stuk! Die van mij is niet zo vaak ziek, maar als hij ziekig is, herken ik wel wat hiervan ja…

  Beantwoorden
 • Hahaha geweldig! En sommige dingen zijn echt herkenbaar, al is hij niet heel vaak ziek 😉

  Beantwoorden
 • Hahaaha geniaaal artikel dit! En heel herkenbaar, bij zowel mijn vader als mijn vriend. De laatste loopt ook al de hele week. “Hebben we nog paracetamolletjes””Ik heb keelpijn!””Het wordt steeds erger..” Iedere dag opnieuw! Sinds ik daar wat van zei is hij er wel over opgehouden haha.

  Beantwoorden
  • Haha streng aanspreken helpt dus ook in plaats van er in meegaan?

   Beantwoorden
 • Hahaha geweldig dit! Gelukkig heeft mijn man nooit de specifieke man flu. Wanneer hij hoge koorts heeft zegt hij heel droog ‘ik voel me eigenlijk niet zo fit’ en verder hoor je hem niet ^^

  Beantwoorden
 • Mijn man lag een week geleden voor het eerst sinds jaren ziek in bed. Ik ben gaan werken en mijn schoonouders zijn langsgekomen om voor hem en de kinderen te zorgen. Ik vond het wel goed bedacht van mezelf

  Beantwoorden
 • Whahaha super leuk geschreven! Mannen gaan idd bijna dood als ze ook maar iets ziek zijn! Heel herkenbaar, net kleine kinderen dan 🙂

  Beantwoorden

Write a comment