Lifestyle

My Breast Friends Tag

Wat als een soort van grapje begon onder bloggende mama’s in een groepsapp, heeft geresulteerd in een serieuze Tag en blogpost. Aandacht vragen voor borstkanker en Pink Ribbon, dat is wat ik vandaag wil doen. Controleer ik mijn borsten weleens? En heb ik namen voor mijn borsten? Lees verder om mijn antwoorden te lezen!

IMG_0104

Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie)?

Ik zou nooit kiezen voor een borstvergroting of een borstlift, mijn borsten zijn prima en horen bij mij. Ik zou bij te grote en te zware borsten een borstverkleining toch overwegen, aangezien dit gezondheidsklachten en pijn kan veroorzaken. Indien ik ooit een borstamputatie zou moeten ondergaan zou ik ook wel nadenken over een borstreconstructie. Maar dit zijn echt uiterste gevallen waarvan ik hoop dat het niet nodig is.

Wat is jouw favoriete kleur bh?

Ik heb hele ‘saaie’ kleuren bh’s, zoals zwart en wit. Maar de reden hiervoor is, is dat ik een vrij rare maat heb. Mijn bh’s kan ik niet overal en nergens kopen, maar alleen in speciaalzaken. Grote borsten en een smalle omvang…niet ideaal. Knettersduur en vaak een saai kleurtje of printje. Maar als ik kon kiezen, dan zou ik voor mooi kant gaan of een paar hele felle kleurtjes. Lekker vrolijk!

Controleer jij je borsten weleens?

De laatste twee jaar wel. Waarom ik dat ineens ben gaan doen weet ik niet, maar eens in de maand controleer ik de meiden onder de douche. Ook ga ik mijn oksels langs, want dat wordt  aangeraden. Ik heb lang gedacht dat ik nog wel even kon wachten met controleren omdat ik nog jong ben. Maar je weet wat ik al vaker zeg; jong zijn is geen garantie. Nu ik de 30 gepasseerd ben vind ik het helemaal belangrijk worden.

Komt er borstkanker voor in jouw familie?

Ja, mijn tante heeft borstkanker gehad en is er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen. Verder niemand in de familie.

Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap groeide ik twee cupmaten, die extra vulling ben ik nu weer kwijt. Misschien dat mijn borsten nog heel iets groter zijn dan vroeger, maar niet veel. Ze zijn niet slapper geworden want denk ik te maken heeft met het feit dat ik maar 2 weken borstvoeding heb kunnen geven.

Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?

Nee eigenlijk niet. Ik roep wel eens gekscherend ‘jut en jul’, maar echte namen hebben ze niet. Ik noem ze liever in één woord; prammen, tetten, etc. Heerlijk humoristisch en een prima omschrijving.

Ken je de stichting Pink Ribbon?

Ja die ken ik zeker. Ik heb regelmatig acties voorbij zien komen, zoals bijvoorbeeld het mooie armbandje een tijd terug. Ook zijn ze helaas negatief in het nieuws geweest, maar dat weerhoud mij niet om ze te blijven steunen en aandacht te blijven vragen voor borsten en borstkanker. Het is fijn dat een stichting zich zo inzet voor borstkanker en onderzoek en behandeling.

Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

Dan denk ik aan jonge vrouwen met een jong gezin. Verhalen over borstkanker hebben mij vaak van mijn stuk gebracht, zoals Guusje Nederhorst of de vrouw van Kluun (film Er komt een vrouw bij de dokter). Deze twee vrouwen hebben het helaas niet gered, maar elk jaar komen er verhalen bij over vrouwen die wel genezen konden worden omdat de gezondheidszorg steeds een stapje verder komt. Daarom is het zo ontzettend belangrijk een stichting als Pink Ribbon te blijven steunen. Laten we hopen dat borstkanker een minder bittere smaak krijgt in de toekomst.

Een heleboel andere dames hebben deze Tag ook ingevuld vandaag. Benieuwd naar hun antwoorden? Kijk dan op de blogs van Angela, Fleur, Jess, Judith, Gwen, Josan, Joyce, Lieke, Mieke, Saskia en Simone.

pink

Het zou geweldig zijn als jij onze TAG over neemt en zo de aandacht voor borstkanker vergroot! Vergeet je ons er dan niet bij te vermelden? Vind onze TAG en foto’s terug op Social Media onder de hashtag #mybestfriendstag
In oktober is het borstkanker maand en krijgen borsten de nodige aandacht. Neem eens een kijkje op de site van Pink Ribbon om te zien hoe jij je steentje kunt bijdragen. Naast donateur worden, kun je ook de stichting steunen door mooie accessoires te kopen zoals een prachtige handtas of armband.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Ik kwam deze tag op de blog van Josan tegen, een geweldig initiatief vind ik het. Echt een heel leuk manier on borstkanker onder de aandacht te brengen. Wat goed dat je maandelijks je borsten onderzoekt, dat zouden echt veel meer vrouwen moeten doen.

  Beantwoorden
 • Wat goed idd dat je dat maandelijks toch nog onderzoekt. Door de tag ben ik er wel weer even over na gaan denken, doe het veel te weinig…

  Beantwoorden
 • Super de links naar Pink Ribbon, laten we hopen dat we zo iets kunnen betekenen. X

  Beantwoorden
 • Mooi om jouw antwoord te lezen. Na zo’n persoonlijke ontboezeming leer ik je toch van een andere kant kennen.

  Beantwoorden
 • goed hoor dat je ze zo trouw controleert, zouden we allemaal een voorbeeld aan moeten nemen!

  Beantwoorden
 • Oef, Guusje Nederhorst inderdaad. Dat was heftig nieuws toentertijd. Hier ook zo’n onhandige cupmaat.

  Beantwoorden
 • Wat fijn dat je tante weer helemaal beter is geworden. Het geven van borstvoeding is trouwens niet de reden dat borsten gaan hangen. Vaak komt het door de toe- en afname in gewicht/cupmaat tijdens de zwangerschap, maar als je borstvoeding geeft komt het pas na die periode aan het licht (zei de borstvoedingsidioot ;). Je hebt gewoon geluk op dat gebied denk ik 🙂

  Beantwoorden
 • Wat fijn dat het goed gaat met je tante. Toch altijd zo verdrietig om mee te moeten maken!

  Beantwoorden

Write a comment